[O1] Poszukiwany element tylniej klapy! sedan - ASO bezradne
Witam,
potrzebuję pomocy przy namierzeniu numeru katalogowego elementu pokazanego na zdjęciu.
Dodam iż jest to tylna klapa, owa uszczelka znajduje się pomiędzy blachą a blendą (w której zamocowane są światełka od tablicy rej.). Dzwoniłem do ASO - nie są w stanie tego odszukać.
ASO coraz częściej jest bezradne :P To jest uszczelka pod osłonę oświetlenia tablicy rejestracyjnej. W oryginale występuje ta uszczelka razem z osłoną i nie chcą jej sprzedawać osobno. Koszt to około 140zł. W ASO w Krakowie (Emida) zaproponowali mi takie uszczelki prawie jak do okien więc się na to nie zdecydowałem, kupiłem zwykłe czarne uszczelki i sobie założyłem. Tanio jak barszcz. Ta uszczelka nic nie uszczelnia tylko chroni blachę klapy przed otarciem lakieru przez osłonę oświetlenia.
deviltomek:
tak, zgodzę się z Tobą - w ASO nazywają ten typ nadwozia "limuzyna"
Przepraszam za pomyłkę - myślę że jest mało znacząca pomyłka.
Jeżyk:
dzięki za odpowiedź, czy mógł byś przybliżyć pojęcie "zwykłe czarne uszczelki" (może jakiś link z allegro)? Nie bardzo sobie potrafię to wyobrazić. Może mógł byś podesłać jakieś zdjęcie jak to wygląda? Będę bardzo wdzięczny. W moim przypadku chciałem to zamontować w celu ukrycia złuszczonego lakieru (szkodnik po wypadku).
1U6827586 - USZCZELKA LISTWY UCHWYTOWEJ
tak sie to dokładnie nazywa a cena to 30 orginał , a jak zaproponują Ci listwe to powiedz że listwe sobie przerobisz, bo będziesz musiał troszke.
Komentarz