Jednak ma Octavia w wersji Drive czujniki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TommyLee
    Ambiente
    • 2006
    • 179

Zamieszczone przez pawielgus
    Wie Zawsze to mniej. Zastanawiam się nad założeniem na miske blachy ochraniającej, bo ta plastikowa nic nie daje.
    Zastanawiałem się nad taką osłoną, którą sprzedają w ASO za około 1500PLN. Problem polega na tym, że to cholrestwo jest tak ciężkie, że Octavia leci w dół jeszcze bardziej. Podobno to ustrojstwo jest tak trwałe, że mimo ciągłego zacierania o glebę i tak jest bezpieczniej dla silnika. Ja jednak dziękuje bo jak trafię na wystającą studzienkę to chyba silnik zostawie albo poduszki mi eksplodują... :lol: :lol: :lol: Zawieszenie w Octavii to tragedia i kojarzy mi się z Polonezem, którego użytkowałem kilkanaście lat temu. Tam też był ten charakterystyczny efekt galopowania na poprzecznych garbach i nurkowanie ryjem przy hamowaniu.Poldek za to miał dwa duże kątowniki po michą więc przynajmniej tego problemu nie było... :wink:
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Myslałem ,ze jeszcze pojezdze na kolckach ale na przegladzie wyszlo ,ze jest juz sa naprawde cienkie i zaraz sie czujnik wlanczy. Wymienilem na orginalne fabryczne PINGO , takie same jak byly założyłem. Przejechalem 65tys hamowaly dobrze wiec nie chcialem nic zminiac klocki kupilem za 145zł w ASo zl więc raczej tanio .
    Najpierw kupilem bez czujnikow, dosatałem Gelfery czy jakąs tak ale jak zaczeli wymieniać to wyszlo ,ze sś czujniki ale nic nie doplacilem . Jestem bardzo zadowolony z naszego kierownika w ASO SKODA W ELKARZE we Wrocławiu jak by bylo gdzie to bym sie nagrał
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• neck99
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1326

Zamieszczone przez rafalus
      zaraz sie czujnik wlanczy
      Tzn. Podczas jazdy ciagle swieciła kontrolka czy tylko przy hamowaniu ? (konrolka ręcznego ?)
      OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
      SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez neck99
        Tzn. Podczas jazdy ciagle swieciła kontrolka czy tylko przy hamowaniu ? (konrolka ręcznego ?)
        Swieci caly czas (dopoki nie podepniesz nowego klocka) ,ale z tys km mozna przeleciec jeszcze z palcem na tych klockach :diabelski_usmiech
        Kontrolka juz dokladnie nie pamietam ,ale raczej byla inna

[ Dodano: Pią 14 Kwi, 06 15:36 ]
        Zdjecie
        Tu masz zdjecie moich klockow po zapaleniu sie czujnika i przejechaniu na nich jakis 500km.
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• neck99
          L&K
          S_OCP Member
          • 2005
          • 1326

Dzięki Samiec, Co do kontrolki powiadasz inna tak .. hmm.. ciekawy jestem która to zeby mnie nie zaskoczyło :roll:

EDIT: juz mnie kumpel uświadomił ze chodzi o pomarańczowa z kółeczkiem i 2 okładzinkami po bokach :szeroki_usmiech
          OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
          SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• rafalus
            L&K
            • 2005
            • 1140
            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Ale to nie znaczy koniecznie ,ze mozesz 1 tys przejechac bo ten klocek z kontrolka byl najgrubszy .
            nowy cSIMC od Aliego
            seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
            Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• Samiec
              RS
              S_OCP Member
              • 2004
              • 4287
              • Octavia I (1U2)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
              • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez rafalus
              Ale to nie znaczy koniecznie ,ze mozesz 1 tys przejechac bo ten klocek z kontrolka byl najgrubszy .
              Na moje wszystkie byly takie same ale moze na fotce tak wyglada.
              Na moje to mozna smialo czekac az sie kontrolka zapali i w tedy udac sie na zmiane.
              Jak pisalem przejechalem ~500km wiec jakis zapas zeby dotrzec do warsztatu/sklepu po nowe jest :wink:
              TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
              SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Pracuję...