No świeci bardzo fajne. A zamawiałeś z tego linku co podałem wcześniej? 8 zł za żarówkę tak?
[O2] co robic przy 180kkm?
Zwiń
X
-
[O2] co robic przy 180kkm?
Witam!
Wlasnie czeka mnie serwis dwoch skod.
piewsza to Skody Octavia 2 1.9TDI BXE z DSG
przy 180kkm
a wiec;
Olej
Olej do DSG
Filtry:
Oleju
Paliwa
Powietrza
Przeciwpylkowy
+wymiana plynu chlodniczego.
drugi samochod to
Octavia 2 1.6 MPI serwis po 24kkm po 2 latach
chyba tylko olej, oraz filtry powietrza oleju oraz przeciwpylkowy
Dodalibyscie cos jeszcze? Bede robil w ASO, ale i tak im nie wierzeZostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA rozrzad w TDI kiedy byl robiony przy 90kkm czy przy 120kkm ??
Kiedy robić kolejny rozrząd, po 90kkm czy wcześniej ?
Są różne opinie, że drugi rozrząd robi się już po 60kkm, ale IMHO to przegięcie. Trzeci to i owszem, ale drugi bym zrobił po 90kkm.
Jak to wygląda w praktyce ?
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA rozrzad w TDI kiedy byl robiony przy 90kkm czy przy 120kkm ??Zostały mi czesci, po szkodniku:
VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6
Komentarz
-
-
każde ASO mowi inaczej co do rozrzadu a to wynika z braku jakichkolwiek kompetencji... ale stara dobra praktyka jest nie przeginac i zrobic w okolicach 90kkm
Mam BDK z przebiegiem zblizajacym sie do 180kkm i pierwszy rozrzad robilem w ASO (bo auto bylo na gwarancji) przy 90kkm i teraz przy 180kkm planuje zrobic drugi (we wlasnym zakresie) !
Najbliższy zestaw do wymiary rozrzadu jaki kupie bedzie pewnie zamiennikiem wiec kolejny juz zrobie po 60kkm
A to dla tego że producenci pasków aftermarkowych zazwycza daja gwarancje na 60kkm - i z tego faktu wynika opinia ze nalezy robic co 60kkm
Osobiście nie uznaje wymian rozrzadu co 120kkm czy jak mam w audi zalecane co 180kkm jakos to do mnie nie przemawia. Tym bardziej ze wszystkie auta raczej mam wysilone bardziej niz seria.
pozdrawiamA4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
Komentarz