Ostatnio zdejmowalem oslone silnika i zaobserwowalem ze pod wplywem drgan przeciera mi waz od klimy i alu kolnierz na nim : zdjecie .
Mam dwie opcje do zrobienia
1. Przesunac ten przewod tak aby nie dotykal oslony (tylko trzeba cos chyba poluzowac bo tak to siedzi sztywno i prezy)
2. Bardziej brutalna ,potraktowac oslone brzeszczotem :twisted: ale tej opcji bym raczej nie chcial :wink:
Bawil sie moze juz ktos z tym ?
Serwisuje auto caly czas w ASO (114kkm) ,ale im jak palcem nie pokazesz to sami nic nie zasugeruja :?
Ciekawe za ile to moze sie przetrzec :?
[ Dodano: Sob 25 Mar, 06 16:08 ]
Pozluzowalem taka obejme co jest pod zbiorniczkiem od ktorego idzie ten waz ,ale nie da rady tego przestawic bo wszystko prezy :roll: Troche odsunolem oslone silnika i uzyskalem z 1mm odstep od weza i oslony ,ale nie wiem czy jak po jakis dolach pojedze to znowu sie nie bedzie stykac :roll:
U was tez tak jest ten waz poprowadzony ? :roll: (klima manual ,jesli to ma znaczenie)
Zegnij trochę rurkę alu, tyle ile potrzeba i po kłopocie
z tym był bym ostrozny freon uzywany w urzadzeniach chlodniczych jest gazem higroskopijnym i wystarczy mu minimalna nieszczelnosc by uciekł
a te rurki lubia pekac sa twarde ale delikatne
SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Dlatego napisałem "trochę" Oczywiście trzeba zrobić to ostrożnie i np. na czymś okrągłym, kto wie jak się gnie rury to bez problemu to zrobi. Zresztą na produkcji te rurki też są gięte w najróżniejsze esy-floresy.
Pomysl ciekawy ,ale sie boje bo te rurki sa zgrzewane z tym zbiorniczkiem i sie boje ze zamaist nagac rurke to cos wyrwe :roll:
Chyba poczekam do przegladu i dam zabawe mechanikom w ASO ,tak gownianie zamontowane jest od nowosci :? wiec moze zrobia cos za free. Jak cos zepsuja to zawsze moge sie klucic o naprawe ,jak ja popsuje to bedzie problem :wink:
Samiec, ryzyko jakieś zawsze niestety jest :wink: Ale właściwie myślę sobie, że jak dasz komuś do zrobienia, to może lepiej na to wtedy nie patrzeć, zawsze to serce mniej boli . No i ewentualna porażka idzie nie na Twoje konto, a wtedy masz faktycznie argument aby żądać naprawy.
Komentarz