Piękne nowe zdjęcia, żal poprzedniczki ale nowa jeszcze piękniejsza. Pozdrawiam i szerokości
[O1] Jakie ubezpieczenie u dealera przy zakupie O1
Zwiń
X
-
[O1] Jakie ubezpieczenie u dealera przy zakupie O1
Witam
Wszystko stoi na dobrej drodze, żebym za 1,5 miesiąca odebrał upragnioną O1
Pytanie: Podobno najlepsze warunki dotyczące ubezpieczeń mają właśnie dealerzy.
Aktualnie w cenie 1999 zł jest PZU i Alianz
Czy szanowni forumowicze mieli doświadczenia z Alianzem - mają wyraźnie lepsze warunki niż PZU, ale całe życie byłem przy PZU więc sie zastanawiam (autko będzie na kredyt więc nie chcę w razie czego (odpukać) za dużo stracić).
Pozdrawiam Bartek
-
-
Witam !!!
Ubezpieczam już auta w pakiet VW od 2003 roku. Raz był to Allianz raz chyba Hestia. Porównywałem kilka lat temu pakiet VW z link 4. Cena zawsze była min na kozyśc pakietu VW.
Co do Assistansa to tez nie ma problemu zimą tego roku zamarzło mi paliwo w górach. Pomoc przywiozła mnie z Czarnej Góry (Sienna) do Gorzowa tj. ok 400 km w ramach pakietu.
Innych ubezpieczycieli ostatnio nie porównywałem.
Komentarz
-
-
Także zastanawiam się nad ubezpieczeniem samochodu, który najprawdopodobniej odbiorę pod koniec września, ale oprócz powiedzmy standardowej ofert dealera:
- 1990 za rok pakietu lub,
- 2 x 1990 czyli koło 4 tys. za 2 lata,
rozważam też ubezpieczenie auta w PZU - wg multiagenta (takiego spryciarza, który ma oferty wielu firm ubezpieczeniowych) u którego od lat ubezpieczam mieszkanie, samochód, motor i przyczepę kempingową - aktualnie jest w ofercie PZU promocja 60 za 60, czyli 60 % zniżki na AC przy posiadanej 60 % zniżce na OC.
Reasumując:
- albo pakiet 1990 PLN u dealera na rok, ale po roku bez żadnych zniżek na AC (bo dopiero po 2 latach dają 20 %), czyli po roku może być mały szok mimo spadku wartości auta,
- albo wspomniane 60 za 60 - moim przypadku około 2350 ( 1,4 TSI, wartość fakturowa 68.000 PLN, miejsce ubezpieczenia - Gdańsk), ale po roku jeżeli nic się nie stanie to mam dalej zniżkę na AC 60 % i w miarę rozsądne ubezpieczenie w przyszłych latach.
Dodatkowym plusem oferty 60 za 60 jest fakt, że jeżeli coś złego by się przez ten rok stało i musiałbym skorzystać za AC to tracę zniżki z 60 % na 40 %, a przy ubezpieczeniu dealera przy szkodzie z AC w następnym roku stosowane są zwyżki
Niestety nie wiem czy za miesiąc oferta będzie aktualna, bo jesli dobrze pamiętam, to Hestia też miała taką ofertę, ale ograniczoną czasowo.
Może ktoś korzystał z takiej oferty ?
Uwaga dot. oferty promocyjnej: Aby skorzystać z oferty 60 za 60 nie można korzystać z ubezpieczenia AC przez ostanie dwa lata, więc skorzystanie po roku po wygaśnięciu oferty dealera - niestety odpada.Już jest --- O II FL
Komentarz
-
-
Z tego co wiem w opcji na 2 lata masz utrzymanie początkowej wartości auta przez ten okres - imo całkiem niezła rzecz.
Jeśli chodzi o pakiety u dealerów to są nieporównywalne z rynkiem. W moim przypadku rozrzut dealer vs miasto, to - po roku posiadania auta i po dwóch szkodach z ac - 1200zł na korzyść dealera (w najlepszym przypadku; niby najtańszy mbank to różnica 1,5k).
Komentarz
-
Komentarz