Mobil 5W50

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Grzech123
    Classic
    • 2010
    • 25

Mobil 5W50

Zamieszczone przez firmek
    lub od salonu gdzie zostalo zostawione w rozliczeniu za nowe, jeszcze lepiej jesli to jest to salon tej samej marki.
    Ja wlasnie takie kupilem, od salonu gdzie bylo kupione oryginalnie i jestem zadowolony, wlasnie wczoraj dostalem 3 stonicowego PDFa (pelen wydruk z ELSA) od niemieckiego sprzedawcy w ktorym jest cala historia autka.

Pozdrawiam i życzę udanych łowów.
    Grzegorz Kalicki
  • ccLot
    Rider
    • 2009
    • 334

Mobil 5W50

Witam

jak to jest z tym olejem w silnikach benzynowych VAG. W karcie technicznej tego produktu nie ma nic o spełnieniu jakiejkolwiek normy benzynowej VWw. Jest tylko 505.00, ale to diesel.
    Wiem, że jest dużo użytkowników tego oleju w benzynowych VAGach i sobie chwalą, nawet niektóre serwisy to leją do benzyn.
    Czy to doświadczanie czy może niewiedza, czy może ja czegoś nie rozumiem/nie wiem.

Pozdrawiam.
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• kecaj
      RS
      • 2009
      • 1511
      • Superb II (3T4)

Re: Mobil 5W50

Zamieszczone przez ccLot
      Witam

jak to jest z tym olejem w silnikach benzynowych VAG. W karcie technicznej tego produktu nie ma nic o spełnieniu jakiejkolwiek normy benzynowej VWw. Jest tylko 505.00, ale to diesel.
      Wiem, że jest dużo użytkowników tego oleju w benzynowych VAGach i sobie chwalą, nawet niektóre serwisy to leją do benzyn.
      Czy to doświadczanie czy może niewiedza, czy może ja czegoś nie rozumiem/nie wiem.

Pozdrawiam.
      Lepkośc oleju to nie wszystko. Jest tak wiele rodzjów olejów, że musisz czytać etykiety. Ostatnio to przerabiałem.
      Dzwonie do sklepu czy jest olej 5W30 do mojej 1,6.? Dostaję informacje że jest. A spełnia on wymagania VW 504 000. i tu informacja, że ten akurat nie, ale ma olej MOBIL ESP 5W30, który te wymagania na naklejce już ma.

Tak więc musisz poszukać tego własciwego.
      Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Od tego jest osobny wątek. Nawet dwa...
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz