W wawie jak narazie nie pada, nawet gdzie-niegdzie widać czyste niebo ale też czarne chmury więcej info na www.octaviaclub.pl pod nickiem QBA to tak jak tvn meteo
ostatnio zauwazyłem iż dioda która mieści się cyngla na drzwiach od kierowcy nie gasnie. Świeci ciągłym swiatłem. Alarm jest fabrycznie montowany. Wczesniej zapalała się dioda podczas zamknięcia drzwi i wcisniecnie pilota aktywującego mrugała, a teraz cały czas świeci
Ale czy na pewno u Ciebie ta dioda ma coś wspólnego z alarmem ? Normalnie wskazuje ona działanie funkcji "safe" czyli blokadę zamków drzwi po ich zaryglowaniu samochodu z zewnątrz. Nie można wtedy wyciągnąć rygielków (zresztą jak je ciągnąć gdy są schowane ? ), ani nie można otworzyć drzwi z zewnatrz i od środka. Funkcję "safe" można wyłączyć - moja Instrukcja Obsługi wspomina o tym na str. 8- i wtedy "nie miga dioda". Tylko czy nie miga to znaczy, że świeci ciągle, czy też w ogóle nie świeci ? O tym już nie piszą :wink:
Wyłaczyłem funkcję "safe" i nie dało to żadnego rezultatu... świeci się dalej ta dioda i działa mi na nerwy jak jeżdżę w nocy... chyba ze ją rozbiję i po problemie
a nie chce mi się jechac do warsztatów bo tylko pieniądze zdzierają
Odświeżam temat, mam problem z diodą w drzwiach kierowcy-stale się świeci.
Ostatnio wymieniałem baterie w karcie antynapadowej (od alarmu) i może to jest przyczyną?
mam ten sam problem od niedawna, w serwisie powiedzieli że może to być za sprawą micro przełącznika w zamku i że wymianie podlega cały zamek za 400 stówy.
mam ten sam problem od niedawna, w serwisie powiedzieli że może to być za sprawą micro przełącznika w zamku i że wymianie podlega cały zamek za 400 stówy.
Chyba zwariowali.
Mikrostyk kosztuje 1,5zł.
gdyby umieli naprawić to tak
ale wolą zmienić cały zamek bo w nim znajduje się mikrostyk
btw: można kupić na wtórnym zamek pewnie gdzieś za 150zł i zmienić samemu
Komentarz