Witam. Zastanawiam sie nad wymiana amortyzatorow i sprezyn w o1. Co do amorow z przodu monroe a tyl bilsteiny. Co do sprezyn pewny nie jestem. Jakie sprezyny polecacie? Sachs, bilstein, kayaba?
Jakie sprezyny (1u)
Zwiń
X
-
Kayaby nie polecam ani amorków ani sprężyn w xsarze pocasso amorki kayaby jeden siadł po 5km a ze sprężynami to już w ogóle jaja po założeniu tych sprężyn podczas skrętu kierą sprężyny ocierały o nadkola u kilku użytkowników w tym ja. Zareklamowane do producenta kasa zwrócona więc coś w tym musi być...niestety kayaba się popsuła
-
-
Ja polecam sachsa tak samo amorki
http://klubcytrynki.pl/forum/index.p...152#msg1015152 tutaj masz mojbtemat ktory zalozylem na klub cytrynki jak masz czas to poczytaj
Komentarz
-
-
Ja do przodu założyłem sachs, a do tyłu lesjofors. Taki zestaw jeździ od roku - jak na razie w porządku. Wymiana wymuszona pęknięciem oryginalnej przedniej i tylnej, amortyzatory zostały oryginały. Świadomie zakupiłem do przodu z grubszym zwojem (12mm) a do tyłu wzmocnione (kombi). Po wymianie wreszcie stało się trochę twardziej na zakrętach.
Pozdrawiamk-pax
Komentarz
-
-
Siema
Ostatnio byłem zmuszony wymienić zawiechę z przodu w mojej córci , i zrobiłem sobie taki zestaw :
Amortyzatory : bilstein
Sprężyny : kayaba
Łożyska i poduchy : kayaba
Odbije i osłony : kayaba
Na dołach i nierównościach , czy podjazdach pod krawężnik itp. wszystko chodzi cicho i bez jakichś stuków puków .
Komentarz
-
-
Siemka.
Dokładnie to nie powiem , bo kupiłem to co mi sprzedawca polecił ale to będą raczej takie : https://sklep.intercars.com.pl/produ...-kayaba-rc1703
kupiłem po prostu standardowe.
teraz na tył też będę zakładał zestaw z bilsteina i kayaba.
Komentarz
-
-
Pozwole sobie odświeżyć temat - nie zakładając bezsensownie nowego
Czy ktoś używał spręzyn firmy Maxgear? na alledrogo widze ze maja dobra opinie a zalezy mi na podwyższeniu tyłu (trochę wożę rzeczy ciężkich i oczywiście przez las/Wisłę na ryby tez sie jezdzi )
chodzi mi o wersje Maxgear 60-0493 na tył - niby tylko do kombi.....a ja chciałbym wrzucic je do HB 2003...(tym bardziej ze juz siadła w dół a mam do wymiany poduchy amorów - wrzucam DACO - więc przy okazji wykorzystam to i wrzucilbym nowsze sprężyny)
jakie opinie/sugestie?
Pozdrawiam!
Komentarz
-
Komentarz