Rewelacyjna obsługa. Polecam :!:
kupno Skody lub czegos innego na firme...
Zwiń
X
-
kupno Skody lub czegos innego na firme...
Czesc,
3 tygodnie temu brat mojej Zony mial wypadek - wracajac z wakacji staranowal go pijany slowacki policjant... - na szczescie nikomu nic sie nie stalo, ale firma ubezpieczeniowa uznala ze jest szkoda calkowita... i teraz zamierza on zakupic samochod.
zastanawia sie nad kupnem nowego lub uzywanego na firme. Jest milosnikiem Renault Laguna (taki mu wlasnie skasowal ten pijak policjant), ale moze kupilby Skode lub Forda.
W tej chwili dostal tez obsesji (w sumie to sie nie dziwie jak czolowo na zakrecie wbija sie w nas pijak a jedziemy z zona i 2 corkami to faktycznie bezpieczenstwo staje na 1 miejscu) na punkcie bezpieczenstwa i liczby gwiazdek.
Dlatego mam prosbe - Arek chce kupic ten samochod pewnie jakos do konca roku zeby zalapac sie na odliczenie pelnego VAT jeszcze, nie musi go kupowac w tym tygodniu, ale ma to nastapic w ciagu 4 miesiecy (moze beda jakies lepsze znizki w Skodzie? bo Renault juz daje i to niezle - np. Laguna o 13k taniej...), w kazdym razie jesli ktos moze mi przeslac niezobowiazujaca oczywiscie oferte na Octavie II kombi/liftback (moze byc benzyna - wer. minimum to mint) oraz na Yeti (z silnikiem 1.2 TSI lub 1.4 TSI najlepiej 3 wersja wyposazenia) a takze ewentualnie na Superba (choc to pewnie wyjdzie za drogo...?) to moze sie uda nawrocic Arka na Skode :-) A jak jest ktos kto sprzedaje tez Renault lub Forda to tez moze dac na priv znac - w gre wchodza Laguna (raczej tansze wersje) lub Mondeo (tez tansze wersje).
poza tym jak ktos moze cos doradzic o zakupie auta na firme to tez bede wdzieczny.
ps. Arek ciagle nie wie czy kupic nowy czy uzywany od dealera - wiec jesli macie jakies uzywane sprawdzone auta z homologacja, ktore moznaby nabyc na firme to tez prosze o wiadomosc na priv.
Arek dotychczas mial benzyne, wiec diesel nie jest jedyna opcja.
pozdrawiam i dzieki za ewentualne oferty lub porady.
ps. uwazajcie na slowackich policjantow na gazie - oni mieli "przyjemnosc" zintegrowac sie z jego samochodem 10 km od polskiej granicy na Slowacji....
-
-
ja mam jedną radę - niech się śpieszy, żeby zdążyć przed końcem roku. W tej chwili oczekiwanie na octavię to kilkanaście tygodni!!
na skodę też wytargujesz dobry rabat - minimum 10 procent od katalogu to spokojnie da się zejść. Osobiście nie czekałbym do końca roku na jakieś ekstra rabaty, bo raczej sprzedaż będzie bardzo duża ze względu na właśnie vat i nie oczekiwałbym jakiś nadwyżek w produkcji - przynajmniej skodyO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
skontaktuje sie z nim jutro w dzien i zapytam do ilu go interesuje zakup pojazdu. na pewno cos musi kupic do konca grudnia, no i odbior pojazdu raczej powinien byc szybszy niz dalszy.
dzieki za info.
ja tez nie wiem czy on chce kupic za gotowke, czy raczej na kredyt albo w leasingu - ta ostatnia opcje sie chyba najbardziej oplaca.
Komentarz
-
Komentarz