[OIIFL] Alarm: oryginalny czy inny?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ryksiarz
    Classic
    • 2011
    • 17

Zamieszczone przez marlena
    zawsze może się do taty podać
    wypluj te słowa Już lepiej potwór po mamusi
    Bawcie się dzisiaj dobrze, tak żeby było dużo zdjęć-ja pooglądam telewizję...
  • vaz
    Elegance
    • 2010
    • 799
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Witam . Który alarm wybrać: oryginalny czy jakiś inny dedykowany do nowej OII FL . Montaż odbędzie się w ASO , ceny alarmów pomijam . Dziękuję za odpowiedzi.
    Antyfotoradar Valentine1
    Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• Yarwa
      Elegance
      • 2010
      • 915
      • BMW

było wałkowane na forum - poszukaj
      podstawowe różnice - i to i to o d... rozbić, fabryczny droższy u dealera najczęściej gratis ale na serwisie jak zakładają to później lubi trzeszczeć, stukać tapicerka jak źle spasują.

Komentarz

• fan
        Elegance
        • 2009
        • 760

Oryginalny alarm z ASO specjalisci maja rozpracowany,lepiej zalozyc niestandardowy tylko wtedy moze byc cienko z gwarancja.
        Respect All,Fear No One!

Komentarz

• baca10
          RS
          • 2009
          • 6225

vaz, bierz fabryczny

Komentarz

• heretyk
            Rider
            • 2009
            • 549
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

hmm osobiscie ja bym nie bral zadnego :P Wiem, wiem herezje :diabelski_usmiech Jezeli juz bardzo chcesz, to proponuje fabryczny. Nie ma druciarstwa. Nie wierca fury. Nie ma wsiowych diodek. Nie ma wpieprzonych kabelkow Bog wie gdzie. Nie pada akumlator. Brak cudow dyndajacych przy kluczyku.Jak maja zwinac to i tak zwina, a zakladajac jakis "nietypowy" moze sie okazac ze bardziej utrudnisz sobie zycie, anizeli potencjalnemu zlodziejowi. Ot moja opinia.
            Zostały mi czesci, po szkodniku:
            VCDS 11.2 oddam za 90 PLN!
            Instrukcja Skoda Amundsen POLSKA, sterowniki komfortu 1K0959433C AK, CN. oraz dużo cześci do Passata B6

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja już więcej nie kupię niefabrycznego (jeśli tylko będę miał taką okazję). Brałbym tylko fabryczny+dodatkowe zabezpieczenie. Alam niefabryczny nie zabezpieczy przed kradzieżą auta, a jedynie utrudni życie użytkownikowi, gdy psując się unieruchomi auto. Mi w ASO dokładali alarm i zepsuł się po 2 latach. Widziałem też w ASO parę, która utknęła, bo mieli niefabryczny alarm, a gwarancja obejmuje tylko ori. Na niefabryczny daje gwarancję tylko ASO które montowało.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• macluke
                Elegance
                • 2010
                • 875

mam niefabryczny i nic z nim sie nie dzieje. Jak z wszystkim - tyle opinii ilu użytkowników
                Fabryczny jak i niefabryczny (montowany w ASO) - funkcjonalnie pewnie wszystko jedno, ponieważ oba sposoby montażu są na pewno doskonale ropracowane przez złodziei więc prawdziwe zabezpiecznia montuje się poza tymi alarmami.

Komentarz

• sdss
                  Rider
                  • 2010
                  • 353
                  • Seat

Jak mają ukraść to ukradną AC i śpisz spkojnie. Jak nie odjedzie to weźmie na lawete.

Było YETI Jest LEON

Komentarz

• vaz
                    Elegance
                    • 2010
                    • 799
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dziękuję za odpowiedzi. Zależy mi głównie na diodzie ostrzegawczej , której w oryginalnym alarmie nie ma i na minimalnie inwazyjnym montażu .
                    Jak wygląda montaż czujników objętościowych (przy schowku na okulary) w przypadku alarmu oryginalnego :?:
                    Antyfotoradar Valentine1
                    Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

Pracuję...