silnik 1.6 101 KM AHL Passat B5 bez gazu. Pisze u was bo tak sobie dzisiaj pomyślałam, że może własciciele skody będą bardziej zorientowani?
Od pół roku czyli dnia zakupu nie udało mi sie zlokalizowac usterki. a problem wygląda tak: kiedy temperatura jest na pierwszych trzech kreskach (ew. zaraz po odpaleniu na gorącym silniku) po wcisnięciu sprzęgła np. dojezdżając do skrzyżowania obroty spadają za nisko nawet do 200 aż sie auto zatrzęsie. trwa to chwilunie i wracają na swoje miejsce. nasila sie to po włączeniu ogrzewania tylnej szyby. Kiedy auto jest zagrzane wszystko jest ok, kiedy bardzo zimne tez.
przepustnica czyszczona potem podmieniona na inną -bez zmian
przepływomierz podmieniany na nówke z serwisu-b.z
sonda wymieniona
czujnik temperatury wymieniony
kable i swiece wymieniane
podcisnienia sprawdzane pare razy
filtr paliwa wymieniony
ładowanie ok=sprawdzone Błędów nie pokazuje żadnych
odwiedziłam 4 warsztaty + elektryka sam. Jeżdziłam pół godziny z podpiętym kompem
i nie chciał gadac co go boli. Czasem przechodzi mu na 3 dni a potem to samo.
jak jest ciepło tak 15 stopni to spadają od odpalenia do czasu jak sie zagrzeje, jak było zimno to od pierwszych 3 kresek do nagrzania czyli coś wspólnego z temperaturą powietrza(chyba)
Wymieniam tak to moze ustrzegę innych przed ładowaniem kasy przy podobnym objawie, a moze ktos tak miał i sobie poradził z tym i powie co to za cuda?
Przepraszam za dłuugie czytanie, ale chciałam dobrze naswietlic sprawe.
Pozdrawiam licze na pomoc...
czy auto ma coś takiego jak jakieś wspomaganie sprzęgła np. elektryczne czy wszysko jest na linki
przepustnica czyszczona potem podmieniona na inną - bez zmian
to znaczy czujnik połorzenia przepustnicy? (wystepuje wogule w 1.6 coś takiego jak czujnik połorzenia przepusticy) jeżeli tak to czy było sprawdzane czy wzrost oporu następuje płyniennie bez żadnych skoków
sprzęgło hydrauliczne
dzieje sie tak także podczas jazdy na luzie i jak przygazujesz to tez spadają. Oczywiscie tylko podczas jazdy nigdy jak stoisz i gazujesz. spadek jest jednorazowy, nie faluje
cała przepustnica była wymieniana, adaptowana kilka razy. czujnik położenia przepustnicy występuje,
płynnie bez skoków. :?
auto od nowosci jezdziło tylko po miescie nawet piaty bieg przez jakiś czas nie chciał wchodzic. a ja zrobiłam nim 7 tys. także po miescie, w tej chwili ma 110 tys. może coś jest zastane i potrzeba mu 5000 obrotów przez 2000 km? hehe
jakies pomysły???
pasek kombi?..miałem cos podobnego w occie kombi....obroty wariowały a po załączeniu ogrzewania tylnej szyby jeszcze sie to nasilało..wymieniłem pasek wielorowkowy...poprawiło sie ale nadal jak było wilgotno/zimno po załaczeniu tylnej szyby zaczynały wariować.....ostatnio zdjąłem osłone tylnej klapy..i sie przeraziłem.....syf, bagno, przewowdy zasniedziałe o silniczku wycieraczki który wyglada jakby spedził ostatnie 50 lat na pokładzie titanica nie wspominam :lol: .....poczysciłem....i czekam na deszcz..... :szeroki_usmiech
Komentarz