box dachowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • przemo9
    Ambiente
    • 2009
    • 228
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

i przetestowany...
    do 130 km/godz jest nieco głośniej - lepsza połowa nie zauważyła żadnych zmian- z powodu: "tego na dachu" , ja słyszałem jaby głośny szum opon i niewielkie świsty ( jakbym miał nieco uchyloną szybę) - to chyba był dźwięk z belek , od około 145-150 głośny wyraźny szum ( trzeba było głośniej mówić i wyraźnie podkręcić radio)
    Jazda testowa była z pustym bagażnikiem.
    Po zamontowaniu stwierdziłem że : śruby obejm - cybantów- obejmują belkę i wchodzą do wnętrza boksu-po solidnym skręceniu nakrętkami wystają do wnętrza boksu na około 1-1,5cm - będę musiał je przyciąć lub zabezpieczyć jakimiś rurkami żeby nie porysowały, nie porozrywały zawartości bagażnika....

[ Dodano: Nie 02 Sty, 11 22:37 ]
    i przetestowany...
    do 130 km/godz jest nieco głośniej - lepsza połowa nie zauważyła żadnych zmian :roll: - z powodu: "tego na dachu" , ja słyszałem jaby głośny szum opon i niewielkie świsty ( jakbym miał nieco uchyloną szybę) :wink: - to chyba był dźwięk z belek , od około 145-150 głośny wyraźny szum ( trzeba było głośniej mówić i wyraźnie podkręcić radio) :|
    Jazda testowa była z pustym bagażnikiem.
    Po zamontowaniu stwierdziłem że : śruby obejm - cybantów- obejmują belkę i wchodzą do wnętrza boksu-po solidnym skręceniu nakrętkami wystają do wnętrza boksu na około 1-1,5cm - będę musiał je przyciąć lub zabezpieczyć jakimiś rurkami żeby nie porysowały, nie porozrywały zawartości bagażnika....
    Przez te śruby (łącznie 8 bo 4 obejmy) zacząłem rozmyślać nad zaletami systemów szybkiego mocowania boksów do belek ( jest chyba coś takiego w thule) .
    O II fl kombi elegance

Komentarz

• emba
      Drive
      • 2008
      • 67

Zamieszczone przez przemo9
      i przetestowany... .
      dzięki z informacje.

Reasumując, gdybyś miał drugi raz kupić boxa to czy kupiłbyś takiego samego czy może raczej wolałbyś dopłacić i kupić coś innego np. z systemem szybkiego montażu?
      MINT

Komentarz

• 4x4skoda4x4
        Classic
        • 2010
        • 15

Hi jak myslicie- box dachowy do skody octavi 2,25 metra nie bedzie zle a moze sa jakies przepisy ktore reguluja dlugosc plastiku na dachu?

[ Dodano: Pią 07 Sty, 11 10:47 ]
        skodzinka kombi 1,8 t 4x4 oczywiscie

Komentarz

• Chris_M
          Ambiente
          • 2010
          • 108
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez 4x4skoda4x4
          Hi jak myslicie- box dachowy do skody octavi 2,25 metra nie bedzie zle a moze sa jakies przepisy ktore reguluja dlugosc plastiku na dachu?
          Tutaj nie są problemem przepisy (bo chyba takich nie ma), lecz tylna klapa bagażnika, która przy otwarciu może się opierać o ski-boxa i zarysować szybę.
          Najlepiej po prostu przymierzyć skiboxa na dach i samemu sprawdzić jak to pasuje.
          Ja w Skodzie jeszcze nie jeździłem z boxem, ale w moim poprzednim aucie (Marea Weekend) jeździłem ze skiboxem 230 cm i tylna klapa była jedynym problemem.
          Przy montażu musiałem skiboxa przesuwać dosyć mocno do przodu.
          Pozdrowienia,
          Krzysztof

Komentarz

• tadfi
            Rider
            • 2008
            • 501
            • Octavia III combi (5E5)
            • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez 4x4skoda4x4

[ Dodano: Pią 07 Sty, 11 10:47 ]
            skodzinka kombi 1,8 t 4x4 oczywiscie
            Ja mam 2.25 m i jest ok. Trzeba zamontować, żeby był bardziej z przodu, lub uważać przy otwieraniu tylnej klapy. Jak będę miał założony (niedawno zdjąłem), to cyknę fotkę. Zaletą takiego dłuższego jest to, że można wszystko wpakować (narty, buty, kaski itp.).
            TadFi
            Breloki, logo na klapę i inne gadżety

Komentarz

• lu5asz
              RS
              • 2011
              • 2006
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Pytanko,jak box dachowy do 1500zl?Zalezy mi na tym zeby byl cichy.Poki co mam na oku Thule motion 600,ale czytalem ze przy nizszych temperatucrach peka obudowa(słaby materiał).
              Kondziu

OCP

Komentarz

• b-bar01
                Elegance
                • 2007
                • 985
                • Octavia I (1U2)
                • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

lu5asz,
                parę lat temu kupiłem box dachowy Taurus, dł ok 175cm, na 4 pary nart, do tej pory nic nie popękało, po sezonie myję myjką ciśnieniową, wygląda jak nowy.
                bardzo podobny do tego:
                Kufer dachowy Taurus Easy 430 czarny mat to limitowana wersja o czarnym, matowym wykończeniu nadającym mu elegancki i nowoczesny wygląd.

Jedynie co musiałem dokupić to karimatę na dno bo narty łomoczą o plastik na wybojach a box działa jak pudło rezonansowe. Teraz z karimatą nie ma problemów, ostatnio widziałem w Auchanie na ogrodniczym za całe 4 pln z pianki.
                *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

Pracuję...