Montowanie tempomatu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pwl
    Classic
    • 2006
    • 34

Montowanie tempomatu

Zamieszczone przez Jabar1975
    Nie obrazcie sie ale to troche takie "polskie" kupowanie samochodu ktory jest jak najwiekszy za ta sama kase (ewentualnie posiadajacy jak najwiecej drzwi) bo tak jak juz ktos napisal stajemy sie czasami ofiarami przewymiarowanych samochodow
    Zaczyna mnie to lekko irytowac.
    Passat to normalny samochod dla normalnych ludzi, a nie jakias ekstrawagancka limuzyna.

Kosztuje tyle samo co OIIRS - no moze maks z 5-10% wiecej. Wyposazony jest mniej wiecej tak samo i jest tak samo funkcjonalny. Wiec warto zastanowic sie w co lepiej wsadzic swoja ciezko zarobiona kase.

Wiec prosze nie dorabiac do tego filozofii, co jest polskie, a co nie. :? Jakbym mial ochote zrobic na kims wrazenie, to za tyle sieki moglbym sobie kupic uzywaną E-skę, albo 7-kę, albo innego Jag-a czy A8-kę.
    Dziwi mnie, ze zwykly Passat jest tak odbierany... to dla mnie pewna nowosc... :roll:
  • Malicha
    Classic
    • 2005
    • 32

Montowanie tempomatu

Witam.

Zakupiłem tempomat - tzn już jedzie do mnie .

Mam pytanie kto by zechciał mi go zamontować a oczywiście już to robił i za ile ? proszę o info na PW. Ludzie z Wawy i okolic

Pozdrawiam
    Maliszka

Komentarz

• wolf
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2005
      • 161

Moze ASO za 200zł :szeroki_usmiech
      FabiaClub.pl
      Koni Sport+Vogtland-40
      PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• KLOCek
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 411

ja płaciłem 100zł

Ale poważnie, to poproś kogoś, kto ma VagCom'a żeby Ci włączył tą funkcje w komputerza, a samo mechaniczne zamontowanie to spokojnie samemu. A może ktoś z OCP z WaWy Ci zamontuje za jakąś dużą Cole.

Komentarz

• Malicha
          Classic
          • 2005
          • 32

To jeśli ktoś posiada takie cudo prosze o pomoc.

Pozdrawiam
          Maliszka

Komentarz

• KLOCek
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 411

Zamieszczone przez Malicha
            To jeśli ktoś posiada takie cudo prosze o pomoc
            VagCom'a w Warszawie??? raczysz żartować...

Podjedź na spota i po problemie (tak myślę)

Komentarz

• franca
              Rider
              S_OCP Member
              • 2004
              • 532

ale zamin przyjedziesz na podłaczenie to napisz ze bedziesz aby ktos wzioł jeśli będziesz w na najbliższym spocie to vag prawdopodobnie bedzie gdyż prosiłem o to Miśka i będę mu jeszcze o tym przypominał :diabelski_usmiech .
              pozatym najpierw montaż a potem aktywacja. jeśli zdecydujesz sie na samodzielny montaż to na forum jest jak to zrobic.
              napisz gdzie i za ile kupileś tempomat oraz czy jest z kabelkiem

Komentarz

• KLOCek
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 411

Zamieszczone przez franca
                czy jest z kabelkiem
                jak nie ma kabelka, to o kant d@#y ten tempomat. Kabelek jest praktycznie nie do dostania.

Komentarz

• Malicha
                  Classic
                  • 2005
                  • 32

no właśnie kupiłem bez kabelka - ztym ze gadalem z ASO i jest mozliwosc dorobienia klabelka - ale łaske robią jak cholera dogadać się jest cięzko.

kupiłem tempomat na www.sliz.biz za 160 zeta - ledwo sie z tym gosciem dogadalem bo tez nie obczailem sprawy i nie wiedzialem ze sa do deasel i benzynowych .

Mam nadzieje ze mi dobry przysle jakby co zawsze jest 10 dni na reklamacje i mozna zwrocic.

[ Dodano: Czw 06 Kwi, 06 11:43 ]
                  tzn powiedzialem mu ze do deasle )))))) zebyscie nie pomysleli he
                  Maliszka

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

DIESEL sie pisze :idea:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• Arti23
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 892
                      • Superb II combi (3T5)
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Pa też kupiłem na www.sliz.biz bez kabelka i zapłaciłem 180 PLN. Kabelek dokupiłem u gościa który handluje tempomatami na Allegro za 40 PLN, ale niestety trzeba go było delikatnie przerobić (inaczej ułożone piny). Poza tym kabelek miał wtyczkę tylko z jednej strony i piny do podłączenia do komputera i pedałów sprzęgła i hamulca trzeba było dorabiać . Założenie trwało godzinkę i skasonano mnie 70 zł (robił to elektryk z serwisu u siebie w garażu).

Nic mi nie wiadomo żeby były inne do diesla i inne do bęzyny (jak zamawiałem to nie mówiłem jaki mam silnik)

na Allegro są z kabelkami za 190 PLN.

Działa bezproblemowo.
                      Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• Malicha
                        Classic
                        • 2005
                        • 32

o dzięki przynajmniej kamień z serca mi spadł )
                        ha tez nie wiedzialem i nie słyszałem że do diesla są takie a do benzyny inne.
                        Chyba że w ASO głąby siedzą - bo i tak się zdaża.

Hmm m Jak możesz daj mi namiar do tego kolesia z allegro - bo jak te ze sliz-u nie znajdzie a ma poszukac to kupie za 4 dyszki.

[ Dodano: Czw 06 Kwi, 06 20:06 ]
                        JAKBY KTOŚ MIAŁ AZAMIAR KUPOWAĆ OD TEGO KOLESIA COKOLWIEK NIE RADZĘ PONIEWAŻ WŁAŚNIE ZAKUPIŁEM GAŁKE ZMIANY BIEGÓW I CO 0 JEST BEZ UCHWYTU DOLNEGO MATERIAŁU JEST ZA MAŁO - POPROSTU MASAKRA - OBAWIAM SIĘ ŻE DOSTANĘ TEMPOMAT OD SYRENKI
                        Maliszka

Komentarz

Pracuję...