Syczenie uszczelki drzwi.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Scorpiö
    Ambiente
    • 2010
    • 140

Witam!
    Posiadam O2 od 4 tygodni i zauważyłem że przeciera się lakier pod uszczelkami na tylnych drzwiach. Czytałem gdzieś o takiej wadzie, niestety auto nie było serwisowane w autoryzowanej sieci i nie mogę pewnie reklamować, ale ma pomysł który oceńcie proszę. Myślę o naklejeniu taśmy bezbarwnej np. do naprawy świateł, na karoserię w miejsce styku uszczelki z blachą. Myślałem o czymś takim:

Myślę że najlepsza by była taka folia którą naklejają fabrycznie na elementach progów i początku błotnika.
    Pozdrawiam!

ps.

Pierwsze tankowanie zużycie ON 5.01l/100km - Jestem bardzo zadowolony!!!!!!!
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=#952309
  • Sebus_79
    Classic
    • 2010
    • 15

Witam.
    Mógłbym prosić o poradę jak zlikwidować denerwujące syczenie uszczelki podczas jazdy.
    Dochodzi to z okolicy tylnych prawych drzwi w miejscu gdzie styka się róg uszczelki tylnych drzwi z przednimi drzwiami (tak mi sie wydaje) - oczywiście po zamknięciu obojga drzwi.
    Jakiś czas temu uszczelka ta wyskoczyła z zatrzasków mocujących ją do drzwi. Po włożeniu jej na miejsce szum ustał- ale na kilka dni. Teraz jest na miejscu i dalej szumi ale tylko na zewnątrz do środka nie dostaje sie powietrze z zewnątrz.
    Jeśli miał ktoś podobny problem bedę wdzięczny ze radę.
    Witam!

Komentarz

• marshal970
      Classic
      • 2011
      • 3

trochę czarnego silikonu pod ta uszczelkę szyby a drzwi i zero syczenia Podważyć, wcisnąć, zetrzeć nadwyżkę silikonu i cisza. Nic nie widać. Powszechny problem OII, sam się męczyłem z tym długo aż na konkurencyjnym forum ktoś podał fotki gdzie i jak dokładnie zrobić

Komentarz

• wire1
        Classic
        • 2011
        • 31

Mógłbyś przesłać linka z tymi fotami.

Komentarz

• conan
          Rider
          • 2011
          • 546

Szukajka nie gryzie :wink:

marshal970 nie trzeba szukać na konkurencyjnym forum ( jest wogóle takie ? ) :twisted:
          Moja skodzinka o2
          Blacharstwo i lakiernictwo Autoklinika

Komentarz

• Biszczu
            RS
            • 2011
            • 5567

Sebus_79, weź silikon i naprzód. Ja wytarłem wszystkie uszczelki i nic nie syczy

Zamieszczone przez conan
            konkurencyjnym forum ( jest wogóle takie ? ) :twisted:
            SCP ?
            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...