"Zgłupiała elektronika"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzi
    Drive
    • 2005
    • 77

"Zgłupiała elektronika"

aha , czyli to zawieszenie mają spierdzielone chyba? martinez a tak w ogóle to kto to jest na tym zdjęciu ? Ty?
    Powered by Aligator
  • życzliwy
    Drive
    • 2005
    • 53

"Zgłupiała elektronika"

Witam.

Wczoraj przydarzyła mi się dziwna rzecz. Po wyłączeniu auta i świateł otwieram drzwi i...ZONG :shock: !!!...piszczy. Sprawdzam konsole - światła wyłączone. Wychodzę na zewnątrz, patrzę a tam świeci mi się tylko przedni prawy reflektor i tylny prawy. Lewe wyłączone. Wracam do środka włączam, wyłączam światła - nie pomaga. Zamykam i otwieram z pilota samochód - bez efektu. Uruchamiam i wyłączam samochód - to samo. Postanowiłem zrobić rundkę samochodem na włączonych światłach. Wróciłem na to samo miejsce na parking, wyłączyłem światła i wszystko było w porządku. Ciekawe, że kilka miesięcy temu, dokładnie na tym samym parkingu, samochód też mi "zgłupiał". Włączał wtedy światła awaryjne bez powodu. Bioprądy ? Ciemna energia ? Ciemna strona mocy ? A może masz antenowy na posterunku policji naprzeciw... Czy mieliście podobne problemy ? Jest to parking wzdłuż ul. Okopowej w Lublinie, koło dawnego DOKP, na przeciwko prokuratury i posterunku policji. Może któryś z was też zaobserwował tam dziwne zachowanie samochodu ?
    O1 TMBDG

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Wejdz do auta wlacz kierunkowskaz i zamknij auto, VW ma od bardzo dawna mozliwosc wlaczenie postojowek po jednej stronie i wtedy szafa piszczy, ze zostawiamy tak auto.

Innej opcji nie ma, jak mowisz ze swieci prawa strona :idea:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Pulse
        Rider
        • 2006
        • 461

u mnie nigdy nie piszczy juz nie zapominam o wylaczaniu, wiec mi to nie przeszkadza, ale na poczatku sie dziwilem ze nie ma sygnalu o zostawianiu auta na swiatlach, teraz wynika na to ze byl ale jest odlaczony lub nie dziala
        :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez Maicroft
          Wejdz do auta wlacz kierunkowskaz i zamknij auto, VW ma od bardzo dawna mozliwosc wlaczenie postojowek po jednej stronie i wtedy szafa piszczy, ze zostawiamy tak auto.

Innej opcji nie ma, jak mowisz ze swieci prawa strona :idea:
          dokladnie, nic ci nie zglupialo, tak ma byc, ale mozna sie naciac :szeroki_usmiech
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• maciek
            Ambiente
            • 2005
            • 172

IMHO Oczywista sprawa- jak koledzy mówli - nie wyłączyłeś kierunkowskazu, a wyjąłeś kluczyk i zamknąłeś auto - tym sposobem włączyłeś sobie postojowe z jednej strony auta (tej, w którą miałeś kierunek wrzucony) :wink:
            Pozdrawiam.
            OCTAVIA '01

Komentarz

• Jabar1975
              RS
              • 2006
              • 3331

Hmmm prokuratura i policja...... Hmmmm moze to jakies systemy inwigilujace posiadaczy Octavi ))) Ciemna masa wytwarza w tym miejscu ciemna energie ))
              tak serio to jak napisali koledzy kwestia wlaczonego kierunkowskazu.
              pozostaje jeszcze rozwiklac to tajemnicze uruchomienie sw. awaryjnych))
              nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• życzliwy
                Drive
                • 2005
                • 53

Zamieszczone przez Jabar1975
                Hmmm prokuratura i policja...... Hmmmm moze to jakies systemy inwigilujace posiadaczy Octavi ))) Ciemna masa wytwarza w tym miejscu ciemna energie ))
                tak serio to jak napisali koledzy kwestia wlaczonego kierunkowskazu.
                pozostaje jeszcze rozwiklac to tajemnicze uruchomienie sw. awaryjnych))
                szczerze powiedziawszy nie miałem pojęcia o tych światłach z jednej strony. Fakt, że nie skojarzyłem kierunkowskazu z piszczeniem - po prosut jakiś zbieg okoliczności, że wcześniej na tym parkingu również musiałem zrobić coś dziwnego i nie wiedziałem o co chodzi z tymi awaryjnymi. Swoją drogą jednak, to z tym polem nie ma nic aż tak dziwnego - kiedyś, jeszcze Matizkiem - podwiozłem swojego Staruszka na Św. Krzyż, pod klasztor. Tam jest taka zaje@#sta stacja przekaźnikowa i autentycznie samochody tam głupieją - autoalarmy się dosłownie same wlączają...pomyślałem że może i tutaj jakimś zbiegiem okoliczności również mogło się przytrafić.. :P
                O1 TMBDG

Komentarz

• Gandalf
                  Classic
                  • 2006
                  • 17

Też codziennie zatrzymuje się w tym miejscu - przesiadam się z żoną (bo ona jedzie dalej do pracy) ale w życiu nie odczułem żadnego wpływu masztu z prokuratury

oczywiście działanie kierunkowskazów już koledzy Ci wyjaśnili
                  pozdrawiam z Lublina

Komentarz

Pracuję...