Cześć. Za niedługo zamierzam wrócić do Polski z Irlandii swoją Octavią. Ze względu na to w jakim na jest stanie zarówno mechanicznym jak i blacharskim nie opłaca mi się jej tutaj zostawiać i brać kredytu na zakup innego samochodu w Polsce, którego z tego rocznika (2004) w takim stanie raczej nie znajdę.
Wiąże się to oczywiście z kwestią przekładki. I tutaj rodzi się cała masa pytań jako, że chcę sam się za to zabrać.
1. Wiem, że lusterka (w całości).
2. Foteli ruszał nie będę bo nie mają elektryki i przekładać nie trzeba.
3. Kompletna deska rozdzielcza z nagrzewnicą (będę celował w dołożenie klimatronika - obecnie mam manuala).
4. Pewnie trzeba będzie wymienić kilka węży pod maską i przewody klimatyzacji z racji zmiany położenia parownika i nagrzewnicy.
5. Przekładnia kierownicza (kolumnę też trzeba wymienić?)
6. Grodź - jest uniwersalna i wystarczy zamienić miejscami serwo, pedały, kolumnę kierowniczą i wiązki czy trzeba wiercić/wycinać nowe otwory i zaspawać stare?
7. Zegary, pająk, tunel, komputer, moduł komfortu i wszystko od słupków B do tyłu zostaje?
8. Drzwi - wiązki, zamki, obsługa lusterek i tapicerka - do zamiany.
Jak o czymś zapomniałem to piszcie.
Wiąże się to oczywiście z kwestią przekładki. I tutaj rodzi się cała masa pytań jako, że chcę sam się za to zabrać.
1. Wiem, że lusterka (w całości).
2. Foteli ruszał nie będę bo nie mają elektryki i przekładać nie trzeba.
3. Kompletna deska rozdzielcza z nagrzewnicą (będę celował w dołożenie klimatronika - obecnie mam manuala).
4. Pewnie trzeba będzie wymienić kilka węży pod maską i przewody klimatyzacji z racji zmiany położenia parownika i nagrzewnicy.
5. Przekładnia kierownicza (kolumnę też trzeba wymienić?)
6. Grodź - jest uniwersalna i wystarczy zamienić miejscami serwo, pedały, kolumnę kierowniczą i wiązki czy trzeba wiercić/wycinać nowe otwory i zaspawać stare?
7. Zegary, pająk, tunel, komputer, moduł komfortu i wszystko od słupków B do tyłu zostaje?
8. Drzwi - wiązki, zamki, obsługa lusterek i tapicerka - do zamiany.
Jak o czymś zapomniałem to piszcie.
Komentarz