omijać komisy, najlepszy zakup od prywatnych gości
malo aut chyba kupiles w zyciu, kupowanie uzywki to zawsze mniejsza lub wieksza loteria, rownie dobrze mozesz trafic dobre auto w komisie a zloma u prywatnego goscia, wiec takie teorie nalezly wlozyc miedzy bajki :P
W komisie moze jest wieksze prawdopodobienstwo bo sie zajmuja cwaniactwem zawodowo, ale naprawde nieuczciwych sprzedawcow jest wielu i nie ma co generalizowac.
Szanowni
Prosze o pomoc noszę sie z zamiarem zakupu przepływomierza powietrza, objawy to falujace obroty na luzie, co jakiś czas strzelanie z rury wydechowej, przy delikatnym ruszaniu brak płynności przyśpieszania, spadek mocy co potrafi nawet zgasić auto + odczuwalne wibrache w kabinie (odczyty z vag dla przepływki ok czyli pozycje load, injection, przepływ ale mocno faluje). Po bardzo agresywnej przejażdżce na luzie obroty skaczą w regularnych odstępach (co 3 s) na około 600 i powrót na 900. Na Vag nie ma błędów, injection poniżej 2ms (instrukcja mówi że jest to ok po "overrun" cyklicznie jednocześcnie na dwóch cylindrach pojawia się missfire w nieregularnych odstępach czasu. Po odłączeniu przepływki wszystko natychmiast wraca do normy, silnik pracuje stabilie, przyspieszanie stabilne, brak wibracji. Czy jednoznacznie wskazuje to na przepływke ? Dodam że świece wymieniłem (stare też chyba były sprawne ale były strasznie pokryte czarną sadzą wszystkie 4), sonda też jest ok, przepustnica czysta.
Prosze o pomoc
Ps.Przepływka z regeneracji w ASO kosztuje ok 380PLN czy można taniej ?
Pozdr
Jarek
taniej sie da ale kupując w ASO masz 2 lata gwarancji i jak by znów sie coś działo z przepływką to masz wymiane na nową (regenerowana fabrycznie) Ja bym nie kupił jakiejś podróby z allegro za ok 200zł
i powiedzieli Ci 380 zł?.....kurcze a mi w aso powiedzieli 450.....złodzieje... :evil:
najtańszy oryginał jaki znalazłem bez wymiany na stara czyli nieregenerowana to 550 zł w sklepie Skody na Puszczyka w wawie...380- zł to dobra cena.....
hehe w autoremo (aukcja allegro) dadzą mi oryginałke po reaktywacji jak oddam im swoją ale za 400PLN no i rok gwarancji, mają też cytuje "dobre podróby" 380PLN.
Szanowni
Prosze o pomoc noszę sie z zamiarem zakupu przepływomierza powietrza, objawy to falujace obroty na luzie, co jakiś czas strzelanie z rury wydechowej, przy delikatnym ruszaniu brak płynności przyśpieszania, spadek mocy co potrafi nawet zgasić auto + odczuwalne wibrache w kabinie (odczyty z vag dla przepływki ok czyli pozycje load, injection, przepływ ale mocno faluje). Po bardzo agresywnej przejażdżce na luzie obroty skaczą w regularnych odstępach (co 3 s) na około 600 i powrót na 900. Na Vag nie ma błędów, injection poniżej 2ms (instrukcja mówi że jest to ok po "overrun" cyklicznie jednocześcnie na dwóch cylindrach pojawia się missfire w nieregularnych odstępach czasu. Po odłączeniu przepływki wszystko natychmiast wraca do normy, silnik pracuje stabilie, przyspieszanie stabilne, brak wibracji. Czy jednoznacznie wskazuje to na przepływke ? Dodam że świece wymieniłem (stare też chyba były sprawne ale były strasznie pokryte czarną sadzą wszystkie 4), sonda też jest ok, przepustnica czysta.
Prosze o pomoc
Pozdr
Jarek
Widzę, że post jest z 8.04., więc pytam tak z ciekawości czy wymiana przepływki pomogła??
Łukasz słyszałem, ale spalanie przy podobnym stylu jeżdżenia powinno nawet spaść, więc zadaj sobie pytanie czy jeździsz tak samo, czy dajesz jej mocniej w palniczek
Wierzę że wsjo będzie oK 8)
Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03 BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz