i dlatego ja omijam Warszawę jak się tylko da
[O2] Octavia poleasingowa - warto ? Inne źródła używanych au
Zwiń
X
-
[O2] Octavia poleasingowa - warto ? Inne źródła używanych au
Cześć,
chciałbym zapytać o waszą opinię - czy warto nabyć auto poleasingowe ? Jest kilka firm, które sprzedają takie auta. Zalety ? Pewnie to, że auto miało regularne przeglądy i serwis, być może dostępna będzie oryginalna książka przeglądów. W miarę znana historia. Auto można sprawdzić u mechanika (własnego) oraz przebadać grubość lakieru.
Wady ? Nie wiem jaka jest jakość tego serwisu. Auta poleasingowe są trochę droższe niż sprowadzane (2006 r. 1,9 TDI z przebiegiem w okolicach 90 - 110 000 km w cenie około 39-40 000 PLN). Przez 3-4 lata jeździły tylko po polskich drogach (jak znosi to zawieszenie octavii) ? Nie były to auta użytkowane prywatnie ... różnie może być skoro auto nie jest własnością użytkownika
Macie jakieś doświadczenia ? Może znacie inne miejsca z których warto kupić octavię ?
dzięki za odpowiedzi
-
-
Zamieszczone przez WojtekWNie były to auta użytkowane prywatnie ...
Moim zdaniem auta poleasingowe to dość ciekawe propozycje.Leasing zazwyczaj trwa 3 lata i w tym czasie auto jest serwisowane w ASO.Z reguły także właściciele takich aut pozbywają się ich po upływie 3 lat ze względu na konieczność kupna kolejnego auta w leasingu i ucieczki od płacenia podatków
Komentarz
-
-
czasem ALD automotive wyprzedaje swoje Octavki. tego typu auta maja zawsze pelna historie serwisowa, bo koszty ASO sa normalnymi kosztami eksploatacji.
nie wazne skad bedziesz kupowal samochod - sprawdzaj, VAGuj, znajomych mechanikow napuszczaj.....kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
WojtekW,
Nie widzę nic złego w autach po leasingu czasem są warte rozważenia.
Na duży + zasługa za serwis,wiarygodny przebieg,stopien zużycia nie odbiega od zwykłego Kowalskiego.
Moim zdanie warto zainteresować się takim samochodem.
Pozdrawiam.Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
ja jestem właśnie po zakupie poleasingowej sztuki, zobaczymy jak się będzie sprawowała, wczoraj była w ASO na przeglądzie bo nigdy nie wiadomo kto co jej tam dolewał. Wymieniłem olej, filtry, płyn hamulcowy zrobiłem geometrię i odgrzybiłem klimę. Na kompie były 22 błędy, wszystkie z jednego dnia - mechanik powiedział że być może dlatego że auto stało 3 miesiące i akumulator była słaby albo coś się rozłączyło - zobaczymy jak będzie, narazie śmiga się pięknie. Przebieg 140000km 2006r. Wersja Elegance. Sam jeżdzę słuzbowym autem dlatego zdecydowałem się też kupić poleasingowe.
Komentarz
-
-
ja mam skode kupioną po leasingu z 2006 roku, jezdzę nią juz od wiosny tamtego roku i nic sie nie dzieje, przed kupnem oglądałem całą flote cos około 15-20 takich samych octavii elegance czarnych :szeroki_usmiech więc było w czym wybierać, poszperaj często duze firmy odsprzedają całą flote np do dilera i wtedy jest w czym przebieracsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
samochod uzywany, to samochod uzywany i nie ma znaczenia skad pochodzi, czy kupiony wpl, czy import czy poleasingowy czy komis itd... Kazdy uzywany samochod trzeba sprawdzic z ta sama starannoscia,
jak ktos mowi ze samochod firmowy jest bardziej zadbany to imho nie jest to prawda bo wielu kierowcow jednego samochodu moze zrobic z nim doslownie wszystko - nie od dzis wiadomo ze na kraweznik ktory ma 20cm wysokosci podjezdz tylko jeden typ samochodow - firmowe ,-)
dlatego kontrola jest najwyzsza forma zaufania :szeroki_usmiech- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
ja tez kupiłem samochód po leasingu.
poprzedni własciciel dbał o wszystko - serwis i kosmetyke.
po 3 latach auto miało wierygodny przebieg 117 tys. i pełną historie serwisową.
w srodku było tak zadbane, ze nawet nie trzeba było go prać przed sprzedaza.
a jeszcze zostały mi po nim przyciemniane szyby i podswietlanie klamek jak w L&K
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eroberto1piramida a gdzie kupowałeś swoją poleasingową?superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Kupiłem poleasingowego Citroen C5 z 2007r. przebieg 70K km, serwisowany z książką +komplet opon zimowych i hak zdejmowany. Nawet oleju jeszcze nie wymieniałem. Usterki? żarnik ksenonu (się zdarza), łożyska belki tył (standard), kula zawieszenia z przodu (niespodzianka). A auto znalazłem na allegro.
Komentarz
-
-
Są dwa źródła zakupu pewnego samochodu: salon i dobry znajomy. Nie na próżno chcąc, określić czyjąś wiarygodność czy stopień zaufania do jakiejś osoby, zadaje się pytanie, czy kupiłbyś od tej osoby używany samochód.
Samochody na rynku wtórnym niawiadomego pochodzenia, czyli od wszelkiej maści handlarzy, polizingowe itp to czysta loteria. Ale są tacy co lubią ruletkę. I czasami wygrywają, ale częściej nie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaZamieszczone przez eroberto1piramida a gdzie kupowałeś swoją poleasingową?
Przejechałem już rok, 18 tyś. km i na razie jestem zadowolony.
Warto jednak dobrze przejrzeć bo pamiętam że jak ja wtedy wybierałem to sporo było robionych, były nawet takie w których na dachu gubił się czujnik grubości lakieruGrzesiek
Octavia 2 Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eroberto1Są też tacy których nie stać na fure z salonu- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Oba auta jakie posiadam sa poleasingowe. Zarówno Octa jak i Meriva.
Zaletą auta poleasingowego, pod warunkiem że była to nówka z salonu jest realny przebieg i zazwyczaj pełna dokumentacja.
Inna sprawa to auta flotowe (wynajem długoterminowy) tu jest jeszcze lepiej, ponieważ te auta muszą być regularnie serwisowane i to narzuca firma leasingowa, ponieważ koszt wynajmu uwzględnia serwis.
Inna sprawa jak te auta sa traktowane w trakcie uzytkowania i przez co przeszły ale historia jest do sprawdzenia.
Komentarz
-
-
To temat do szerszej dyskusji. Nie twierdzisz chyba, że nie kupisz pewnego auta od nieznajomego lub firmy bo Ci na pewno chcą Cię oszukać? Jak nie rodzina/ znajomy to na pewno oszust/kanciarz, bo nie sprzedaje się dobrego auta. Niestety takie myslenie pokutuje! Swoją drogą wystarczy czasem umiejętnie porozmawiać ze sprzedającym aby wiedzieć czy kupić to auto czy nie!Pozdrawiam wszystkich klubowiczów
Octavia 2 BKD 2.0 TDI wersja ELEGANCE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SevZaletą auta poleasingowego, pod warunkiem że była to nówka z salonu jest realny przebieg i zazwyczaj pełna dokumentacja.
Użytkownik samochodu firmowego to jedynie jego kierowca - nic więcej. Nie interesują go stuki, puku, ubytki płynów, skrzypienia walenia itd - tylko lać paliwo i w drogę - jak samochód pójdzie na przegląd to sprawdzą co puka. A jak w ASO jest z rzetelnością i jakością to chyba też nie muszę pisać.
IMHO w znakomitej większości samochody po leasingowe (firmówki) mają jedynie dobrą cenę, z resztą może być bardzo różnie- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Auto firmowe to auto firmowe.
Są tacy , którzy dbają jak o swoje ,
Są tez tacy , którzy wsiadają i zminy silnik kręcą do odcinki.
Nie ma reguły na używany samochód , może być zadbany w środku a silnik padlina.
Na plus oczywiście przeglądy w 99% przypadków w ASO no i wszystko robione na czas.
Na minus to , że mimo wszystko auto było służbowe....
Obyś w swoich poszukiwaniach trafił na taką , z której będziesz zadowolony i nie będzie się sypaćByła O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
Komentarz