[O1] Wypinany hak Westfalia - zakup używki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Stah8a
    Classic
    • 2010
    • 3

Zamieszczone przez xtremesystems
    bo to sie utarlo ze jak nie ma duzego silnika to nie jedzie..
    autko male , z turbo , wiec 105km naprawde go ciagnie

pomyslcie jak idzie 180konna RSka

nie sadze zeby ktos ja z forum objechal po jakimkolwiek tuningu. przy takim lekkim aucie RSka fruwa a nie jezdzi

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

i to jeszcze nie na "S" tylko na "D"
    jeździłem Fabią II RS 1,4 TSI 180 KM i ona po prostu przy 180 dostaje laga i już nie jedzie, śmiem się z Tobą nie zgodzić bo moja była octavia mk1 by ją wyłomotała
    Skoda Felicia 1,3Lxi
  • Nemoz
    Classic
    • 2009
    • 12

Witajcie,

jakiś czas temu nabyłem O1, w której jest założona "instalacja" haka Westfalii. Niestety, jak się zapewne domyślacie, w samochodzie brakowało samej końcówki haka.

Aktualnie szukam jakiegoś rozwiązania, które pozwoliłoby mi na holowanie 8)

Opcje są dwie - albo wywalenie tego co jest i założenie nowego haka (niekoniecznie wypinanego), albo znalezienie brakującej części. Na Allegro można znaleźć końcówki Westfalii dla rodziny VAG, ale niestety nie ma pewności, że np. końcówka przeznaczona dla A3 itp. będzie pasowała do O1 4x4...

Czy ktoś w Was znalazł się w takiej sytuacji i wie jak znaleźć / dopasować brakującą część?
    I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by.

Fotografia ślubna i (nie)codzienna

Komentarz

• mg1976
      Drive
      • 2007
      • 74

Taka sytuacja zdarza się dość często w przypadku aut ściąganych z zagranicy i np. w Bosalu nie robią żadnego problemu z zamówieniem samej kuli haka. Podejrzewam, że w przypadku Westfalii może być podobnie, więc może będzie najprościej, jak skontaktujesz się z firmą Towing Systems Polska z Wrocławia (to oficjalny dystrybutor Westfalii na Polskę) i zapytasz o możliwość zamówienia samej kuli.
      Tutaj kontakt: http://www.haki-westfalia.com.pl/index.php?cat=8

Komentarz

• rogoz
        Rider
        • 2006
        • 397

Zamieszczone przez mg1976
        Taka sytuacja zdarza się dość często w przypadku aut ściąganych z zagranicy
        ..i dlatego jest dużo aukcji na Allegro z samymi kulkami do haka. Sprowadzacze często dekompletują samochody, a to katalizator się zdemotuje, kulę haka też można sprzedać osobno

Coś takiego powinno pasować (trzeba zweryfikować po numerach części): http://moto.allegro.pl/item116095072...pomorskie.html

Komentarz

• mg1976
          Drive
          • 2007
          • 74

Zamieszczone przez rogoz
          Coś takiego powinno pasować (trzeba zweryfikować po numerach części): http://moto.allegro.pl/item116095072...pomorskie.html
          Pudło. Niekoniecznie, a jeśli nawet, to będzie tzw. "patent", bo z katalogu Westfalii (a konkretnie z treści instrukcji montażu) wyraźnie wynika, że numer referencyjny kuli haka automatycznego wypinanego pionowo do OI 4x4 to 313 082, a do wszystkich GIV to 317 016. Więc rozwiązanie nie jest takie banalne, jakby się mogło wydawać. Naprawdę odpuściłbym sobie poszukiwania po omacku i zaczął od kontaktu z producentem haka.

Komentarz

• Mickul
            RS
            • 2010
            • 2847

Ja mam oryginalną końcówkę haka z Octavii, bo reszta jest przyspawana do auta i nie mogę ściągnąć. Chcesz?

Komentarz

• Nemoz
              Classic
              • 2009
              • 12

Szukałem w sieci właśnie po numerach "seryjnych", ale nie znalazłem żadnych logicznych informacji... Napiszę do dystrybutora tak jak radzi mg1976 i zobaczymy jak będzie 8)

A do Mickula odezwę się via PW

Komentarz

• Misiekoctavia
                Elegance
                • 2005
                • 891

A to jest hak montowany w ASO czy poza w warsztacie firmy Westfalia:?: Pytam bo mam hak zamontowany w ASO przy zakupie nowego auta i moja głowka wygląda inaczej. Mój wujas w golfie IV też miał inną niż ta ze zdjęcia.

Komentarz

• Nemoz
                  Classic
                  • 2009
                  • 12

Zamieszczone przez Misiekoctavia
                  A to jest hak montowany w ASO czy poza w warsztacie firmy Westfalia?
                  Wiesz co, samochód przyjechał z Niemiec i szczerze mówiąc nie wiem gdzie został założony hak... Niewątpliwie jest to jednak instalacja Westfalii 8)

PS. Dystrybutor życzy sobie za tą część 700 PLN :roll:

Komentarz

• mg1976
                    Drive
                    • 2007
                    • 74

Zamieszczone przez Nemoz
                    Dystrybutor życzy sobie za tą część 700 PLN :roll:
                    Ouch, bolesna wycena. Tyle to kosztuje cały nowy automat ze Słupska (Auto-Hak) - sugerowany detal to 688 zł.

Komentarz

• Misiekoctavia
                      Elegance
                      • 2005
                      • 891

Moi rodzicie zapłacili swego czasu za hak z montażem w ASO ok. ~1000-1500zł więc 700zł to trochę dużo jak za samą główkę.

Komentarz

• Nemoz
                        Classic
                        • 2009
                        • 12

No właśnie tego się obawiałem - że "zaśpiewają cenę z kosmosu"... Pozostaje szukać jakiejś używki, albo po prostu zmienić całą instalację.

Komentarz

Pracuję...