Zamieszczone przez rogoz
Przestawienie GQ1 na GQ2
Zwiń
X
-
Przestawienie GQ1 na GQ2
Witajcie,
Chcę zmienić w mojej OII "zmienne okresy przeglądowe" na "stałe okresy przeglądowe" co 15tys.km. Jest to związane z założeniem instalacji LPG.
Czy muszę to zrobić wyłącznie u dealera (za chore pieniądze)? Może mógłby mi ktoś pomóc w tym temacie? Może macie jakiś sprawdzony warsztat na terenie Łodzi?
Oczywiście przy zmianie ustawień komputera będę wymieniał olej+filtr oleju.
-
-
Zamieszczone przez AdamBmariusz8, jak skasujesz serwis olejowy pokrętłem między zegarami to sam Ci przeskoczy na stałe przeglądy co 15kkm/1rok. Jak to zrobić to znajdziesz w poradniku na forum.
Szukam i nie badzo mogę znaleźć tego tematu na forum. Drodzy koledzy mogę prosić o pomoc?
Swoją drogą rozmawiałem z serwisem BEDNARKA w Łodzi i zarzekają się że zmianę taką można zrobić wyłącznie z poziomu sterownika (przez VAGa). Rozumiem że seriwis się myli.
Komentarz
-
-
rzuć okiem:
[ Dodano: Wto 07 Wrz, 10 18:22 ]
Zamieszczone przez AdamBjak skasujesz serwis olejowy pokrętłem między zegarami to sam Ci przeskoczy na stałe przeglądy co 15kkm/1roksaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaAdam, jesteś 100% pewien?
Ale nic nie złego. Kolega podczas wymiany skasuje pokrętłem i po 500km będzie wiadomo co i jak. Jeżeli zostanie zmienny to wtedy skasuje Vagiem.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBjak skasujesz serwis olejowy pokrętłem między zegarami to sam Ci przeskoczy na stałe przeglądy co 15kkm/1rok
Osobiście nie testowałem bo QG1 mi nie przeszkadza w wykonaniu pewnych działań wcześniej niz wynika to ze wskazań, jeżeli zaistniałaby taka potrzebaZałączone pliki
Komentarz
-
-
Wczoraj byłem na wymianie oleju i świec. Z nowymi świeczkami autko zmieniło się nie do poznania. Silnik nareszcie pracuje równo i praktycznie go nie słychać. Jest super !!! Do 60 tys. jeździłem na fabrycznych ale jak zobaczyłem ich stan po wymianie to się przeraziłem. Wydaje mi się że przy naszej jakości paliwa trzeba by to robić co 30 tys. km.
Po całej operacji wymiany wyzerowałem sobie przeglądy zgodnie z Waszą instrukcją. Automatycznie wskoczyły stałe przeglądy co 15tys.km.
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.
Komentarz
-
Komentarz