blind_walker, Mickul No co jest kochana młodzieży jak jest się czym chwalić to się chwalimy :!: :szeroki_usmiech
Zamiana panelu klimatyzacji
Zwiń
X
-
Zamiana panelu klimatyzacji
Witam serdecznie
Mam takie pytanko dosyć ciekawe mianowicie
wszedłem w posiadanie Golfa V (czyli brata Octavii II) z klimatyzacją półautomatyczną (to się chyba nazywa Climatic) i tu moje pytanie : znalazłem panel sterowania Climatronic na allegro i nie wiem czy można zamienić Półautomat na automat (bo bebechy klimy są takie same chyba
Pozdrawiam
PS.
Przepraszam jeżeli temat się powtarza
-
-
Climatic i climatronic o dwa zupełnie inne swiaty - panel w climatronicu to komputer sterujący masą silniczków, przełaczników, zbiera także masę danych o temperaturach z całego auta, prędkosci auta, nasłonecznieniu itd... Musisz w aucie miec to wszystko żeby móc tym sterować. Silniczki poruszają np. wewnętrznymi klapkami nawiewu. W zaleznosci od zadanych przez kierowcę parametrów oraz od warunków panujacych w środku i na zewnątrz auta, automatycznie utrzymuje temperature, prędkość dmuchawy i rozłożenie nawiewu w kabinie.
tomPozdrawiam tom_tom
Komentarz
-
-
wejdź na www.golfv.prv.pl jest to forum golfa V, tam chłopcy rozkminiali temat. Ale tak jak ci wyżej piszą nie jest to takie proste, że wymieniasz łep w łep panel i masz klimatronik.
Komentarz
-
-
Witam.
Podepnę się pod temat.
Kupiłem Octavkę kilka dni temu i czas się nią zająć.(2000r combi 1,9 diesel SLX)
Ma kilka mankamentów więc pojawię się też w innych tematach 8)
Tu chcę zapytać o climatronic.
U mnie jest zamontowane cudo którego nie mogę rozkminić :evil:
Pytanko. Co to jest i jak sobie z tym poradzić?
Kupić ory panel? Jaki panel, od climatronica czy zwykłe pokrętła?
Proszę o porady i z góry dziękuję za pomocOctawia I 2000r. 1,9r. SLX
Komentarz
-
-
Oj modził,modził :x
Tylko co teraz?
Czy to jest panel climatronica czy zwykłej instalacji czyli takiej na pokrętła? :?
Chciałbym to jak najszybciej uporządkować bo jak sami widzicie ohyda i w dodatku nie działa.
[ Dodano: Pon 11 Paź, 10 18:18 ]
Hej czy na prawdę nie ma tu nikogo kto mógł by mi pomóc w doprowadzeniu autka do dobrego stanu :roll:
Może wiecie gdzie w Poznaniu mogliby się tym zająć za jakieś sensowne pieniądze?
Lub może odezwać się do kogoś z forum na PW?
Pozdr.Octawia I 2000r. 1,9r. SLX
Komentarz
-
Komentarz