Zamieszczone przez loyd
centralny zamek chyba nawalił
Zwiń
X
-
centralny zamek chyba nawalił
Witam. Mam mały problem z drzwiami od pasażera a mianowicie nie otwiera się zamek po wciśnięciu centralnego, ręczne otworzenie od wewnątrz też nic nie daje. Raz jak zaczełem stukać to się otworzyło ale potem po zamknięciu dupa znowu to samo i już nie pomaga stukanie. - i co tu robić.
-
-
Zamieszczone przez zeno2000tylko mnie zastanawia dlaczego nie mogę otworzyć drzwi od wewnątrz, bo jak ciągne za klamkę od wewnątrz to się bolec w drzwiach podnosi a jak puszcze klamkę to sie chowa a drzwi nie można otworzyć wogóle
Spróbuj wsiąść do środka, "dwa razy zamknij" auto (jeżeli masz tylko kluczyk to niech ktoś to zrobi z zewnątrz) i wtedy spróbuj otworzyć drzwi pasażera.
Jeżeli nie uda się otworzyć drzwi w ten sposób to pozostaje..... prucie drzwi od środka.....Octavia 2.0 BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zeno2000mam kluczyk i w kluczyku ma pilot tzn. w kluczyku mam 2 przyciski to jest chyba pilot i kluczyk w jednym. Ale jak zamykam z kluczyka lub z przycisku to mi się aktywuje od razy alarm - czy to coś zmienia
1. Wsiądź do środka.
2. Dwa razy naciśnij przycisk zamykania.
3. Spróbuj otworzyć drzwi pasażera od środka.
4. Jeżeli się nie uda to... prucie tapicerki żeby się dostać do zamka lub okablowania.
Życzę powodzeniaOctavia 2.0 BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zeno2000tylko mnie zastanawia dlaczego nie mogę otworzyć drzwi od wewnątrz, bo jak ciągne za klamkę od wewnątrz to się bolec w drzwiach podnosi a jak puszcze klamkę to sie chowa a drzwi nie można otworzyć wogóle
P.S. Koledzy co wy do #$^%& opowiadacie za brednie? Prucie... jakie prucie??? :roll:
P.S. 2 -Szukanie nie boli :
P.S. 3 - Nie ten dział ( problemu i usterki ) http://forum.octaviaclub.pl/viewforum.php?f=31
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zeno2000mechanik mi powiedział że w zamku są czujniki i komputer pokazuje przegrzanie czujnika w zamku - i całość do wymiany
W samym zamku jest 5 mikrostyków:
1. [1] zewnętrzny (drzwi otwarte zamknięte)
2. [2] wewnątrz (sygnalizacj klucza w zamku otwórz / zamnknij)
[1] wewnątrz (zamek zamknięty)
[1] wewnątrz (zamek zaryglowany)
Tzw . "komputer" nic takiego nie pokazuje i nie ma możliwości sprawdzenia "przegrzania czujnika"
Tutaj masz zdjęcia rozebranego zamka
klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zeno2000mechanik mi powiedział że w zamku są czujniki i komputer pokazuje przegrzanie czujnika w zamku - i całość do wymiany
(ALLEDROGO - tyle kosztuje w necie), więc więcej niż 200-250 zł nie płać za wymianę. Jeżeli będzie chciał zostawić sobie stary do regeneracji też możesz stargować kilka złotych 8)
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz