Zamieszczone przez Dzida
O2FL zwiedza Wlochy
Zwiń
X
-
1. czytanie ze zrozumieniem... 70km/h hahahahha .... swietne. Wybaczcie, ale mimo, że droga do wloch jest ladna, to jednak nie aż tak.
2. jechalem glownie 130km/h, czasem 140km/h; no ale przepisy drogowe na "autobahnach" sa dla lamerów ... wiec zagadka jakie jest ograniczenie predkosci na tych drogach ?
3. czas przejazdu podawalem wliczajc postoje, no ale patrz pkt 1.
4. spalanie 8,9 z Krakowa... coz codziennie jezdze z Krakowa i mam duzo mniej... sugeruje uzywac także innych biegow niz 1 lub 2; naprawde są i działają.
5. Chcialem wszystkim "expertom" podziekowac za towarzystwo w podrózy oraz że lepiej wiedza jak jechałem, ile spalił mój samochód i za to że tak szybko pozalowałem założenia tego watku, bo zaczeło sie od wrażeń ogólnych (co niektórzy na szczeście zauważyli)... a skończyło jak zwykle... na spalaniu.
Jednocześnie szczerze życze wszytkim takich wakacji i takiego autka.
PozdrawiamMaciej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez madmax991Chcialem wszystkim "expertom" podziekowac za towarzystwo w podrózy oraz że lepiej wiedza jak jechałem, ile spalił mój samochód i za to że tak szybko pozalowałem założenia tego watku
Zamieszczone przez madmax991Jednocześnie szczerze życze wszystkim takich wakacji i takiego autka.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarMowie o predkosci sredniej na calym dystansie ( 1500 km )
Wg podanych przez madmax991 czasow wychodzi ze jechal srednio 70 km/h
i on pisal o zuzyciu srednim na tym dystansie a nie o chwilowym na autostradzie
Powiem tak: podróżowałem na południe niezliczoną ilość razy zarówno na trasie W-wa - Wiedeń, jak i W-wa - Zadar, spalanie mojego AXR-a zawsze zamykało się w granicach 5,8 -6,3 l/100 km. (silnik 1.9TDI)
Więc jak czytam zę 1.4 TSI pali 5,2 l/100 km to..... :roll: :roll: (tym bardziej że w sobotę odbyłem podróż takim bolidem na dystansie Kraków - W-wa)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez DzidaOK, tylko wg podanych czasów to nie wychodzi nic, bo kolega sam napisał że jechał z niecierpliwym pasażerem, więc nie wiesz ile jechał, a ile stał, co ile się zatrzymywał, jak długo trwała przerwa i ile ich było. Więc Twoje liczenie jest obarczone sporym marginesem błędu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez madmax9911. czytanie ze zrozumieniem... 70km/h hahahahha .... swietne. Wybaczcie, ale mimo, że droga do wloch jest ladna, to jednak nie aż tak.
Vice versa ... Pisanie do zrozumienia. Nie zauwazylem zebys wspomial ile czasu spedziles na postojach. Na takim dystansie moglo byc to rownie dobrze godzine jak i godzin kilka. Domyslalem sie ze z dzieckiem to raczej kilka ale ile to sie nie dowiedzielismy jeszcze...
Przykladowo jezeli spedziles na postojach 4 h to twoja Vsrednie wzrasta dopiero do 85 km/h ...
[ Dodano: Pon 04 Paź, 10 21:27 ]
Zamieszczone przez madmax9915. Chcialem wszystkim "expertom" podziekowac za towarzystwo w podrózy oraz że lepiej wiedza jak jechałem, ile spalił mój samochód i za to że tak szybko pozalowałem założenia tego watku, bo zaczeło sie od wrażeń ogólnych (co niektórzy na szczeście zauważyli)... a skończyło jak zwykle... na spalaniu
Ja nie kwestrionuje tego ze uzyskales takie zuzycie na kompie , baaa wierze nawet ze bylo takie rzeczywiste ale w bajki mozna wlozyc ze uzyskales je z predkoscia 140 km/h . Zuzycie jest srednie wiec powinienes je odniesc do sredniej predkosci na tym dystansie a ta bedzie duuuuzo nizsza niz 140 km/h. Tak pozatym to srednie zuzycie sprawdziles na kompie a nie sprawdziles Vsredniej an dystansie ?
Komentarz
-
-
Panowie...dajcie sobie spokój z tym spalaniem. Temat tego topiku to " O2FL zwiedza Włochy" a nie dywagacje na temat splania. Przepraszam ale mam wrażenie, że chyba się ktoś tu nudzi :roll: Mój Kolega ma psa...on też się czasem nudzi ale robi wtedy inne rzeczy :roll: a nie wypisuje swoje uwagi w nie swoim topiku. Kolega chciał się pochwalić przejechaną trasą i podróżą do Włoch...i pewnie nie miał ochoty wysłuchiwać życzliwych uwag na temat spalania. Mi naprawdę "lotto" ile ta Octavka spaliła, wkońcu to madmax991 płacił za paliwo :szeroki_usmiech ale chciał bym wkońcu zobaczyć jakieś fotki i poczytać o wrażeniach z podróży a nie "ble ble ble". Na miejscu madmax991 usunął bym ten temat. Nie było by Wam wtedy głupio?
Przepraszam...ale musiałem to napisać. ops:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Re: O2FL zwiedza Wlochy
Zamieszczone przez madmax991Tak w ramach podzielenia sie spostrzeżeniami z wakacji:
W sumie zrobilem okolo 3000km.
Spalanie na trasie Cieszyn - Brno - Klagenfurt - Siena -> ok 5,2
Spalanie Na trasie powrotnej okolo 5,5.
BTW wyjezdzajac z Aten w kierunku na Saloniki jest stacja LPG - blisko autostrady, dobrze oznaczona latwo trafic, tani gaz (0,66 EUR) co przy cenie benzyny w Grecji (ok 1.5 EUR) daje duza oszczednosc.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Mihaumadmax991, foty foty foty
[ Dodano: Pon 04 Paź, 10 21:47 ]
Zamieszczone przez t271828A ja bylem w Grecji zrobilem 5 tysPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCONa miejscu madmax991 usunął bym ten temat. Nie było by Wam wtedy głupio?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez Mihaumadmax991, foty foty foty
Zamieszczone przez t271828A ja bylem w Grecji zrobilem 5 tys
Komentarz
-
Komentarz