no wlasnie, juz pomijajac kwestie ceny, zastanawiam, sie czy one sa sensowne czy nie bardzo, bo szczerze mowiac z wycieraczek "fabrycznych" nie jestem za bardzo zadowolony :|
pzdr!
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Nie wiem co jest w ASO, ale z doświadczeń nie polecam VALEO XTRM do Oc1. Wyglądają OK, ale skrzypią jak chińskie podróbki. Najlepsze doświadczenia miałem z Valeo Silencio - kierowca 530mm+spojler, pasażer 480mm bez spojlera. Bosch mi się nie sprawdził - smugi.
Nie wiem co jest w ASO, ale z doświadczeń nie polecam VALEO XTRM do Oc1. Wyglądają OK, ale skrzypią jak chińskie podróbki.
w O1 mam je od miesiaca - jest super
w poprzednim aucie wytrzymaly 1.5 roku, pozniej sprzedalem autko. jednak do samego konca sprawowaly sie bardzo dobrze...
aawiec ja polecam boscha aero i takie podobno montują fabrycznie w O2 są jeszcze montowane w zależmości od rocznika Valeo od nich z dala w ASO przeważnie mają orginały czyli i jest to z tego co wiem Bosch
...Ponieważ zwykle zmieniam wycieraczki dwa razy do roku (przed sezonem jesienno-zimowym oraz po jego zakończeniu), chciałbym zapytać, czy się ktoś orientuje, czy jest duża różnica w cenie pomiędzy wycieraczkami kupionymi w ASO oraz poza ASO (np. w sklepie zajmującym się wyłącznie sprzedażą artykułów do Skody, gdzie zapewne można kupić dokładnie takie same wycieraczki jak w ASO). Niedługo mam przegląd 15kkm i chciałbym przy okazji zmienić wycieraczki, ale nie wiem, czy kupić samodzielnie i dać do wymiany (jak niektórzy robią w przypadku oleju), czy nie ma sensu się bawić, bo oszczędność symboliczna i należy polecić ASO zmienić cały komplet?
Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Ja , można powiedzieć.., zmieniłem , ale .. tylko same gumki .
Zawziąłem się ,( i nie chodzi tu o " pln-y") , bo serwis twierdził iż w płaskich wycieraczkach , takich jakie są w O II , nie można wymienić samych gumek , że są one nie rozbieralne iteepe.... itede ... . Trzeba dostać tylko dobrej jakości gumeczki , co graniczy z cudem , i jeśli ktoś lubi trochę pomajsterkować , może mieć prawie nowe wycieraczki , za niedużą kaskę .
Napisałem - prawie - bo , nówka ..... , to nówka .... :wink:
Dwa tygodnie temu kupiłem w ASO w Suwałkach Valeo,chcieli 80zl,a sprzedali za 60.Byłem i jestem z tych piór zadowolony,bo akurat u mnie nie skrzypią i są ciche.
szkoda, w Warszawie możesz kupić u CHINIEWICZA to jest przedstawiciel Boscha. Ja kupiłęm sobie do O1 Aero, mam już prawie rok i zime wytrzymały i dobrze zbierają.
szkoda, w Warszawie możesz kupić u CHINIEWICZA to jest przedstawiciel Boscha. Ja kupiłęm sobie do O1 Aero, mam już prawie rok i zime wytrzymały i dobrze zbierają.
jesli ja mam zwykłe wycieraczki a chciałbym zmienić na aero to co musze zrobić poza zakupem wycieraczek podobno czeba uchwyty zmienic przy piórach czy te uchwyty sa w komplecie z wycieraczkami???
jesli ja mam zwykłe wycieraczki a chciałbym zmienić na aero to co musze zrobić poza zakupem wycieraczek podobno czeba uchwyty zmienic przy piórach czy te uchwyty sa w komplecie z wycieraczkami???
nie ma problemu, trzeba kupic takie jakie pasuja do twoich uchwytow.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz