W dniu dzisiejszym zmieniłem sobie żarówki na led w podświetleniu tablicy rejestracyjnej i niestety zapaliła się kontrolka przepalonej żarówki . Zadzwoniłem do sklepu i okazało się że od MY2010 zwiększono czułość układu CANBUS i niestety nic na dzień dzisiejszy nie da się z tym zrobić ( oczywiście oprócz lutowania ) Jeżeli ktoś będzie chciał sobie wymienić żarówki z podświetlenia tab.rej. na led to proponuję wstrzymać się z zakupem. Mogę polecić wymianę całego wnętrza na led bo wszystko jest ok. Sklep w którym kupiłem ledy daje gwarancję na żarówki
[Inne] planowany zakup oII rs 2.0 tdi
Zwiń
X
-
[Inne] planowany zakup oII rs 2.0 tdi
witajcie
planowany zakup ocatvi II rs 2.0 tdi 2007 r koło 90 000km
byłem widziałem i pewności nie mam...
alcantara na siedzeniu kierowcy przetarta i zabrudzona
skóra na siedzeniu pasażera z lekka popękana
kierownica miejscami przetarta
odbicie łokcia na boczku drzwi
gałka zmiany biegów przetarta w okolicy kciuka
co mnie zaciekawiło chłodnica na równo do połowy pokryta tak jakby piachem
klapa w okolicy górnego światła stop zaczyna puchnąć choć mam podejrzenie że już wcześniej była malowana lub nie starannie wykończona już w fabryce...
boczne drzwi ze śladami po kamykach .... do malowania
co ciekawe drzwi pasażera piszczą przy większych prędkościach uczucie nie domkniętego okna
no i moje pytanie
jestem zaniepokojony wytrzymałością tej skóry... już po 90 000 zaczyna pękać ?
przetarta skóra i gałka zmiany biegów....to normalne przy takim przebiegu ?
no i te drzwi..... uszczelka ?
za każde odpowiedzi rady będę niezmiernie wdzięcznyByła Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
Była Octavia II 2.0 Rs Tdi 2008 kombi 170/?? 350/??
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
-
-
Po 90kkm raczej nie powinny występować takie objawy jeśli chodzi przede wszystkim o zużycie skóry na kierownicy i siedzeniach. No chyba, że właściciel miał bardzo szorstką d... Ale to też zależy od tego jak samochód był użytkowany - jeśli w większości w mieście, w korkach, to jest to możliwe, aczkolwiek mało prawdopodobne. A 90kkm to taka fajna granica psychologiczna i pewnie wielu kręci w ten sposób liczniki...
Komentarz
-
-
no i właśnie to mnie martwi bo też tak pomyślałem co lepsza dostałem ks serwisową do wglądu i przebieg tak jakby się zgadza co przedstawia sprzedający .... co lepsza kolega danielcio sprawdził przebieg i do jak się nie mylę stycznia było oko 75tys km.....
mimo wszystko auto za takie pieniądze chyba raczej nie powinno mieć wykończeń skórzanych tak słabej jakości ...... czy się mylę ??Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
A jest Octavia II FL 1.6 TDI 4x4 2010r. "Stara miłość nie rdzewieje" ... i jak to mówią "śpiesz się powoli"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez janek11nie powinny występować takie objawy jeśli chodzi przede wszystkim o zużycie skóry na kierownicy
pamiętajcie że część siedzeń jest robiona z tzw skóry ekologicznej która szybciej sie niszczy IMHO
u mnie w aucie z 2007 roku na skórze pojawiły się mikropękniecia na siedzeniu kierowcy na zewnetrznej stronie siedziska więc mnie to jakos nie dziwi
jesli chodzi o zabrudzenia zwłaszcza jasnej skóry proponuje pojeździć w zamszowej brązowej kurtce w wilgotne dni- siedzenia zaraz "złapią" kolorek który później baaardzo trudno usunąć
odpryski od kamieni to standart tak samo jak zabrudzenia w komorze silnika- przez grill wali kupa syfu
ja bym sie raczej skupil na stanie technicznym
[ Dodano: Sob 11 Wrz, 10 21:38 ]
Zamieszczone przez koddiodbicie łokcia na boczku drzwiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
co do stanu technicznego.....
po dość ostrej jeździe śmierdziało z prawego tylnego koła podejrzewam jakąś usterkę z samym zaciskiem .....
do wymiany klocki i końcówki stabilizatora.... o innych usterkach nie zostałem poinformowanyByła Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
koledzy jeżeli dobrze pamiętam .... oznaczenie silnika BMN może ktoś więcej napisać na ten temat ??
co do tej sztuki o której tu mowa.... cena jest dość atrakcyjna co prawda będzie trzeba zrobić kilka rzeczy jak malowanko zaprawki i wielkie porządki w środkuByła Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
koddi,
BMN- silnik 2,0 tdi 170km
rózni się kilkoma szczegółami od BKD takimi np jak inne turbo i jego podejścia(to najważniejsze) :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
aha zrozumiałem no ale jak już miałbym wybierać to które lepsze i na jakiej pozycji klasyfikuje się BMN ???Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
Re: planowany zakup oII rs 2.0 tdi
Zamieszczone przez koddikierownica miejscami przetarta
odbicie łokcia na boczku drzwi
gałka zmiany biegów przetarta w okolicy kciuka
- ja bym dał sobie spokój - masz wątpliwości? nie pakuj się w to.
Lepiej czasem poczekać na coś lepszego :wink:
Komentarz
-
-
moja wiedza jest nie wystarczająca na potyczki ale sam mam taka "rakietę" oI 1,9 tdi i sobie BARDZO chwalę....
ale z tego co wiem OII RS nie występuje z silnikiem 1.9 ... ?? czy to brak mojej wiedzy ?
wracając do głównego tematu ....
zapomniałem wspomnieć że auto jest od pierwszego właściciela...
kolejne pytanie 2007rok i 90 000 to chyba dość normalny wynik ?
no i co do przetarć.... nie wiem jak to się ma w OI z roku 2003 ale taką właśnie posiadam aktualnie przebieg 153 000 i lekkie przetarcie pod kierownicą za to gałka zmiany biegów w stanie idealnym ....Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentkoddi, RS tylko 170 jeśli chodzi o diesla, i jeśli koniecznie ma to być RS w dieslu no to nie masz wyjścia
Ewentualnie można trochę przerobić zwykłą
no i nie spotykane wykończenie oraz paleta barw nadwozia myślę ze to czyni go " innym "
ale miałem już chwile kryzysowe i zacząłem się zastanawiać nad skotem lub OII w elegancie + mody......Była Octavia I 1.9 TDi 2004 kombi 137 Km 315 Nm
...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez koddioraz paleta barw nadwozia myślę ze to czyni go " innym "
A czy ja wiem że akurat to czyni go innym :?: :szeroki_usmiech
idę spać, pozdrawiam i miłego zastanawiania się
Komentarz
-
-
moja RS ma 210tys, 2006rok, zadnych przetarc na kierownicy, siedzeniach i innych el pojazdu, maska puchnie ojojoj, nie wierze ze autko ma 90tys, nigdy w zyciu, no chyba ze jakis rolnik do pola jezdzil, jesli gonil po zachodnich autostradach to po 3 latach moze miec nawet 300tys,
pomierz miernikiem grubosc lakieru, podaj mi VIN jesli autko bylo kiedys w serwisie to napisze Ci gdzie kiedy i co bylo robione,
Zamieszczone przez abstinentpewnie zaraz wybuchnie wojna na temat który silnik jest lepszy etc
wszystko zależy od szczęścia, ja jednak jestem przekonany że 1.9 ma sporo większą szansę na bezawaryjną eksploatacje :diabelski_usmiech
a Golf 1,9 sluzyl mi bez zarzutu
Komentarz
-
-
marcin eReS, a co się jej stało jeśli można wiedzieć ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
looker, podczas jazdy, zgasla i juz nie chce odpalic, wymienilem wiazke do pompowtryskow ale nic nie pomoglo, w skodzie powiedzieli ze sterownik silnika nawalil, bo masa jest a zaden pompowtrysk nie dosteje sygnalu na plusie, jestem na etapie szukania uzywki, link do tematu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40058
[ Dodano: Sro 13 Paź, 10 23:52 ]
ASSA, bede wdzieczny za Twoj VIN...
Komentarz
-
Komentarz