Przegub wewnętrzny - uszczelka?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • noskoda
    Classic
    • 2018
    • 16
    • Octavia I combi (1U5)
    • AQY 2.0 MPI 115 KM

Przegub wewnętrzny - uszczelka?

Witam,

Wymieniam przegub a w zasadzie całą półoś na inną używaną. Przy odkręcaniu od strony skrzyni była uszczelka - jakaś cieniutka jakby z folii. Tyle że się uszkodziła. Jak przeglądam różne zestawy przegubów wewnętrznych zawsze tam jest 1 uszczelka i teraz się zastanawiam czy między skrzynią a przegubem jest uszczelka czy tylko między przegubem a osłoną gumową? Czy może i tu i tu ?
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

http://pl.realoem.me/Skoda/CZ/OCT/2002/252/R/4 i szukaj elementu o ktorym mowisz

Przegub odkrecasz od flanszy. Czasem jest tam taka uszczelka, ale w tej konstrukcji nie kojarze takiego rozwiazania.

Sklep w którym znajdziesz wszystko czego potrzebujesz do każdego amerykańskiego auta. Zajmujemy się sprzezdażą oraz dystrybucją markowych części do samochodów amerykańskich w możliwie najbardziej przystępnych cenach. Produkty , które możesz znaleźć w naszym sklepie nie znalazły się przypadkowo., części są dobierane wg podstawowego stosunku ceny do jakości.Nasza dewiza: Niemożliwe załatwiamy od ręki , cuda - z dnia na dzień. ZAPRASZAMY

W 4x4 przy przegubie walu jest taka jak na srodkowym zdjeciu u gory.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• noskoda
      Classic
      • 2018
      • 16
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

Dzięki za podpowiedź, widać że jest tam ta uszczelka. Ale i tak klops, półoś którą zamówiłem nie pasuje ,przegub wewnętrzny jest mniejszy niż u mnie widze z opisu ze od Octavii 1.6 była ehh nie sądziłem że są inne. Skapnąłem się po wymontowaniu całego swojego przegubu. Dużo nie kosztowała ale kurcze mam auto uziemione.

Komentarz

Pracuję...