To w sumie nie jest brzdąknięcie tylko jak by tarcie o metalicznym odgłosie. Wiem że ciężko zdiagnozować bez nasłuchu dlatego udam się w najbliższym czasie do mechanika bo i tak muszę wymienić olej.
[O2] Wymiana hamulców (tarcze + klocki) i co jeszcze?
Zwiń
X
-
[O2] Wymiana hamulców (tarcze + klocki) i co jeszcze?
Witam,
Myślę, że temat szybki i bezproblemowo zostanie zakończony.
Jestem na etapie wymieniania hamulców (komplet tarcz i klocków - EBC) + na pewno będzie piastowanie i malowanie zacisków (wybrałem sobie kolor srebrny) :-) Ale skoro już rozbierać wszystkie koła, to może podpowiecie co jeszcze warto wymienić z materiałów eksploatacyjnych? Być może amortyzatory, bo ja kupiłem furkę mającą 74tyś przejechane, a teraz jest 116tyś. a nie wiem kiedy wcześniej były wymieniane (chociaż dziś stacja diagnostyczna pokazała skuteczność z przedziału 72-76%).
Na co warto zwrócić jeszcze uwagę??Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
-
-
Zamieszczone przez ufoZamieszczone przez kropeckNa co warto zwrócić jeszcze uwagę??
zlecane jest co dwa lata :idea:
Chyba, że ktoś na forum to potrafi, to chętnie skorzystam. Chociaż chyba sam będę w Tarnowie w przyszłym tygodniu, to sobie skoczę do ASO po wydruk
Zamieszczone przez czyzyk64Myślę , ze łączniki stabilizatora przód i tył, jak nie były wymieniane od nowości, to na bank sa wyklepane. jeszcze gumy na tylnym drążku stabilizatora.
Te łączniki stabilizatora, to rozumiem, że sztuka na koło, ale bardziej pytanie, czy przód i tył takie same?? Czy na tej aukcji ( http://allegro.pl/item1115675177_ory...ctavia_ii.html ) muszę kupić 4 sztuki??
Oddam jeszcze raz furę do stacji diagnostycznej i powiem, żeby mi przetrzepali furę, żeby aż piszczało, ale żeby znaleźli wszystko co do wymiany
Dziękuję generalnie za podpowiedziPozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
Komentarz