Dzis w radiu straszyli ze policja moze nalozyc mandat nawet 1000zl :lol: odrazu pol miliona niech naloza, ci dziennikarze sa jacys nienormalni. Maksymalny mandat za brak uprawnien i dokumentow to 200zl, a w artykule pisze ze za brak dokumentu to 50zl
Szarpanie silnikiem 1,6 AEE
Zwiń
X
-
Szarpanie silnikiem 1,6 AEE
Od niedawna bo z pół roku jestem posiadaczem Octavi I LX 1,6 AEE.
Na początku tankowałem E95 , ale pojawiał się taki oto syndrom - szarpało silnkiem na
2-gim biegu pomiędzy 1500-1800 obr. Znajomi powiedzieli mi że to najprawdopodobniej paliwo bo ono często jest chrzszczone - że za mało oktanów.
Zacząłem tankować E98 , i tu takie samo zjawisko tylko tyle że przy ostrzejszym ruszaniu z 1 -nki . A na pstoju nic - można tak teraz jak i przedtem przerabiać wszystkie warianty obrotowe pracy silnika i nic - tyka jak zegarek.
Okoliczne warsztaty rozkładają ręce i mówią że wszystko jest dobrze, ale skąd to szarpanie nie wiedzą.
-
-
Re: Szarpanie silnikiem 1,6 AEE
Zamieszczone przez MARCUSOd niedawna bo z pół roku jestem posiadaczem Octavi I LX 1,6 AEE.
Na początku tankowałem E95 , ale pojawiał się taki oto syndrom - szarpało silnkiem na
2-gim biegu pomiędzy 1500-1800 obr. Znajomi powiedzieli mi że to najprawdopodobniej paliwo bo ono często jest chrzszczone - że za mało oktanów.
Zacząłem tankować E98 , i tu takie samo zjawisko tylko tyle że przy ostrzejszym ruszaniu z 1 -nki . A na pstoju nic - można tak teraz jak i przedtem przerabiać wszystkie warianty obrotowe pracy silnika i nic - tyka jak zegarek.
Okoliczne warsztaty rozkładają ręce i mówią że wszystko jest dobrze, ale skąd to szarpanie nie wiedzą.
szarpanie czyli taka nierówna praca? czy coś innego? napisz coś więcej.Octavia 1.6 AEE 165tys przeb.
Komentarz
-
-
cześć
spróbuj zatankować Shella V-Power-a 99 Racing i wtedy sprawdż czy coś się dzieje. Mój AEE jak miał 10000km przebiegu zdarzyło się kilka razy szarpać w czasie jazdy ale to była ewidentna wina paliwka. Byłem z tym w serwisie podpieli pod vag-a i nic. Zmieniełem stacje i jak ręką odjął.
Na pewno sprawdziłbym świece i kable :!:
Komentarz
-
-
Ja taksamo sprawdził bym kable i świece. A tak naprawde wymienił bym filter paliwa jest obok tylniego koła może to jest przyczyną takiego zachowania mój kolega miał bardzo podobnie i wymiana przyniosła skutek. Przypominam że taki filter wymienia się co 60 tyś. Pozdrawiam[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Ja taksamo sprawdził bym kable i świece. A tak naprawde wymienił bym filter paliwa jest obok tylniego koła może to jest przyczyną takiego zachowania mój kolega miał bardzo podobnie i wymiana przyniosła skutek. Przypominam że taki filter wymienia się co 60 tyś. PozdrawiamOctavia 1.6 AEE 165tys przeb.
Komentarz
-
-
Witam
Mam podobne objawy ale na 1,8T, świece ok, sonda ok, filtr ok, paliwo ok, czujnik temp ok obecnie czekam na przepływke i mam nadzieje że sie polepszy ale nie jestem do końca przekonany. Na tą chwilę jeżdżę na odpiętej przepływce i jest lepiej ale jak to będzie finalnie to zobaczymy. Jak coś więcej się dowiesz to daj znać.
Komentarz
-
Komentarz