Przebieg mojego ahf-a

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mango
    Classic
    • 2006
    • 7

Przebieg mojego ahf-a

NICO, życzę Ci pozytywnego załatwienia sprawy i juz tylko radości z posiadania skodinki. Widziałem Twój samochód na spocie i wcale sie nie dziwie, że jesteś taki :evil: zdenerwowany. SKODA AUTO POLSKA, BRAK WASZEJ REAKCJI NA TAKIE USTERKI CAŁKOWICIE WAS OŚMIESZA. ZGŁOSZENIE PRZEZ KLIENTA TAKICH WAD FABRYCZNYCH POWINNO BYĆ PRZYJĘTE Z NALEŻYTYM SZACUNKIEM I POSZANOWANIEM DLA DOBRA PRZYSZŁYCH WŁAŚCICIELI SKODA, A CO ZA TYM IDZIE, PRODUCENTA !!! POZDRAWIAM
  • hubert
    Ambiente
    • 2006
    • 119

Przebieg mojego ahf-a

Siema.Tak się składa że mieszkam blisko tzw.Soczewki(tam cały team Mastersa buduje Audi).Wczoraj przypadkiem będąc u soczewki,Masters zaczął sprawdzać przebiegi aut.Na pierwszy ogień poszedł pasek 130PD,na liczniku 150kkm(świeżo sprowadzony)faktycznie 320kkm,następny pasek 100PD(też sprowadzany),na liczniku 120kkm,a faktycznie 250kkm :shock: :shock: :shock: .no to mówię teraz moja Octavka,na liczniku 145460(oczywiście wszyscy zakładają że kręcony),a tu niespodzianka 142900 :P dlaczego?Masters mówi że muszą być lekkie przekłamania licznika i się nazbierało,ALE JESTEM HAPPY :P I teraz pytanie co wy na to,Masters mówi że 95% sprawdzanych przez niego aut z zachodu ma kręcone szafy :P :shock:
    X1 20d s-drive m-pakiet i Ducato 100 Multijet...Skode miło wspominam

Komentarz

• Tymon
      RS
      • 2004
      • 2970

hubert No można było się tego spodziewać
      Większość ma cofnięte szafy, bo to żaden problem :wink:
      Ty możesz się tylko cieszyć
      Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
      Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
      BMW serii 3... Radość z jazdy.

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

krecenie to norma przeciez :?
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• MiKruS
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 7976

Re: Przebieg mojego ahf-a

Zamieszczone przez hubert
          I teraz pytanie co wy na to,Masters mówi że 95% sprawdzanych przez niego aut z zachodu ma kręcone szafy :P :shock:
          Wbrew pozorom "normalne" samochody na zachodzie nie są wcele takie tanie. Jak się chce kupic samochod bezwypadkowy z akceptowalnym przebiegiem to trzeba jednak troche zaplacic.

Tak wiec handlarze kupują samochody na ktorych moga zarobic, czyli po dzwonach i/lub z olbrzymimi przebiegami, np. od firm. Potem takie fury sie pacykuje, szafe cofa dwa razy i deal gotowy.

Dlatego jesli ktos szuka samochodu na zachodzie, to IMHO tylko samemu i nie szukać okazji cenowej. Dobre kosztuje... :diabelski_usmiech
          TDI 205PS

Komentarz

• henio
            Rider
            S_OCP Member
            • 2005
            • 631

I ja niedługo u Mastersa zawitam na wirusa, aż sie boje czy w moim może odczytać autentyczny przebieg - chyba nie.

Komentarz

• Pulse
              Rider
              • 2006
              • 461

Zamieszczone przez hubert
              Masters mówi że 95% sprawdzanych przez niego aut z zachodu ma kręcone szafy
              Coz Niemcy ucza sie od Polakow :-)
              Zamieszczone przez henio
              I ja niedługo u Mastersa zawitam na wirusa, aż sie boje czy w moim może odczytać autentyczny przebieg - chyba nie.
              Henio, poki nie ma 500k km to nie ma sie czego bac, tez wpadlem w panike jak sie dowiedzialem ze moj jest cofany, ale odpowiedzi mnie uspokoily.
              :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• aldam
                L&K
                • 2006
                • 1036

Re: Przebieg mojego ahf-a

Zamieszczone przez MiKruS
                Wbrew pozorom "normalne" samochody na zachodzie nie są wcele takie tanie. Jak się chce kupic samochod bezwypadkowy z akceptowalnym przebiegiem to trzeba jednak troche zaplacic.
                Zgadza się. Wystarczy obejrzeć oferty sprzedaży aut na serwisach internetowych.
                NIE MA OKAZJI i tą zasadą należy kierować się przy zakupie samochodu.
                Jak szukałem autka dla siebie to zawsze sprawdzałem historię samochodu w ASO i np. A4 która mi się podobała była w serwisie w 12.2004 z przebiegiem 240 kkm. A w 01.2006 miała 117 kkm. :shock:

Kolega, który kupił A4 z 2004 miał przebieg 50 kkm. Ostatnio był w ASO na wymianie oleju i wpisy w książce się potwierdziły. Serwisant powiedział mu, że w wielu przypadkach wychodzą cuda w komputerze i podobno nawet nie mówią klientom, żeby się ludzie nie denerwolwali.

Tak na marginesie to jestem pełen uznania dla Mastersa, że doszedł do tego, że przebieg zapisywany jest w ECU samochodu. Jak dzwoniłem do ASO to przekonywali mnie, że tylko w szafie. A dopiero w A6 i wyższych modelach od 2004 zapisywany jest w jeszcze jednym komputerze
                Audi A4 1.8TFSI

Komentarz

• lyzy 110
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 237

Zamieszczone przez szkoda
                  krecenie to norma przeciez
                  niestety chyba głównie Polaków ops:
                  była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę

Komentarz

• zefirstorm
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 152

Zamieszczone przez lyzy 110
                    facet który ma b. duża firmę sprowadzająca samochody do PL mówił mi kiedyś jak szkopy czy szwajcarzy sami w komisach i parkingach ubezpieczalni robią cofki...
                    ASV 147PS@307Nm

Komentarz

• Emil
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 1092

Zamieszczone przez lyzy 110
                      oj kolego jesteś w blędzie.....

Niemcy a może bardziej Turcy nauczyli się kręcić liczniki aut które sprzedają je dla.....Polaków
                      BMW E46 320d by MT 184PS@406Nm
                      CR-V 2,2 i-ctdi
                      Perfectservice by Dobrygrześwawa

Komentarz

• Ziomal
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 5841
                        • Octavia I (1U2)
                        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Weźcie nie straszcie bo znajomy kupil B6 TDI 130 , 2001 z przebiegiem 220.000 :|
                        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• hubert
                          Ambiente
                          • 2006
                          • 119

A b6 którą sprawdzaliśmy ta 130pd jest 2002 i ma 320kkm :shock:
                          X1 20d s-drive m-pakiet i Ducato 100 Multijet...Skode miło wspominam

Komentarz

Pracuję...