fotele octavia I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tommac1973
    Classic
    • 2011
    • 1

fotele octavia I

Próbowałem nawet nowego, droższego od octavii, mondeo i wg mnie przegrywa w prawie wszystkich kategoriach (!), może poza tym że ma trochę więcej miejsca w środku (ale w O2 i tak jest wystarczająco). Nawet spasowanie elementów jest gorsze w mondeo, choć to niby klasa wyżej. A takie ładne "klap" przy zamykaniu drzwi jak w O2, to jest chyba tylko w autach klasy BMW3/Audi A4/Passat. Poza mondeo testowałem: focusa, hondę civic, mazdę 3, golfa i opla astrę. Gdyby golf był większy... to byłby alternatywą. Reszta nie umywa się do octavii. Stąd smutny wniosek, trzeba zacisnąć zęby i poczekać, bo się opłaca.
  • dej69
    Classic
    • 2010
    • 15

fotele octavia I

witam... pisze swoj pierwszy post gdyż mam pytanie... czy fotele z octavii hatchback pasują bez żadnych zmian do wersji combii. np. te http://moto.allegro.pl/item117564557...a_octavia.html ... z góry dziękuję za odp.

Komentarz

• EFENDI
      Drive
      • 2010
      • 97

Re: fotele octavia I

A ja z podobnej beczki- czy warto do O1 doplacać za fotele z regulacją lędzwi?? To ok 700-800PLN czy te standartowe są OK???
      OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• gregor6
        Rider
        • 2008
        • 488
        • Volkswagen

Zamieszczone przez dej69
        czy fotele z octavii hatchback pasują bez żadnych zmian do wersji combii
        Głowy sobie uciąć nie dam, ale wydaje mi się, że są takie same.

Komentarz

• rss
          L&K
          • 2009
          • 1098

Zamieszczone przez dej69
          witam... pisze swoj pierwszy post gdyż mam pytanie... czy fotele z octavii hatchback pasują bez żadnych zmian do wersji combii. np. te http://moto.allegro.pl/item117564557...a_octavia.html ... z góry dziękuję za odp.
          pasuja idealnie.
          kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...

Komentarz

• maro21
            Drive
            • 2007
            • 78

Pasują na pewno ponieważ wymieniałem w odwrotną stronę z kombi do hatchbacka.

Komentarz

• Kszok_uk
              Ambiente
              • 2009
              • 102

Zamieszczone przez dej69
              czy fotele z octavii hatchback pasują bez żadnych zmian do wersji combii
              pasuja bez problemu po wymianie bedziesz mial tylnie oparcia o grubosc kciuka nizej w porownaniu do serii... :P Foty jak wygladaja takie siedzenia w kombi masz np u mnie.. :diabelski_usmiech
              - moja Octa :diabelski_usmiech

Komentarz

• kateb
                Classic
                • 2009
                • 32

Zamieszczone przez EFENDI
                A ja z podobnej beczki- czy warto do O1 doplacać za fotele z regulacją lędzwi?? To ok 700-800PLN czy te standartowe są OK???
                Nie wiem, czy są lepsze, ale te podstawowe to jakaś porażka. Więc może te z regulacją są troche lepsze. Ja do podstawowych musiałem dokupić poduszkę tzw. leczniczą. Po 200km czuć różnicę.

Komentarz

• Viniu
                  Rider
                  • 2008
                  • 517

Regulacja lędźwi to bardzo fana sprawa. Dzisiaj nie wyobrażam sobie nie mieć tego w aucie. Co nie zmienia faktu, że fotele w Octavii są NAJGORSZE ze wszystkich z jakimi do tej pory miałem do czynienia. Ostatnio w którymś nr MOTOR-u był opis Octavii I w dziale "używane" i jedną z zalet dziennikarze podali bardzo wygodne fotele... nie wiedziałem czy się śmiać, czy płakać...
                  Pozdrawiam

Komentarz

• jacog
                    Rider
                    • 2008
                    • 420
                    • Felicia I (6U1)

Kiedyś jak myślałem nad zakupem nowej O1 nawet pytałem tutaj o sens doplaty do regulacji pod ledzwie. Opinie były podzielone. Teraz to mam aucie i szczerze jakbym miał za to dopłacać to bym sobie darował (pare razy próbowałem jeździć przy różnych ustawieniach a teraz cofnałem to podparcie maksymalnie do tyłu a i tak różnicy nie czuje) - powiedzmy sobie prawde: fotele w O1 są do dupy i nim im nie pomoże. Tą kwote chyba lepiej przeznaczyć na uzywane fotele z Leona TS, starczy na ich pranie i jeszcze coś zostanie.

Komentarz

• splawik
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1292

Zamieszczone przez jacog
                      teraz cofnałem to podparcie maksymalnie do tyłu a i tak różnicy nie czuje
                      No sory ale przy takim ustawieniu to plecy wpadają w oparcie fotela.

Nie wiem jak mocno mają wybrzuszone oparcie te fotele bez regulacji , ale moze sie okazać , że tak jak na maksa podkręcone z regulacją, wtedy też bym nie domawiał tego w swojej o1.

Ps. A dopłata do foteli regulowanych to obejmuje oba fotele z regulacją podlędźwi i regulacją wysokości, a to już czasem się przydaje nawet u pasażera.
                      A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
                      AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
                      O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
                      -------------------------------------------------
                      Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• radekgw
                        L&K
                        • 2010
                        • 1182

odswieze troche temat, czy w o2 jest tak samo, fotele z hatchbaka pasuja do kombi i odwrotnie chodzi mi glownie od rsa
                        pozdro
                        Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• zepter00
                          RS
                          • 2008
                          • 2304

Zamieszczone przez Viniu
                          Regulacja lędźwi to bardzo fana sprawa. Dzisiaj nie wyobrażam sobie nie mieć tego w aucie. Co nie zmienia faktu, że fotele w Octavii są NAJGORSZE ze wszystkich z jakimi do tej pory miałem do czynienia. Ostatnio w którymś nr MOTOR-u był opis Octavii I w dziale "używane" i jedną z zalet dziennikarze podali bardzo wygodne fotele... nie wiedziałem czy się śmiać, czy płakać...
                          Fotele w O1 z regulacją podparcie lędźwiowego są średnie ale całkiem znośne. Focus I generacji miał gorsze.

[ Dodano: Sro 10 Kwi, 13 11:51 ]
                          Zamieszczone przez splawik
                          Zamieszczone przez jacog
                          teraz cofnałem to podparcie maksymalnie do tyłu a i tak różnicy nie czuje
                          No sory ale przy takim ustawieniu to plecy wpadają w oparcie fotela.

Nie wiem jak mocno mają wybrzuszone oparcie te fotele bez regulacji , ale moze sie okazać , że tak jak na maksa podkręcone z regulacją, wtedy też bym nie domawiał tego w swojej o1.

Ps. A dopłata do foteli regulowanych to obejmuje oba fotele z regulacją podlędźwi i regulacją wysokości, a to już czasem się przydaje nawet u pasażera.
                          +1
                          Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

Pracuję...