spalanie oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • vernix
    Ambiente
    • 2007
    • 135

przeczytałem i lżej mi na duszy...mój BFQ (129,5 kkm) zaczął brać na pewno po przekroczeniu 100 ...ok 1-1,5 l na 15kkm

a co do książkowego zużycia...strach pomyśleć...używam Castrol EDGE 5W30..średnia cena w sklepie 50 zł/l...na stacji ORLENU 42 zł/l (Szosa Baranowicka obok mojej Grabówki)

0,5l na 1000 km ...... a przy serwisie co 15000 km - to już taniej byłoby mi kupić bilety miesięczne na MPKi dla całej rodziny
    BIA 4XXX

Komentarz

• Viniu
      Rider
      • 2008
      • 517

No niestety niemiecka technologia już chyba tak ma. Mój poprzedni Rover 200 nie brał ani grama (a jakie to się słyszy negatywne opinie o tych silnikach !! :evil: ) Jeszcze wcześniejsza Mazda z malutkim silniczkiem 1.3 miała nalatanie niemal 200tys. (a może i ze 100tys. więcej ?? ) i też nie brała ani grama oleju... Szkodnik bierze, ale nie robię z tego tragedii... brakuje na bagnecie ?? To dolewam i już...
      Pozdrawiam

Komentarz

• cezaryaksum
        Ambiente
        • 2010
        • 126

A mój VW polo z nalatanym 415 000 od wymiany do wymiany ale za tydzień przesiadka na 1,6 i zobaczymy co będzie... :?:
        pozdrawiam

Komentarz

• paweł2
          L&K
          • 2010
          • 1405

Moze troszeczke nie na temat,ale co tam.Pol rodziny jezdzi renault,od clio po scenika i sa bardzo zadowoleni,a ostatnio brat byl ze znajomymi ich nowa Mazda 5,w Chorwacji auto 4 razy stawalo!A w rozmowie,brat wspomnial ze chce kupic Alfi159,pani od razu boze przeciesz to sie tak psuje,juz nie chcial byc niemily i nie skomentowal tego,ot stereotypy.
          Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

Pracuję...