Zamieszczone przez szkoda
[O2] Corrida Red - dlaczego parzy?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez tomilZamieszczone przez szkodaale jak kupowałem używane to nigdy nie zwracałem uwagi na kolor więc miałem 2 zielone
ale jak kupuję 8 letnie auto, to akurat KOLOR, zwłaszcza wobec tego co się dzieje na rynku nie powinien mieć wiekszego znaczenia - przynajmniej dla mnie.
mogę tylko dodać, że jeden z nich nie dość, że był zielony to jeszcze ogólnie do dupy :lol:
jeden z gorszych zakupówsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez Marxwystarczy przeczytac watek aby zobaczyc kto wybiera czerwone - kobiety
pogadaj z baca10 - ona ma taką czerwonąWidziałem przedwczoraj taką Octavię na poznańskich blachach w Bydgoszczy na rondzie toruńskim stała za mną. Dodam, że jechała kobieta
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaale wszystkie czerwone octavki, które widziałem a widuję często dwie w okolicy pracy - O2, jedna przed, druga po lifcie wyglądają zajebiście.
Moim zdaniem czerwień w O2 i O1 to najgorszy kolor jaki tylko może być i kompletnie nie pasuje do tego KONKRETNEGO samochodu. Podczas gdy na przykład większość Alfa Romeo podoba mi się w czerwieni.
Mi ta czerwień tak się nie podoba, że nawet nie kupiłbym używanej Octavii w tym kolorze, niezależnie od stanu. Nie podobał mi się zbytnio oliwkowy, jakim była polakierowana moja była Octa, ale mogłem to przeboleć. Ogłoszeń czerwonych nawet nie otwierałem podczas poszukiwań, bo po co miałbym potem się denerwować za każdym razem, jak na auto patrzę? :lol:
Ale też nie rozumiem skąd dylemat - podoba się to bierz. To jest najważniejsze.
Komentarz
-
-
matwrc, Ty sie nie zastanawiaj tylko biez octavie w tym kolorze, bedziesz zadowolony, popatrz na zdjecia mojego autko, od poczatku jak je mam nie uslyszalam zlego slowa na temat koloru, tylko dlaczego taki wybralam.
A co sie tyczy utrzymania lakieru w czystosci nie jest trudno, jak bardziej sie zakurzy to czerwien staje sie ciemniejsza, chyba ze bedziesz jezdzil po blocie, to wtedy czeka cie mycie.
P.S. wiekszosc poki nie zobaczyla autka z bliska, myslala ze mam lakier metalizowany :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Rudd chyba napisał coś najbardziej znaczącego dla mnie - "ludzie po prostu nie chcą się za bardzo wyróżniać". Przyznam, że to jest dla mnie największe ale. Nie chcę się wyróżniać, choć uważam że Octavia w tym kolorze wygląda bardzo dobrze, jeśli nie najlepiej. To jest właśnie ta wątpliwość, że ten kolor jest zbyt narzucający się, taki... bezpośredni i dosłowny. Np. metaliki są mocno nieokreślone, szczególnie cappuccino i satin, przez to bardziej nietrywialne, czyt. bardziej eleganckie.
Aktualnie biorę pod uwagę:
1) czarny
2) czerwony
3) antracyt
4) satin
5) srebrny
6) cappuccino
zdecydowanie odpada reszta: biały, wściekły niebieski, aqua i majtkowy zielony arctic
przy czym 4, 5 i 6 wypadkowo mają aktualnie najwięcej zalet dla mnie.
Jak tak dalej pójdzie, to wylosuję ten cholerny kolor!
P.S. Z konfiguratora właśnie wyleciał wściekły niebieski dynamic (ale nie pojawił się na jego miejsce obiecany pacific blue), ale doszły piękne 16-calowe felgi Proxima.
Komentarz
-
-
matwrc, ale z czerwonym sie nie bedziesz wyroznial, popatrz ile jezdzi czerwonych aut, ja np. kazde auto jakie mialam bylo czerwone, poza golfem, ale to inna sprawa.
Jedyna rzecz to, ze O II FL jest bardzo malo w tym kolorze
A jak ktos chce sie wyrozniac to niech kupi sobie auto w kolorze koperkowy roz :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matwrcJak tak dalej pójdzie, to wylosuję ten cholerny kolor!
ale wybór i tak zostanie dla ciebie :wink:
Komentarz
-
Komentarz