Ilustrowany poradnik dla wszystkich posiadaczy Oktasiek I
Nie wiem od kiedy już jest na rynku ale osobiście nabyłem ów poradnik w "zielonym światełku" w cenie zbliżonej do ceny wydawcy.
Ogólnie prezentuje się ok, dużo rysunków i to nawet czytelnych , szczegółowo opisane zostały jednostki napędowe OI...
Dobrze opisano sposoby demontażu wszelakich pierdółek i elementów wyposażenia elektrycznego, mechanicznego i tapicerskiego. Dla zaawansowanych userów też jest konkretna dawka wiedzy.
Jakby ktoś o tym "białym kruku" jeszcze nie słyszał to wrzucam link do wydawcy: KLIK
W motoszopach też już jest.
już było o tej książce no chyba, że piszesz o jakimś nowszym wydaniu.
BTW mam taką i jakoś poza początkowym zachwytem i przeczytaniem nie korzystam z niej. Kupa ogólników, rysunków z często niepełnym i dziwnym opisem oraz trochę zebranych danych technicznych.
już było o tej książce no chyba, że piszesz o jakimś nowszym wydaniu.
BTW mam taką i jakoś poza początkowym zachwytem i przeczytaniem nie korzystam z niej. Kupa ogólników, rysunków z często niepełnym i dziwnym opisem oraz trochę zebranych danych technicznych.
Jest to to samo wydanie, traktujcie mój donos jako przypomnienie i uzupełnienie...
Jednym się przyda a drugim nie - normalna sprawa.
Nic na siłę przecież :szeroki_usmiech
aczkolwiek... NajtFukinPatrol North-West Techno-destroyed by dobrygrzeswawa WhitePride :smokedevil
czy w tej książce, jest cały schemat elektryczny czy tylko wybrane elementy???
np. silnik wycieraczki przedniej, śterowanie światłami mijania itp.
Schematów elektrycznych nie ma...
Autor miał chyba na myśli schematyczne rysunki ukazujące np. sposób zamocowania elektrycznego silniczka mechanizmu wycieraczki przedniej do rury nośnej i na jakiej śrubie to pracuje... :?
Elektryka tylko w teorii pisanej i to bardzo ogólnie (z poziomu "mistrza" wymiany żarówek i regulacji dupereli).
aczkolwiek... NajtFukinPatrol North-West Techno-destroyed by dobrygrzeswawa WhitePride :smokedevil
ja mam te pozycje, ale faktycznie same ogolniki, forum zdecydowanie lepsiejsze :diabelski_usmiech ;-)
[ Dodano: Sob 15 Kwi, 06 14:58 ]
co do elektryki faktycznie na ten temat nic nie ma, ale ASO to niezle skurwiele, nic nie pomoga, jak spytalem o schemat polaczen sterownika lusterek to powiedzieli "nie udzielamy takich informacji", zapewne chcieli zebym skorzystal z ich uslug, ale jakos sie nie skusilem, nauczony jeszcze jak mialem tico zeby wszelkie ASO szerokim lukiem omijac
Komentarz