Pokrowce i podłokietnik do Octavi II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DriverSkoda
    Classic
    • 2010
    • 7

Zamieszczone przez kross12
    wygląda jak robota gimnazjalisty...
    pewnie jest zdolny.....albo jakiś amator.
  • remix_69
    Classic
    • 2009
    • 5

Witam
    Poszukuję pokrowców na przód i tył do octavi II w fajnych wzorach, oraz podłokietnika.
    Puszczam w eter pytanie czy może któryś z forumowiczów OCP handluje czymś takim
    lub wie gzie najlepiej szukać. Ceny w salonie skody są paraliżujące.

Pozdrawiam wszystkich

Komentarz

• Lucky24
      Ambiente
      • 2010
      • 102

Ja też byłbym zainteresowany pokrowcami do Octavii II. Nie chcę kupować na alledrogo bo pokrowce, które są w przystępnej cenie są szyte rzekomo na miarę ale już kiedyś zakupiłem takowe do innego auta i średnio pasowały. Może ktoś ma namiary na sprawdzonego sprzedawcę lub producenta?

Komentarz

• Adam August
        Classic
        • 2009
        • 16

Przyłączam się do kolegów , jestem również zainteresowany tematem.
        Adam August

Komentarz

• EFENDI
          Drive
          • 2010
          • 97

Witam,
          w temacie pokrowców jedyne pozytywne doswiadczeenie jakie mialem to krajowe z firmy KOGEL Błażusiak. Mialem w innych autach- nie SKODZIE, model z pólki premium i moge powiedzieć ze nie byly to puste słowa. materiał, wykonanie, krój na prawde odpowiadał potrzebom, zero zastrzeżeń. Wujek szukal do Fabii bez poduszek bocznych i chyba tam wziął, zapytam o jego doświadczenia, ja jestem zadowolony, link do ich www: www.pokrowce.com.pl
          OI Combi 1.6 LPG BFQ

Komentarz

• remix_69
            Classic
            • 2009
            • 5

Jak narazie jedyne rozsądne pokrowce jakie znalazłem

Komentarz

• palik
              Classic
              • 2010
              • 19

ostatnio oddałem moją octavię do znajomego z firmy http://www.jakbet.pl/ na 2 dni - najpierw 1 celem zebrania miary a po tygodniu na dzień celem dopasowania tego co uszyli... efekty są moim zdaniem genialne, szczególnie że za użyczenie autka otrzymałem je gratisowo, wiem jednak, że będą chcieli za nie jakieś 2-3 stówy, bo to naprawdę porządna robota - w salonie skody uznali że wyglądają jak fabryczne. Materiał rewelacja, gruby, przyjemny w dotyku, nic się nie mechaci, obszyty białą nitką (stegnówką? chyba...)...

jeśli jesteście zainteresowani to mogę zrobić foty ze swojego auta, a także dopytać czy, gdzie i za ile można kupić. póki co można poguglać opinie na forach.

Dodam, że pokrowce idealnie spasowane, podłokietniki, schowki na fotelach dostępne, airbagi też są "obsłużone" (jest specjalna homologacja na to, że szew w razie uruchomienia poduszek puści, pytałem gościa z ciekawości jak to jest)

Komentarz

• aniam111
                Rider
                • 2009
                • 436

remix_69, w tym linku co podałeś jest namiar na pokrowce w Pruszczu Gdańskim. Ja u nich szyłam swoje. Sama wybierałam materiał, połączenie kolorów. Mają duży wybór materiałów ale kiepską stronę internetową niestety.

Nie zostawiałam auta na mierę - wszystko już mieli ( mimo iż wtedy FL nie była jeszcze popularnym autem ). Wykonanie ok. Montaż też był gratis ale ja nie mialam już czasu żeby do nich podjechać i zakladałam sama.

W gdańsku zawsze można ich znaleźć na giełdzie samochodowej w Pruszczu - mają duże stoisko, gdzie można zobaczyć gotowe pokrowce i wybrać wzór i materiał.

[ Dodano: Sro 29 Wrz, 10 10:13 ]
                jeśli chodzi o cenę pokrowców szytych na miarę to w zależności od wybranego materiału, wzoru, emblematu itp waha się 200 -350 zł
                AniaM
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• Marcinooo
                  Rider
                  • 2009
                  • 332

Hmm ciekawe jak wyglądają pokrowce z alcantry w połączeniu ze skórą ekologiczą. Są problemy przy zakładaniu pokrowców od tego producenta?

Komentarz

• palik
                    Classic
                    • 2010
                    • 19

http://www.dropbox.com/gallery/13426...akbet?h=86668b tak na szybko zrobione 2 foty, jak komuś zależy to zrobię więcej

Komentarz

• aniam111
                      Rider
                      • 2009
                      • 436

Marcinooo, problemu nie ma. Ja sobie poradziłam sama. Tylko trochę czasu to zajmuje żeby dobrze ponaciągać bo to gruby materiał jest z podszyciem. Problem jest z z boczkami na tylnej kanapy bo powinno się je zdemontować ( ja zakładałam bez demontażu ). Trochę zakręcony jest podłokietnik.
                      Załączone pliki
                      AniaM
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                      O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• Paweł 35
                        Classic
                        • 2010
                        • 15

pokrowce

Witam,jeżeli ktoś jest z Krakowa lub okolic moge podać namiar do gościa który szyje pokrowce i co najważniejsze robi to profesjonalnie

Komentarz

• skoh
                          Ambiente
                          • 2011
                          • 176

Zakładam właśnie pokrowce. Wszystko się udało, zostały tylko przednie siedziska. Jak rozebrać te plastiki wokół siedziska?

Komentarz

• darek_wawa
                            Drive
                            • 2010
                            • 75

Również poszukuję porządnych pokrowców ale bliżej Warszawy...

Komentarz

• wkowal10
                              Ambiente
                              • 2007
                              • 237

Witam. Ja mam z firmy ATMA ze Zdunskiej Woli i jestem zadowolony. Są szyte na miarę, dobrze dopasowane, bo właściciel ma też skodę Octavię II. Na allegro tez sie ogłaszają. Cena ~270 zł. Ja osobiście byłem w firmie, wybrałem materiały i mi przyslali, bo nie mają wszystkich materiałów w internecie- można wejść na galerię materiałów poprzez ich ogłoszenie na allegro. Mam też od nich pokrowce w drugim samochodzie Oplu Corsie. Jeździłem wcześniej bez pokrowców, założyłem (wybrałem podobne materiały jak tapicerka) i kolega który ze mna czasami jeździ jeszcze się nie zorientował, że są pokrowce.

Komentarz

• skoh
                                Ambiente
                                • 2011
                                • 176

Super, to pochwalcie się jak rozebrać przednie fotele.

Komentarz

• Gmorpi
                                  Drive
                                  • 2011
                                  • 85

Muszę koniecznie kupić pokrowce, tylko tak się zastanawiam... Mam asymetrycznie dzieloną kanapę z tyłu, to chyba pokrowce na tył muszą być szyte na miarę? Normalnie na kanapę są w 1 kawałku, czy jak??
                                  Sprzedam czołg stan idealny - Łada 21072 :-)
                                  http://otomoto.pl/oferta/lada-2107-b...tml#73bf5f01c7

Komentarz

Pracuję...