[O1] Osłona przeciwsłoneczna - wymiana lusterka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sadel
    Classic
    • 2009
    • 17

Ja zanim swoją kupiłem chorowałem na vectrę i oglądałem mase pięknych okazyjnych sztuk z zachodu....zadbane, jak nowe, od emerytów itd itp W sumie wyglądały ładnie ale kolega pozbawił mnie złudzeń jak opowiedział mi jak to z tym kręceniem liczników jest, pokazał mi kilka przykładów sprowadzonych volvo gdzie handlarze potrafili z 400k zrobić 150k ;D Wkońcu trafiłem na kolesia który handluje tylko poleasingowymi autami, i kupiłem mimo że drzwi były cieniowane a na masce odpryski lakieru bo to było najmniej istotne, ważne było to że samochód nie był picowany na sprzedaż, wszystko co usłyszałem potwierdziło ASO, no ale mam 146k przebiegu a niektórzy wolą mieć 99k na liczniku a to że vectra od dziadka z hamburga ma rzeczywiście 300k to już mało istotne bo na liczniku 99
    OII FL L&K 1.8TSI
    OI Celebrate 1.9Tdi
  • drops
    Drive
    • 2007
    • 53

Witam,
    czy ćwiczył ktoś może wymianę lusterka w osłonie przeciwsłonecznej (te nad kierowcą i pasażerem z przodu)? Fachowiec podczas wymiany przedniej szyby uszkodził mi i teraz żona się wścieka, że nie ma jak się przeglądać

Czy to się jakoś demontuje (w sensie samo lusterko) czy trzeba by wymienić całą osłonę?
    Ewentualnie gdzie poza szrotem dostane taką (nową powiedzmy)? Na allegro jest jedna czy dwie, ale widzę, że różnią się od mojej sposobem otwierania zaślepki lusterka.

Komentarz

• phoneman
      RS
      • 2008
      • 3374
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

drops, Miałem pourywane daszki (po lifcie są już odsuwane ) . Za 30 zł kupiłem dwa używane słoneczniki i 5 minut wymieniłem. Z lusterkiem będzie problem ćwiczyłem rozbieranie tego wątpię czy da się to złożyć żeby nie było śladu. :P
      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• tomekmc
        Classic
        • 2013
        • 2

Witam
        Czy osłony przeciwsłoneczne z samochodu po lifcie pasują do rocznika 98?

Komentarz

• krisoctav
          Rider
          • 2008
          • 417

koszty niewielkie przerabiałem to a więc lusterko jest wklejane na taśmę dwustronną. Musisz robić abyś mógł wyjąć w daszka i uważać na szkiełko aby nie pocięło rąk jak już wszystko wyjmiesz to idź do szklarza który tobie dotnie z odpadu bo to nieduże lustro według wzoru z tektury i wkładasz na taśmę dwustronną już dwa takie robiłem koszt do 10 pln taśma plus szkło

Komentarz

• tomekmc
            Classic
            • 2013
            • 2

Muszę jednak wymienić osłonki, gdyż poprzedni właściciel pourywał klapki zasłaniające lusterka i po otwarciu lussterko mnie rozprasz podczas jazdy. Używane osłonki można kupić w lepszym stanie i ale tylko te po lifcie i dlatego pytam czy spasują.

Komentarz

Pracuję...