To już 118.000 km.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • MARECKI86
    Classic
    • 2007
    • 13

To już 118.000 km.

Ale kipisz w tym chyba RSie .
    To jak jest w koncu z tym miejscem Maicroft ?
    Tzn ze chyba bedzie trzeba ubezpieczyc Ro

Mialem kiedys taka opcje ,ze wkladalem radio glebiej niz normalnie i zaslpa wchodzila
    ale wlasnie nie znam dlugosci radia moze ktos zna dlugosc ori navi?

[ Dodano: Sro 21 Cze, 06 10:26 ]
    katalogowo (porownujac podobne DVD do dokladnie mojego Kenwooda) jest roznica 3mm dvd dłuższe. A jeszcze jedno pytanie czy glebokosc jest w kazdym miejscu taka sama?
  • herman00
    Classic
    • 2006
    • 28

To już 118.000 km.

Witam na forum.
    To moja druga Octavia. Pierwszą kupiłem z pierwszej dostawy jaka była sprzedana w Polsce 7 grudnia 1997 roku i przejechałem 45.000km. Drugą dostałem w roku 2000 i mam do dziś. Silnik 1.6 102kM. Przejechałem 118.000km i nie jest już dobrze. Niestety muszę wymienić amortyzatory bo wycieka olej, sprzęgło bierze pod brodą, przygasa na wolnych obrotach, pali jak smok, w mieście 10-11 , na trasie 9-9,5. Czy założyć oryginalne amory, czy zamienniki, bo ze sprzęgłem nie mam wyboru.
    Po 10 latach zdradziłem Octavię, ale sentyment został

Komentarz

• pershing1986
      Drive
      • 2006
      • 56

Ja posiadam ten sam model i także mam zamiar wymienić amortyzatory :!: Jednak ja myśle nad gazowymi są twardsze a do tego sprężyny obniżające :wink: To że przygasa może być winą przepustnicy (sprawdź czy pływaja obroty) Mimo wszystko jestem zadowolony ze skody tylko ta moc
      była: octavia 1.6 AKL jest: A31.8t AGU

Komentarz

• rezon
        RS
        • 2006
        • 1894
        • Volvo
        • AKL 1.6 MPI 101 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez herman00
        założyć oryginalne amory, czy zamienniki, bo ze sprzęgłem nie mam wyboru
        Podobnie jak z amortyzatorami tak i ze sprzęgłem masz wybór. Tylko wybierz jakiejś renomowanej firmy np. Valeo. Poza siecią Skody może być znacznie tańsze, a jak dobrze trafisz to nawet będziesz miał znaczek VW tak jak ja przy klockach hamulcowych firmy Iurid (produkują dla VW). Ja swoją Oc1 sprzedałem przy 137kkm i nie musiałem wymieniać nic z zawieszenia.

Komentarz

Pracuję...