[O1] Octavia I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Lookbuysv4
    Classic
    • 2011
    • 1

[O1] Octavia I

zibi1978, dawno takiej głupoty nie słyszałem

zakładasz jakie chcesz

poza tym masz tutaj temat o felgach

a tutaj masz fabryczne dane do felg

O2, rozstaw śrub - 5x112:
    aluminiowe
    7,0J x 17", ET 54, opona 225/45 R17
    7,5J x 18", ET 51, opona 225/40 R18
    6,5J x 16", ET 50, opona 205/55 R16
    6,5J x 15", ET 50, opona 205/60 R15
    6,5J x 15", ET 50, opona 195/65 R15 - do używania z łańcuchami
    6,0J x 15", ET 47, opona 195/65 R15
    wedding suits for men
  • magnat21
    Classic
    • 2010
    • 5

[O1] Octavia I

Witam Szanownych forumowiczów, to mój pierwszy post na tym forum.Jeżeli w złym dziale założyłem temat to bardzo przepraszam i proszę moderatorów o przeniesienie.
    Noszę się z zamiarem zakupu Skody Octavii I, chciałbym aby był to silnik 1,9 TDI 90KM(czytałem sporo opinii i większość była na plus) Jutro wybieram się na oględziny auta. Kwota jaką dysponuję to 16k i nie chciałbym jechać na oględziny dalej niż poza WLKP :wink: Mam do Was prośbę abyście podpowiedzieli mi na co zwracać szczególną uwagę,(nigdy nie miałem silnika TDI).
    Znalazłem dwie interesujące oferty, 1 to krajowa Skoda z 2001r, a 2 to sprowadzana z GB z automatyczną skrzynią biegów, po przekładce-zarejestrowana w PL. Czy warto interesować się takim samochodem po przekładce?? oraz czy automatyczna skrzynia w takim silniku to dobre rozwiązanie ??
    Oto liki do aukcji:

Dziękuję za pomoc.

Komentarz

• dudek_t
      L&K
      • 2008
      • 1421

Zdecydowanie skłaniałbym się ku tej srebrnej. Z Polski, pierwszy właściciel itp. Tylko coś ten przebieg podejrzanie niski jak na stan nakładek na pedałach... u mnie przy 180000 były jak nowe.

Komentarz

• magnat21
        Classic
        • 2010
        • 5

...srebrna niestety już sprzedana, zresztą jak większość ciekawych modeli z otomoto. Jutro zobaczę tą białą, może trafią się jeszcze inne to też je objadę

Komentarz

• piotrek_os
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8160
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja tam w anglika bym nie wchodził......a juz tym bardziej, ze niewidomo kto i jak to przerabiał!! A do tego biały kolor......
          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Bartolomeo
            Rider
            • 2010
            • 267

Ja mam anglika po przekładce silnika i deski rozdzielczej, ale robił to sąsiad i dobry znajomy mojego ojca i dostaliśmy rok gwarancji na uszkodzenia mechaniczne nie z naszej winy, a tak od obcej osoby to podchodziłbym do tego bardziej sceptycznie. Jedyny minus to to, że nie mam w fotelu kierowcy regulacji położenia wysokości, bo jest ono w fotelu pasażera. Od grudnia był wymieniany filtr paliwa i czyszczona turbina, bo przed naszym kupnem Octavią jeździła żona tego mechanika, a potem też moja siostra gdzie 2000 obrotów i kolejny bieg wrzucony i po prostu zamuliły.

Usługi tokarskie, frezarskie
            Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

Pracuję...