Pakiet na bezdroża

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • waldistan
    Drive
    • 2011
    • 61
    • Octavia II (1Z3)
    • BGU 1.6 MPI 102 KM

Pakiet na bezdroża

Tak.

Juz wiem, ze galki beda nowe, cale skorzane ze skorzanym mieszkiem, wszystko tak jak w ASO.

U mnie 160 pln, w ASO 369 bodajze.

Bede mial przed jak i po liftowe.

Do tego pare sztuk do O1 ( choc te niestety, ale 190 - Ci co zamowili wczesniej - bez obaw, beda po cenie, ktora powiedzialem )

Silownik maski na ta chwile 240 pln - jednak zachecam do wpisywania sie do grupowki : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...0453&start=300

Im wiecej osob, tym bardziej moge cisnac o rabat.

Aaaa.

Jeszcze raz przypominam o kpl hamulcow z RS ( zupelnie nowym kpl dodam ) II ( pasuje do po FL jak i przed ) za naprawde fajna kase - wszystko czerwoniutkie, nowe, nie montowane - przod & tyl za 2200 z wysylka!

No i przypominam, ze na pierwszej stronie jest cennik z gratami
    O1 1.6 SR BFQ Ambiente 2003
  • ROG
    Classic
    • 2010
    • 10

Pakiet na bezdroża

Witam,
    Czy ktoś ma jakieś zdjęcia OII FL kombi z pakietem na bezdroża?
    Zastanawiam się czy wziąć ten pakiet przy zamawianiu mojej nowej zaplanowanej Octawki.
    Na pewno ze względów praktycznych sie opłaci, ale czy nie będzie to jakoś dziwnie wyglądać?
    Zgóry dziękuję

Komentarz

• mikolaj
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 366
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

ROG, mam O2 przed Fl z pakietem na bezdroża

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

Zamieszczone przez ROG
        ale czy nie będzie to jakoś dziwnie wyglądać?
        niestety będzie IMO, jak nie masz jakichś specjalnych potrzeb to sobie odpuść, w O2 nie ma problemów z szorowaniem dnem.
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• nokius
          Rider
          • 2010
          • 498

Pakiet

Oglądnij sobie moje auto - Moja niunia 1.8 tsi 4x4.
          Ja jestem zadowolony . Szczególnie z osłony pod silnikiem.
          Pozdr.
          O3
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...270360#1270360
          O2
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38454

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Ja to w liftbacku mam, troche siadlo po 100kkm i wyglada calkiem normalnie i jest nizej niz auto kolegi
            Spritmonitor.de

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

trzeba na żywca obejrzeć, tak jak już chyba pisałem, auto nokius'a, na fotkach wygląda dość normalnie, a najlepiej postawic obok siebie 2 egzemplarze.
              pomijając kwestie wyglądowe to w codziennym normalnym uzytkowaniu to nie ma najmniejszego sensu.
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• ROG
                Classic
                • 2010
                • 10

biorąc ten pakiet pod uwagę myślałem raczej o wysokich miejskich krawężnikach i dziurach niż o bezdrożach. W mojej O1 już dwa razy żona urwała plastikową osłone silnika a zimą (zwłaszcza tą ostatnią) szorowanie podwoziem w śnieżnych koleinach to była normalka.
                Z tego co patrzyłam na dane w katalogu to O2 ma nominalnie tylko 6mm większy prześwit niż O1.
                Tak więc będę miał dylemat bo auto z pakietem rzeczywiści wygląda trochę dziwnie.
                Z drugiej strony większy prześwit i osłona to mniejszy stres na polskich dziurawych drogach. :?

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez ROG
                  biorąc ten pakiet pod uwagę myślałem raczej o wysokich miejskich krawężnikach i dziurach niż o bezdrożach. W mojej O1 już dwa razy żona urwała plastikową osłone silnika a zimą (zwłaszcza tą ostatnią) szorowanie podwoziem w śnieżnych koleinach to była normalka.
                  powtarzam, z tego wzgledu nie ma sensu, to jest częsty dylemat po przesiadce z O1 zwłaszcza TDI.

Zamieszczone przez ROG
                  Z drugiej strony większy prześwit i osłona to mniejszy stres na polskich dziurawych drogach.
                  w sumie zrobiłem 2x O2 (TDI) bez żadnego pakietu ~200kkm po takich drogach jak wszyscy + jakieś grzybki i NIGDY nie miałem z tym żadnych problemów.
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• Rekin Chlebojad
                    Rider
                    • 2010
                    • 474

ROG, ja mam z pakiecikiem ale fotem jak narazie nie wrzuce bo pogoda nie ta;( ale wg mnie wyglada fajnie serio. nic nie buja, tylko nie wiem jak wyobrazaja sobie zlewac olej z silnika w serwisie;( tam jednak jest pare srubek do odkrecenia jak patrzylem, no i jeszcze jedno szkoda ze nie jest aluminiowa tylko żelazna;( i pokryta tylko warstwa czarnej farby, kazdy kamyczek+sól/woda=rdza , ale to i tak czesc nie droga a ma służyc a nie wygladac (niewidoczna) wiec jest to mało istotne. ja zamówiłem i nie załuje, a auto odebrałem pare dni temu. i wcale dziwnie nie wyglada, ani przy sedanie ani przy combi.
                    Zreszta to jest TYLKO 1.5 cm około od standardu a około 1cm nizej niż Scaut. Wiec jest gitara , nie panikowac tylko brac i nie zalowac , bo potem ciezko bedzie wazaca pare KG płyte domontowac, bez zrobienia zawieszenia, jest to możliwe, ale wtedy nie ma to sensu, auto jest jeszcze niżej, i ma wieksza tendencje do nurkowania.
                    [scroll:d077aef450]Moja Czesia 1.6 TDI CR DSG---SPRZEDANA------> Jest Lexus CT200h [/scroll:d077aef450]

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Ta plyte normalnie sie odkreca, trudniej tylko przykrecic jak leci na glowe, ale tez nie ma problemu - juz nie raz ja odkrecalem. A rdza, za 40 lat przerdzewieje przy tej grubosci :diabelski_usmiech
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• Skfarek
                        RS
                        • 2010
                        • 4795
                        • Octavia I (1U2)
                        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Tak ku potomności (choć pewnie już gdzieś było) wczoraj natknąłem się na manual "self made" pakietu na bezdroża czyli montaż płyty i tulejki podwyższającej zawieszenie przednie w O1:

Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                        6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                        Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• phoneman
                          RS
                          • 2008
                          • 3374
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Skfarek, Było o tym 100 razy. Ja mam taki zestaw i sobie chwalę
                          .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• bzik13
                            Rider
                            • 2009
                            • 514

Mam ten pakiet. Nie bierz go do OII. W pracy jeżdżę OI i już parę razy płyta pod silnikiem była zrywana. Dlatego też z racji doświadczenia zamówiłem płytę metalową do prywatnej Octavii. Jednak z perspektywy czasu stwierdziłem, że nie warto było ponieważ zawieszenie/silnik są o wiele wyżej aniżeli w OI. Po za wydatkiem 1 tys. tracisz również na wyglądzie samochodu. Przeznacz lepiej pieniądze na podgrzewane siedziska lub MAXIdota. Ewentualnie dopłać i bierz alu felgi, lepsze radyjko. No chyba że bierzesz Eleganca
                            Pozdrawiam
                            Mój liftback scout

Komentarz

• ROG
                              Classic
                              • 2010
                              • 10

Dzięki wszystkim za cenne opinie.
                              Chyba rzeczywiście ten pakiecik nie jest mi nezbędny.Tę kaskę może wydam na kółka 17" . Planuję zkup wersji Elegance, ale z przyczyn obiektywnych muszę jeszcze pare miesięcy poczekać :?

Komentarz

• Eidos71
                                RS
                                • 2011
                                • 2050
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Wielkie sorry za odgrzanie kotleta, ale bez sensu jest zakładanie nowego tematu... :diabelski_usmiech Mam jednak problem: czy orientujecie się, z czego powinna być (z czego jest) wykonana dolna osłona silnika w fabrycznym pakiecie na bezdroża w O2 FL ? Czy jest to metalowa osłona, czy też osłona z tworzywa...? Bo albo księgowy sięga coraz głębiej przy produkcji Octavii, albo nie mam pełnej wiedzy na temat pewnych elementów wyposażenia, albo ktoś mnie zrobił w ch..a :evil:
                                Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• vaz
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 799
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Od mniej więcej drugiej połowy 2010 montowane są osłony z grubego tworzywa sztucznego.
                                  Później zmiana ta została zaktualizowana w konfiguratorze :szeroki_usmiech
                                  Antyfotoradar Valentine1
                                  Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• Tippo
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1349
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • CJSB 1.8 TSI 180 KM

Jest plastik i jest gruby, paniki nie ma , mam i do tego nie wiem czy to w 4x4 tylko czy element pakietu, takie mini oslony na tylnich wahaczach sa.

Komentarz

• vaz
                                      Elegance
                                      • 2010
                                      • 799
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Osłonki na wahaczach tylnych są chyba w każdej OII poza wersją tour :niewiem
                                      Antyfotoradar Valentine1
                                      Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratorr
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

W 4x4 jest doplata do jakiegos pakietu, ale zeby w normalnej dawali grubszy plastik ?? :lol: to opinia kogos kto mial metalowa i wie co ona znosi
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• Eidos71
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 2050
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Czyli kłania się moja niewiedza i księgowy, zatrudniony przy produkcji... Znajomy ma O2 FL 4x4 z kwietnia 2010 r. i ma osłonę silnika metalową (sposób jej montażu też jest inny, gdyż trzyma się na poprzecznej belce, a u mnie tylko na dwóch uchwytach bocznych), a u mnie (pomimo pakietu na bezdroża) jest osłona z tworzywa sztucznego... Podobno ma to swoje plusy (mniejsza waga, niż w przypadku osłony metalowej), ale i minusy (mniejsza wytrzymałość, niż w przypadku metalowej). W każdym bądź razie wielkie dzięki za info - już chciałęm ruszać do salonu, aby zrobić dym i wyłudzić jakieś zadośćuczynienie :diabelski_usmiech
                                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• Rok z Bagien
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1172

Moja była odbierana w połowie 2010 r. i mam metalową.

pzdr

Komentarz

Pracuję...