Przewod klimy ,da rade go przesunac?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sebastian
    Rider
    • 2004
    • 412

" Chcem piwa .... do paszczy ... do ryja ..... zwija .. zrywa ... chcem piwa " - Kazik Melasa zdrówfkooo .... pozdrawiam wszystkich nałogowych forumowiczów :dewil
    RS BLUE
  • Samiec
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 4287
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ostatnio zdejmowalem oslone silnika i zaobserwowalem ze pod wplywem drgan przeciera mi waz od klimy i alu kolnierz na nim : zdjecie .
    Mam dwie opcje do zrobienia
    1. Przesunac ten przewod tak aby nie dotykal oslony (tylko trzeba cos chyba poluzowac bo tak to siedzi sztywno i prezy)
    2. Bardziej brutalna ,potraktowac oslone brzeszczotem :twisted: ale tej opcji bym raczej nie chcial :wink:
    Bawil sie moze juz ktos z tym ?
    Serwisuje auto caly czas w ASO (114kkm) ,ale im jak palcem nie pokazesz to sami nic nie zasugeruja :?
    Ciekawe za ile to moze sie przetrzec :?

[ Dodano: Sob 25 Mar, 06 16:08 ]
    Pozluzowalem taka obejme co jest pod zbiorniczkiem od ktorego idzie ten waz ,ale nie da rady tego przestawic bo wszystko prezy :roll: Troche odsunolem oslone silnika i uzyskalem z 1mm odstep od weza i oslony ,ale nie wiem czy jak po jakis dolach pojedze to znowu sie nie bedzie stykac :roll:
    U was tez tak jest ten waz poprowadzony ? :roll: (klima manual ,jesli to ma znaczenie)
    TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
    SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• RomanS
      Elegance
      • 2004
      • 804

Zegnij trochę rurkę alu, tyle ile potrzeba i po kłopocie
      Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• howard7
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1120

Zamieszczone przez RomanS
        Zegnij trochę rurkę alu, tyle ile potrzeba i po kłopocie
        z tym był bym ostrozny freon uzywany w urzadzeniach chlodniczych jest gazem higroskopijnym i wystarczy mu minimalna nieszczelnosc by uciekł
        a te rurki lubia pekac sa twarde ale delikatne
        SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
        Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

• RomanS
          Elegance
          • 2004
          • 804

Dlatego napisałem "trochę" Oczywiście trzeba zrobić to ostrożnie i np. na czymś okrągłym, kto wie jak się gnie rury to bez problemu to zrobi. Zresztą na produkcji te rurki też są gięte w najróżniejsze esy-floresy.

Komentarz

• Samiec
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 4287
            • Octavia I (1U2)
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Pomysl ciekawy ,ale sie boje bo te rurki sa zgrzewane z tym zbiorniczkiem i sie boje ze zamaist nagac rurke to cos wyrwe :roll:
            Chyba poczekam do przegladu i dam zabawe mechanikom w ASO ,tak gownianie zamontowane jest od nowosci :? wiec moze zrobia cos za free. Jak cos zepsuja to zawsze moge sie klucic o naprawe ,jak ja popsuje to bedzie problem :wink:
            TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• RomanS
              Elegance
              • 2004
              • 804

Samiec, ryzyko jakieś zawsze niestety jest :wink: Ale właściwie myślę sobie, że jak dasz komuś do zrobienia, to może lepiej na to wtedy nie patrzeć, zawsze to serce mniej boli . No i ewentualna porażka idzie nie na Twoje konto, a wtedy masz faktycznie argument aby żądać naprawy.

Komentarz

Pracuję...