Co do tej foli to widzę ze nie tylko tu ale i wśród znajomych są podzielone zdania. Chciałbym wsadzić fotele z RS a one mają białe środki i będzie się zgrywać razem z tą folią. Miałem na oku już takie fotele ale nie miały poduszek powietrznych i ich nie kupiłem. A teraz muszę czekać na zastrzyk gotówki żebym mógł się za nimi rozglądać
[O2] PseudoXenon
Zwiń
X
-
Koledzy nie polecam wkładania do zwykłych reflektorów żarówek xenonowych z adapterem H7 ponieważ w razie przepalenia się takowej żarówki trzeba udać się do firmy tuningowej po nią!!
1. to nie żarówki tylko palniki wyładowcze i ponieważ nie posiadają żarnika typowego dla żarówek, a także mają od nich dużo wyższą sprawność - przepalają (w zasadzie wypalają) się po długim czasie :wink:
2. nie przesadzałbym z tymi firmami tuningowymi, w każdym większym mieście, bez problemu znajdziesz palniki z cokołem H7
Co do Twoich "ksenonopodobnych" żarówek, fatalny pomysł. Żarówki takie ze względu na niebieski filtr na bańce (coś musi udawać barwę ksenonu), są z natury dość mocno przewoltowane, ponieważ na dodatek jest to jakiś niemarkowy produkt, prawdopodobnie moc przez nie pobierana odbiega znacznie od 55W. Jak wiadomo, w tradycyjnych żarówkach około 90% mocy oddawana jest w postaci ciepła. Koleżeńska rada, zdemontuj je, póki jeszcze nie popaliłeś instalacji, kostek lub refeltora.
Komentarz
-
-
Andys: ad 1) jak już to żarniki a nie palniki ad 2) człowiek nie mający nic wspólnego z motoryzacją, który kupił sobie auto z już z zamontowanymi takimi żarnikami lub palnikami (jak kto woli) nie ma bladego pojęcia gdzie iść, jak wszędzie w sklepach chcą sprzedawać mu tylko D2S, D1S lub D2R.
[ Dodano: Pon 30 Sie, 10 21:22 ]
Natomiast co do markowości żarówek to i może masz rację ale na razie niech się świecą, zobaczymy za kilka dni co się będzie dziać!
[ Dodano: Pon 30 Sie, 10 21:25 ]
Andys stosując te żarówki nie myślałem o uzyskiwaniu efektu xenonów tylko później mi się nasunęło to porównanie.
Komentarz
-
-
Andys: ad 1) jak już to żarniki a nie palnik
Miałeś rację, że nie jest to palnik, ale żarnik również to nie jest, jest to lampa wyładowcza.
ad 2) człowiek nie mający nic wspólnego z motoryzacją, który kupił sobie auto z już z zamontowanymi takimi żarnikami lub palnikami (jak kto woli) nie ma bladego pojęcia gdzie iść, jak wszędzie w sklepach chcą sprzedawać mu tylko D2S, D1S lub D2R.
Jeśli zależało Ci głównie na polepszeniu oświetlenia, kup lepiej polecane Osramy Nightbreaker`y, ja np. używam Tungsramów Megalight`ów plus 90% i jestem z nich bardzo zadowolony, bo świecą rewelacyjnie, są tańsze od Osramów, a na co dzień używam głównie dziennych, więc jak na razie Tungsramy żyją
Komentarz
-
-
Andys nie ma się co spierać, jak zwał tak zwał. W każdym bądź razie wiemy o co chodzi!! Natomiast jeżeli chodzi o żarówki, to te wymienione przez Ciebie są bardzo dobre. Moje żarówki MaxGear to może nie jest nawet średnia półka ale jak na razie nie mogę na nie narzekać, zobaczymy ile wytrzymią!! Pozdrowienia
Komentarz
-
Komentarz