Nie dalej jak 4 dni temu ( w piątek) miałem okazje pojeździć najnowszym dzieckiem Renault czyli modelem Latitude Privilage 2.0 DCI 175 KM. Samochód miał przejechane 455 km i już wydobywały się trzaski z deski rozdzielczej (lewa stona pod szybą)
[O2] Nowy cennik od 25-08-2010
Zwiń
X
-
[O2] Nowy cennik od 25-08-2010
Dziś zobaczyłem, na stronie skody, że ukazał się nowy cennik Octavi. Cennik niby obowiązujący od 25-08-2010 ale z zastrzeżeniem, że dla aut których produkcja zaczyna się od 08-11-2010.
Szybki rzut oka i co się okazuję:
- silniki 1.9tdi i 1.6MPI zostają, no prawie ponieważ został wycofany 1.9tdi z Octy 4x4 Ambiente i Elegance, jednak 1.9tdi jest możliwy tylko w autach zamawianych do 4tygodnia 2010, później będzie już wycofany.
- ceny wyjściowe dla wszystkich jednostek pozostały bez zmian.
Dokładniej przeanalizowałem wersję Elegance i mamy tu praktycznie 3 różnice:
- w opisie Pakietu na bezdroża skasowano słowo "metalowa" osłona silnika - chochlik drukarski czy może będzie plastykowa, tekturowa czy może z pleksy :twisted:
- w "ZOBACZ WIĘCEJ" pojawiło się "Lampki do czytania w tylnej części" jako standard w Elegance, we wcześniejszym cenniku była to pojedyńcza jedna lampka nie do czytania (nie wiem jak w rzeczywistości było ponieważ na octavię czekam ciągle :cry: )
- i najwięcej zmian pojawiło się w kwestii kierownic (generalnie potaniały - może mają nadwyżki )
- pozostała nazwa handlowa CLIMATIC jednak w obecnie zamawianych autach oznacza ona klimatyzację manualną a nie jak to wcześniej było klimatyzacja półautomatyczna.
Nowe ceny kierownic:
- 3-ramienna z obsługą radio i DSG - 400zł (było 900)
- 3-ramienna z obsługą radio, telefon i DSG - 500zł (było 1000)
- 3-ramienna z obsługą radio i telefon - 400zł (nie było wcześniej)
- 3-ramienna z obsługą radio - 300zł (nie było wcześniej)
Wersji Ambiente nie analizowałem.
----------------
Zrobiłem dopiski odnośnie CLIMATIC i 1.9tdi na podstawie informacji uzyskanych przez gebek w SAP, celem skomasowania w jednym wątku wszystkich informacji.
-
-
Zamieszczone przez Yarwa"Lampki do czytania w tylnej części" jako standard w Eleganceprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Re: Nowy cennik od 25-08-2010
Zamieszczone przez Yarwa- w "ZOBACZ WIĘCEJ" pojawiło się "Lampki do czytania w tylnej części" jako standard w Elegance, we wcześniejszym cenniku była to pojedyńcza jedna lampka nie do czytania (nie wiem jak w rzeczywistości było ponieważ na octavię czekam ciągle :cry:
Komentarz
-
-
kross12
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ja mam właśnie taką samą lampkę z tyłu jak z przodu, autko ze stycznia 2010 wersja eleganceZamieszczone przez bzyq_74elegansie z 2008rO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
loru, to mod opisywany wielokrotnie, miałem tak ja, Maru123, lilo, Jago7270 i kilku innych kolegów
lilo, Jago i ja poszlismy krok dalej i były w tą lampke zamontowane diody a z przodu była lampka od superbaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Yarwaa rzeczywiście. Cwaniaki zostawili Climatic ale zmienili jego definicję. Wcześniej była to klima półautomatyczna z funckją chłodzenia schowków a teraz jest:
Climatic - klimatyzacja manualna.
Oczywiście dotyczy to wersji Mint i Ambiente.
Wcześniej ktoś pisał na forum, że powróci dawna klima manualna w pokrętłami z pralki...
W ambiente do niedawna było coś takiego:
A wróci taki archaizm?
Ma ktoś jakieś wiarygodne informacje?
Komentarz
-
-
Czy aby na pewno to co jest na drugim zdjęciu to manual? a nie przypadkiem climatic w starszej wersji?
W fabiach tak wyglądał climatic ( nadrukowane była temperatura na pokrętle )AniaM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez matwrcW ambiente do niedawna było coś takiego:
...
A wróci taki archaizm?
...
Komentarz
-
Mój elegance tzn O II FL z listopada 2008r. ma taki sam zestaw z tyłu i z przodu czyli:
lampka środkowa zapala się po otwarciu drzwi oraz po obu stronach niezależne lampki do czytania.
Elegance O II przez LF ma taki zestaw tylko z przodu, z tyłu tylko 1 lampka z otwierania drzwi. (podpatrzone u kolegi)
Fotki wrzucę po południu bo teraz nie mam jak
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Mój elegance tzn O II FL z listopada 2008r. ma taki sam zestaw z tyłu i z przodu czyli:
lampka środkowa zapala się po otwarciu drzwi oraz po obu stronach niezależne lampki do czytania.
Zamieszczone przez bzyq_74Elegance O II przez LF ma taki zestaw tylko z przodu, z tyłu tylko 1 lampka z otwierania drzwi. (podpatrzone u kolegi)
Fotki wrzucę po południu bo teraz nie mam jakO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _tm_chociaż ja i tak nie widzę różnicy
rano, na zewnątrz 10 stopni, climatic ustawiony na "22" - leci ciepłe powietrze, kabina się ogrzewa, wyjeżdżasz na słońce - leci zimne
wychodzę z roboty, słońce, w samochodzie gorąco, climatic ustawiony na "22" - leci zimne powietrze, i tyle
w manualu powietrze ma zawsze tę samą temperaturę.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Yarwarównie dobrze mogą zrobić climatronic z pokrętłemsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz