Zastanawiam sie jakie przebiegi wytrzymują sprzęgła w tych skrzyniach???
dziwna sprawa
Zwiń
X
-
dziwna sprawa
Witam miałem dziś dziwną przygodę. Od niedzieli goszczę nad polskim morzem. Samochód postawiłem na chodniku wzdłuż ulicy nieopodal kwatery. Wczoraj wracając z wieczornego spaceru samochód był zamknięty, a dziś rano zonk - samochód otwarty z rozbrojonym alarmem. Po szybkich oględzinach wszystko ok., stacyjka cała, nic nie zniknęło, zamki w drzwiach całe, zapalił bez problemu, brak śladów włamania, pod maską też ok. Alarm uzbraja się i rozbraja jakby nigdy nic. Od razu pojechałem na strzeżony parking. Alarm rozbraja się z pilota i od razu otwiera drzwi, tak samo się uzbraja zamykając drzwi. Alarm firmy Exus.
Teraz hipotezy:
1. Przypadkowe rozbrojenie alarmu. Żona próbowała rozbroić alarm będąc w kwaterze, ale samochód nie reagował, więc raczej odpada.
2. W nocy dość mocno lało więc może coś zamokło, zawilgotniało i się alarm rozbroił.
3. Ktoś zainteresował się moim szkodnikiem, ale został spłoszony i nie dokończył dzieła, nie zostawiając śladów swej działalności.
4. Ostania i najmniej prawdopodobna, ktoś miał nadajnik nadający na tej samej częstotliwości i z takim samym kluczem w danej chwili.
Co o tym sądzicie? Nigdy wcześniej sam się nie rozbroił.
-
-
Zamieszczone przez wolt77Nigdy wcześniej sam się nie rozbroił.
Zamieszczone przez wolt77Żona próbowała rozbroić alarm będąc w kwaterze, ale samochód nie reagował
[ Dodano: Wto 03 Sie, 10 21:12 ]
Zamieszczone przez piotrek_oswydaje mi sie, ze auto było niezamkniete na nocPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOwolt77 napisał/a:
Żona próbowała rozbroić alarm będąc w kwaterze, ale samochód nie reagował
a może właśnie zareagował...tylko jedno ale...nawet po przypadkowym otwarciu drzwi z pilota gdyby nikt nie wchodził do auta to centralka powinna je samoczynnie zablokować po upływie kilku chwil ciekawa sprawa
To raczej odpada w części grupy vag pewne alarmy nie maja tej funkcji
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DamianjgTo raczej odpada w części grupy vag pewne alarmy nie maja tej funkcjik
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
A może po prostu miałeś kluczyki w jakiejś kieszeni czy innej torebce i przez przypadek nacisną się guzik. Tak czasem bywa.Sprzedam dom: http://www.paulinaguzek.pl/dom/
---
A to moja skodzinka:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1470014
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez guzolotA może po prostu miałeś kluczyki w jakiejś kieszeni czy innej torebce i przez przypadek nacisną się guzik. Tak czasem bywa.
Więc, żeby się przekonać czy tak jest wolt77, sprawdź- rozbrój alarm nie otwierając drzwi samochodu. Jeśli po jakimś czasie drzwi samoczynnie się zamkną- sprawa jasna- odpada wersja 1 i 4.
Poza tym punkt nr 4 wcale nie jest taki rzadki- sam zamykając poprzednie auto, otworzyłem auto stojące zaraz obok (dosłownie obok).It doesn't matter what we're losing
It only matters what we're going to find!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DamianjgZamieszczone przez PAOLO ESCOwolt77 napisał/a:
Żona próbowała rozbroić alarm będąc w kwaterze, ale samochód nie reagował
a może właśnie zareagował...tylko jedno ale...nawet po przypadkowym otwarciu drzwi z pilota gdyby nikt nie wchodził do auta to centralka powinna je samoczynnie zablokować po upływie kilku chwil ciekawa sprawa
To raczej odpada w części grupy vag pewne alarmy nie maja tej funkcji
ja też obstawiam, że auto nie zostało zamknięte.
[ Dodano: Sro 04 Sie, 10 13:39 ]
Zamieszczone przez tomilPoza tym punkt nr 4 wcale nie jest taki rzadki- sam zamykając poprzednie auto, otworzyłem auto stojące zaraz obok (dosłownie obok).Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kecajTo jest funkcja centralnego zamka z pilotem a nie alarmu.
IMO, jeżeli funkcję autozamykania masz włączoną to stawiam na to że, że samochód nie został zamknięty jeżeli wyłączoną to równie prawdopodobne jest przypadkowe otwarcie.
Komentarz
-
Komentarz