Wymiana amortyzatorów na niestandardowe z tyłu a przód

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KrzysztofK
    Classic
    • 2005
    • 26

mysle że przesadzili z tą diagnozą ja u siebie też spawałem to sam odłączyłem akumulator i jazda i nic sie nie stało. Ale może cos takiego im się zdarzyło :shock: .
    Cieszę się że ci pomogłem i pozdrawiam.
    P.S. Kolega miał to samo na gwarancji i też mu spawali.
  • BioBogon
    Elegance
    • 2005
    • 921

Jeden z tylnych amorów popuścił olej i szyukje mi się wymiana. Po ostatniej dyskusji w temacie polepszenia zawieszenia chcę kupić amory KYB Excel-G tak jak polecał Bernardo.

Czy moge wymienić sam tył bez wymianiy przodu? Jak myślicie czy nie będzie to się dziwnie prowadziło?
    Leon FR 2.0TDI 170KM

Komentarz

• bernardo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1083

Moim skromnym zdaniem powinieneś wymienić komplet dla dobra ogółu, zwłaszcza, że są to różne amorki (przód tył) różnych producentów i dzieli je pewien stopień zużycia (na przodzie znany Tobie) i inaczej w stosunku do siebie pracują. Auto może (ale nie musi) w sposób dziwny zafalować w najmniej oczekiwanych chwilach...ale są to teoretyczne moje rozważania. Ja bym na komplet poszedł
      aczkolwiek...
      NajtFukinPatrol North-West
      Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
      WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Ja bym tez na komplet poszedl :diabelski_usmiech ale zawsze mozesz z testowac :wink: Zalozyc tyl KYB powiedzmy na tydzien i potestowac, jak bedzie sie gowniano prowadzila to zmienisz i przod. :twisted:
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• xekon
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 742

a co w przypadku hamowania - przeciez nie odkryje ameryki ze przyczepnosc z przodu jest w tym przypadku wazniejsza, na wybojach itd ... raczej polecalbym wymiane kompletu

Komentarz

Pracuję...