[O2] PseudoXenon

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GMA
    Classic
    • 2011
    • 9

[O2] PseudoXenon

Co do tej foli to widzę ze nie tylko tu ale i wśród znajomych są podzielone zdania. Chciałbym wsadzić fotele z RS a one mają białe środki i będzie się zgrywać razem z tą folią. Miałem na oku już takie fotele ale nie miały poduszek powietrznych i ich nie kupiłem. A teraz muszę czekać na zastrzyk gotówki żebym mógł się za nimi rozglądać
    zawsze do przodu
  • Kristofokles
    Drive
    • 2010
    • 92

[O2] PseudoXenon

Witam, może to co napiszę jest banalne ale fajnie się świecą w reflektorach OIIFL żarówki H7 z niebieską bańką, Wyglądają jak xenony, a wrażenie jeszcze bardziej potęgują świecące się na jasny-żółty, żarówki postojowe nad reflektorem. :lol:

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Kristofokles, zarzuć jakieś detale/fotę...

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7460
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Link z allegro, wiadomo, że to nie są ORI xenony no ale może o to chodzi
        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Kristofokles
          Drive
          • 2010
          • 92

Zwykłe żarowki H7 55W MaXgear niebieskie (efekt na focie w Avatarze)

Komentarz

• Andys
            Elegance
            • 2007
            • 762

Koledzy nie polecam wkładania do zwykłych reflektorów żarówek xenonowych z adapterem H7 ponieważ w razie przepalenia się takowej żarówki trzeba udać się do firmy tuningowej po nią!!
            Kolego:
            1. to nie żarówki tylko palniki wyładowcze i ponieważ nie posiadają żarnika typowego dla żarówek, a także mają od nich dużo wyższą sprawność - przepalają (w zasadzie wypalają) się po długim czasie :wink:
            2. nie przesadzałbym z tymi firmami tuningowymi, w każdym większym mieście, bez problemu znajdziesz palniki z cokołem H7

Co do Twoich "ksenonopodobnych" żarówek, fatalny pomysł. Żarówki takie ze względu na niebieski filtr na bańce (coś musi udawać barwę ksenonu), są z natury dość mocno przewoltowane, ponieważ na dodatek jest to jakiś niemarkowy produkt, prawdopodobnie moc przez nie pobierana odbiega znacznie od 55W. Jak wiadomo, w tradycyjnych żarówkach około 90% mocy oddawana jest w postaci ciepła. Koleżeńska rada, zdemontuj je, póki jeszcze nie popaliłeś instalacji, kostek lub refeltora.
            Pozdrawiam,
            Andys

Komentarz

• Kristofokles
              Drive
              • 2010
              • 92

Andys: ad 1) jak już to żarniki a nie palniki ad 2) człowiek nie mający nic wspólnego z motoryzacją, który kupił sobie auto z już z zamontowanymi takimi żarnikami lub palnikami (jak kto woli) nie ma bladego pojęcia gdzie iść, jak wszędzie w sklepach chcą sprzedawać mu tylko D2S, D1S lub D2R.

[ Dodano: Pon 30 Sie, 10 21:22 ]
              Natomiast co do markowości żarówek to i może masz rację ale na razie niech się świecą, zobaczymy za kilka dni co się będzie dziać!

[ Dodano: Pon 30 Sie, 10 21:25 ]
              Andys stosując te żarówki nie myślałem o uzyskiwaniu efektu xenonów tylko później mi się nasunęło to porównanie.

Komentarz

• Andys
                Elegance
                • 2007
                • 762

Andys: ad 1) jak już to żarniki a nie palnik
                Gwoli ścisłości, jak już bardzo chciałeś mnie poprawić, mogłeś sprawdzić co piszesz.
                Miałeś rację, że nie jest to palnik, ale żarnik również to nie jest, jest to lampa wyładowcza.

ad 2) człowiek nie mający nic wspólnego z motoryzacją, który kupił sobie auto z już z zamontowanymi takimi żarnikami lub palnikami (jak kto woli) nie ma bladego pojęcia gdzie iść, jak wszędzie w sklepach chcą sprzedawać mu tylko D2S, D1S lub D2R.
                człowiek nie mający nic wspólnego z motoryzacją może równie dobrze mieć problem z wymianą koła zapasowego, a nawet dolaniem płynu do spryskiwaczy, a co dopiero mówimy o wyjęciu reflektora :lol:

Jeśli zależało Ci głównie na polepszeniu oświetlenia, kup lepiej polecane Osramy Nightbreaker`y, ja np. używam Tungsramów Megalight`ów plus 90% i jestem z nich bardzo zadowolony, bo świecą rewelacyjnie, są tańsze od Osramów, a na co dzień używam głównie dziennych, więc jak na razie Tungsramy żyją
                Pozdrawiam,
                Andys

Komentarz

• Kristofokles
                  Drive
                  • 2010
                  • 92

Andys nie ma się co spierać, jak zwał tak zwał. W każdym bądź razie wiemy o co chodzi!! Natomiast jeżeli chodzi o żarówki, to te wymienione przez Ciebie są bardzo dobre. Moje żarówki MaxGear to może nie jest nawet średnia półka ale jak na razie nie mogę na nie narzekać, zobaczymy ile wytrzymią!! Pozdrowienia

Komentarz

Pracuję...