[O1] Jakie macie korekcje

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • moto-mario
    Drive
    • 2009
    • 60

Mam dziwny objaw. Kupiłem Sirio ML 145 i bawiłem się dzisiaj w jej strojenie przy pomocy taniego miernika z allegro (firmy Midland za kilkadziesiąt złotych). Musiałem trochę pojeździć po dachu, żeby znaleźć odpowiednie miejsce i w końcu udało się. SWR mam w całym zakresie poniżej 1.5, ale problem polega na tym, że na kanale 1 mam 1.2, na 40 mam 1.3, a na 20 mam 1.5! Czyli na 20 jest wyższy niż na 1 i 40. Czy to w ogóle jest fizycznie możliwe, czy coś jest nie tak z moim miernikiem ? Warto dodać, że podczas pomiaru Triflexa ten sam miernik podaje sensowne dane.
  • oziemi
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 399

Z ciekawości sprawdziłem dziś u siebie jak wyglądają korekcje, przebieg ~250kkm. Próbe zrobiłem na zimnym i rozgrzanym silniku, chociaż z tego co wiem powinno się robić na rozgrzanym. Na pierwszym zdjęciu Silnik zimny na drugim gorący. Zastanawia mnie czemu jak gorący wartości trochę wzrastają i po przygazowaniu się zmieniają tzn. raz jest w pobliżu 0.00 czyli idealnie, a po dodaniu gazu utrzymują się na takim poziomie powiedzmy jak na foto 2 i cały czas skaczą.

Elegance
    ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
    -------------------------------------------

Komentarz

• kubazak
      Ambiente
      • 2010
      • 146

Masz asv ? ??

Komentarz

• oziemi
        Rider