lub od salonu gdzie zostalo zostawione w rozliczeniu za nowe, jeszcze lepiej jesli to jest to salon tej samej marki.
Ja wlasnie takie kupilem, od salonu gdzie bylo kupione oryginalnie i jestem zadowolony, wlasnie wczoraj dostalem 3 stonicowego PDFa (pelen wydruk z ELSA) od niemieckiego sprzedawcy w ktorym jest cala historia autka.
jak to jest z tym olejem w silnikach benzynowych VAG. W karcie technicznej tego produktu nie ma nic o spełnieniu jakiejkolwiek normy benzynowej VWw. Jest tylko 505.00, ale to diesel.
Wiem, że jest dużo użytkowników tego oleju w benzynowych VAGach i sobie chwalą, nawet niektóre serwisy to leją do benzyn.
Czy to doświadczanie czy może niewiedza, czy może ja czegoś nie rozumiem/nie wiem.
jak to jest z tym olejem w silnikach benzynowych VAG. W karcie technicznej tego produktu nie ma nic o spełnieniu jakiejkolwiek normy benzynowej VWw. Jest tylko 505.00, ale to diesel.
Wiem, że jest dużo użytkowników tego oleju w benzynowych VAGach i sobie chwalą, nawet niektóre serwisy to leją do benzyn.
Czy to doświadczanie czy może niewiedza, czy może ja czegoś nie rozumiem/nie wiem.
Pozdrawiam.
Lepkośc oleju to nie wszystko. Jest tak wiele rodzjów olejów, że musisz czytać etykiety. Ostatnio to przerabiałem.
Dzwonie do sklepu czy jest olej 5W30 do mojej 1,6.? Dostaję informacje że jest. A spełnia on wymagania VW 504 000. i tu informacja, że ten akurat nie, ale ma olej MOBIL ESP 5W30, który te wymagania na naklejce już ma.
Tak więc musisz poszukać tego własciwego.
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Komentarz