Zamieszczone przez marlena
O2, tylne lampy led
Zwiń
X
-
A ja po dzisiejszym wieczorze, postawię tezę, że wiem co zrobić, żeby można było do tylnych lamp wrzucić diody i żeby to dobrze działało! :-) Niestety nie podzielę się tą wiedzą na forum, gdyż jest to faza eksperymentów i wymagać będzie wielu godzin testów i o ile jest maleńka tylko szansa na spalenie sterownika, to jest olbrzymia na spalenie wieeeeeelu lampek diodowych :-) No chyba, że osoba biorąca udział w dzisiejszym wieczorze uszczknie rąbka tajemnicyPozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
-
-
Maru 123, jeszcze nie, ale zarowno ja jak i Czech czekamy na nie z niecierpliwoscia :twisted:
Na necie tylko cos takiego :Załączone plikiByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
a i tu o tym było http://www.autoinfo.pl/pekin-2010-sk...ecia/6#gallery
ciekawe kiedy będą do kombi :roll:
Komentarz
-
-
kropeck, to jak już będziesz się bawił w psucie to sprawdź czy podłączenie równolegle do Led-owej "żarówki" kondensatora ( celuje w jakieś 100 uF ) nie oszuka "zimnej diagnozy". Miałem to już dawno sprawdzić, ale jakoś nigdy nie ma okazj...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
marbab,
kup sobie te lampy, jednakże na rozwiązanie będziesz musiał trochę poczekać. W przypadku Scouta'10, gdzie nie ma osobnych żarówek do DRL's sytuacja się nieco komplikuje, gdyż aby używać ich jako pełnoprawne DRL's musiałbyś przełożyć piny w złączkach sterownika z T52aa25 i T52ac25 na T52ac48 i 49. Trochę druciarstwa. Wtedy bajt 18 można by było zakodować jak w RS i voila. Jest tylko jeden problem, na razie wiemy jak zakodować zwykłą Octavię. Bez LEDów. Aby poznać właściwe kodowanie, potrzebujemy FL=ki (moja chwilowo nieczynna) i paczkę diód LED, 2 lustra i kropecka. :diabelski_usmiech
Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
marbab, nie mogę poprawiać Enriquez'a :-) dobrze chłop prawi :-) Szczerze mówiąc, to nawet na razie nie wiemy czy kodowanie, które udało nam się znaleźć jest poprawne (czyt. nie wiemy, czy po uruchomieniu dziennych z przodu tylne światła postojowe zostaną zgaszone) ... :-) Na logikę wydaje mi się, że tak, ale.... niech się najpierw uruchomią te przednie dzienne.
Chętnie wezmę w ręce jakąś YETI czy innego ROOMSTERA w celu znalezienia odpowiedniego kodowania.... Albo chociaż jakąś FL'kę .... :-) kilka godzin chociaż... :-)Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezw mojej możemy pogrzebać, ja tam się już niczego nie boję bo w razie co 200 PLN to kosztujePozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckA ja po dzisiejszym wieczorze, postawię tezę, że wiem co zrobić, żeby można było do tylnych lamp wrzucić diody i żeby to dobrze działało! :-)
Pamiętajcie, że zmiana bajtu 18 = nie ma już odwrotu.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
-
Uwaga .... w temacie tylnych lamp ledowych do O2:
Deutschlands größte kostenlose Online-Auktion: Auktionen, Sofortkauf, Kleinanzeigen, Online-Shops. Über 1 Mio. Versteigerungen pro Tag.
cena za komplet troszkę wygórowana (270 Euro), ale .... to posiada homologację europejską! :-) dla dealerów cena jest ponoć niższa, ale nie wiem jaką ilość trzeba by zamówić.
[ Dodano: Wto 19 Paź, 10 02:48 ]
tu znalazłem CHYBA to samo, bo żadnego opisu nie ma. I tu, niestety (dla mnie), na zdjęciach jest O2 FL:
Pozdrawiam,
Michał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kropeckI tu, niestety (dla mnie), na zdjęciach jest O2 FL
lampa różni sie tylko designemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Na zdjęciach nie wyglądają IMHO wcale lepiej niż normalne.
- pionowe paski nie wiedzieć czemu nie świecą w pozycyjnych, tylko góra i dół - nie ma już tego charakterystycznego kształtu C
- kierunkowskaz i światło cofania na żarówce
- wiele diodek zamiast spokojnego rozproszonego światła
Na +, na pewno dynamika rozświetlania i gaszenia.Pozdrawiam
Marcin
Komentarz
-
Komentarz