mam oktavke 2003r combi 1.9TDI, dzis do moich uszu doszedł dziwny stuk pochodzący z przedniego zawieszenia, otóż cofajac na parkingu po nacisnieciu delikatnie na hamulec uslyszalem dziwny stuk - tak jakby puknięcie. bez obaw w nic nie walnołem !! czy to moze byc przyczyna uszkodzenia koncówki drązka czy innego elementu ?? byc moze jest to,ze zauwazylem ze klocki hamulcowe niedługo trzeba bedzie wymienic i moze tłok odbija bo sie za daleko cofa ??
podczas jazdy nic nie slychac, tylko przy cofaniu i nacisnieciu na hamulec sluchac ten stuk
auto ma 53 tys przebiegu....tylko ze jezdzi po naszych polskich drogach
prosze o jakies wskazówki i sugestie
Mi to na gumki nie wyglada :roll: jak one padna to skrzypi/skrzeczy a nie stuka :roll:
Moje orginalne padly wlasnie przy 40kkm ,a wymienione(gumy i obejmy) nadal sa sprawne przy 114500km 8)
Gumy stablizatora nie beda odpowiedzialne za te stuki, predzej za piski. Stan jak bedzie sucho na polu i nacisnij z jednej i z drugiej przod auta. Jak piszczy to gumy do wymiany :twisted:
Drazki szybciej, ale 53 kkm to strasznie szybko, ale te nasze cudowne dziury :x
Sprawdź górne mocowanie kolumny Mc Persona lub sworzeń wahacza.
Najlepiej podjechać na stację diagnostyczną na szarpaki, kilka ruchów i będzie wiadomo co w "trawie piszczy"
pawilos, po twoim wątku na frazie założyłem wątek o twoim problemie tutaj :-) teraz są dwa podobne, Pulse podał linka :-), tam też możesz coś przeczytać ..... 8)...miałeś jechać do mechanika z tym, nic Ci nie powiedzieli ?
O ile sie nie myle to rurka od IC poci sie na laczeniu :roll: co ciekawe przed zmiana razrzadu bylo oki ,ale jak po rozpinali wszystko i zlozyli to poscilo :roll: (tak mi sie wydaje ze to tez rozpinali ,bo to juz dawno bylo :wink: )
[ Dodano: Czw 06 Kwi, 06 10:42 ]
Dodatkowo poscila mi uszczelka/uszczelniacz pod filtrem oleju (taka kwadratowa pucha) :roll:
Komentarz