bliżej - co padło? cewka , czy tarczka sprzęgłowa.
Octavia II vs Octavia Tour
Zwiń
X
-
alfik
Zamieszczone przez onyx7330 km roznicy ale jezdza podobnie tdi to tdi za to zawieszenie to zupelnie inna bajka, więc ten model będę mógł sprawdzić za dwa tygodnie, ale jak ktoś ma takie doświadczenie jak Onyx73, to mogę coś ciekawego usłuszeć. Teraz pocieszam się tylko, że będę miał zawieszenie w wersji sport. Po prostu wybrałem więcej mocy (150 zamiast 115) i extrasów (climatronic, xenony), a teraz mogę się rozczarować.
Komentarz
-
cytuje co sie zmieniło w tylnym zawieszeniu w porównaniu O1:Belkę skrętną zastąpiono zawieszeniem wielowahaczowym, dzięki czemu prowadzenie stało się pewniejsze, zwłaszcza w zakrętach. To połączenie mocnego silnika, dobrej skrzyni i twardego zawieszenia poskutkowało narodzeniem się technicznie pięknego samochodu.
Jest różnica i to spora jeżdiłem O2 i wolał bym O2 mniej wypasioną niż O1 Bardziej, ale to rzecz gustu[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
no tak Octavia mi sie bardziej podoba w srodku niż Focus ale to rzecz gustu
tu jest test fokusa II i Octavi II widac wnętrza autek. http://moto.wp.pl/kat,125,wid,818629...F&ticaid=113ea[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Ciszej jest w srodku bo buda lepiej wyciszona, zawieszenie mniej wali itd, a sam silnik dla mnie zwykle tdi wachlowac tak samo trzeba skrzynką jedyna roznica ze w o1 bylo 5 biegów a teraz mam 6 i o 30 km wiecej, elastyczność.. inne przelozenia w 6 biegowej skrzynce to mi sie zdaje ze jest mniej elastyczna na poszczegolnych biegach w koncu jest ich 6 i musza miec krotsze zakresy, a porownywanie komfortu o1 elegance z 2001 r z nową o2 e100 to nie porozumienie te auta dzieli przepaśc...
Komentarz
-
-
alfik
Zamieszczone przez Paweł TJak będziesz już miał swoją octę, przejedź się focusem kolegi i wróć później do octy, a zobaczysz różnicę w jeździe I i II. focus już 8lat wcześniej miał takie zawieszenie, jakie skoda dostała teraz.
Oczywiście wierzę, że OII jest lepsza niż OI. A teraz czekam, by sprawdzić, czy zawieszenie OI jest "dyskwalifikujące" czy jednak OK. Skoda będzie służbowa. Prywatnie mam alfę 156 i to jest mój benchmark. Natomiast najgorszym współczesnym kompaktem którym jeździłem była Marea - zawieszenie z samego budyniu.
Komentarz
-
Pulse, Wszystkie nowe silniki TDI to PD my mamy jeszcze pompy.
Czy cichszy, jak postawimy dwie obok siebie w domu to duzej roznicy nie slychac, nowa ma wiecej wygluszen pod maska to troche bardziej stepiony jest ten dzwiek.
Nowy komp plus FMIC umozliwia troche mocniejsze przerobki programow czyli tunning. Do tego u nas jest efekt puchniecia silnika jadac w trasie czy ostro dajac z miescie, a przy duzym IC jaki maja wszystkie OII juz tego nie ma wcale, albo jest ograniczone.
[ Dodano: Sro 22 Mar, 06 17:00 ]
onyx73, Trzeba bylo brac z DSG koniec mahania itd. Ojciec teraz jak wsiada do starej to zaraz zaczyna marudzic ile to sie trzeba teraz namahac w miescie od swiatel do swiatel.
Komentarz
-
-
Przepaść :twisted:
I tyle wystarczywww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Ja mam OI z manualna skrzynia moj brat ma OI z automatem i powiem szczerze ze jakies szokujacej roznicy w jezdzie i przyspieszaniu nie ma, spodziewalem sie ze bedzie gorzej. Ciekawe czy w OII z automatem i manualem jest duza roznica.... moze ktos mial okazje sprawdzic.Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
Pulse, Nikt nie chce podac wynikow z trasy ile pala BKD z 6 biegowa skrzynia.
Dla porownania, jadac tam sama trase z tym samym czasie autami z mojego podpisu roznica w spalaniu na moja korzysc jest moze 0,1-0,2l/100km ale z zalozenia silnik 2.0 bedzie minimalnie wiecej palil niz 1.9. Wiec tragedii nie ma. Do tego OII jest ciezsza.
Komentarz
-
Komentarz