w takim razie jak wszystkim pasuje na 19 to robimy?
[O2] CO jest lepsze Nowa Skoda Octavia Tour czy zwykla Mint
Zwiń
X
-
[O2] CO jest lepsze Nowa Skoda Octavia Tour czy zwykla Mint
Słyszałem że wychodzi nowa Octavia Tour Cena jest przystępna i mam pytanie .
Jakie są różnice w spalaniu i utrzymaniu auta miedzy silnikiem 1.6 a 1.2TSI. I co zostało zmienione w silniku 1.6 że ma teraz normę spalin Euro V
Dziś wysłałem parę e-mail do dilerów w całej Polsce i dostałem zróżnicowane ceny
Octavia 1.2 Mint + lakier metalik = 52500zl a z DSG 60100zł
Octavia 1.2 Elegance + lakier metalik 61500zl
Octavia 1.2 Ambiente + lakier metalik 56300zł
Nowa Octavia Tour 1.6 wyposażona dodatkowo z Lakier metalik, Pakiet Optimum, ESP,Reflektory przeciwmgielne, wycieraczka tylnej szyby, podłokietnik, czujniki parkowania, Radioodtwarzacz ©koda Auto Swing z CD z MP3, Obręcze kół ze stopów lekkich CRATERIS 6.5J x 16” z oponami 205/55 R16 cena = 58600zl - rabat 2 tyś.zł = 56600 i gratis alarm z składanym kluczykiem ( Odbiór koniec stycznia 2011)
Dlatego mam dylemat jaka wersje wybrać nową octavie czy Tour i jakie silniki i wersje wyposażenia
-
-
zaprzyjaźniony diler w Krakowie oświadczył, że rozsądne doposażenie nowego Toura jest nie opłacalne w stosunku do 2FL. Raz że mamy starą bude z zewnątrz, dwa plastiki z minta (czyli nie specjalne), trzy- w miarę wyposażony nowy Tour wyjdzie drożej niż 2FL.
Do Toura opłaca się dołożyć tylko klime w sumie i podłokietnik żeby cena była atrakcyjna, no i brak diesla. Dołóż do tego ew. gaz i się robi sporaśna kwota.pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cezaryaksumRaz że mamy starą bude z zewnątrz
Zamieszczone przez cezaryaksumw miarę wyposażony nowy Tour wyjdzie drożej niż 2FL.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zdradź proszę gdzie dostałeś takie oferty.
Zaraz po nowym roku chce złożyć zamówienie na nową octavkę i twoje propozycje wydają sie atrakcyjne.
W przypadku Octavia 1.2 Elegance + lakier metalik 61500zl wychodzi 15350 rabatu od cennika ( 75000 + 1850). Czy ktoś daje lepsze oferty niż Danielcio??
Pozdrawiam Darek
Komentarz
-
-
.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Witam
Zacznę od początku. Mam teraz Seata Leona 1.9TDI . I zacząłem szukać nowego auta , ale takiego do którego mogę bez problemu wsiąść bo mam 206 cm wzrostu .
Wziołem pod uwagę właśnie skodę Octavie 1.2TSI
Elegance
Mint
Mint 1.4 TSI za 54 tys.zł
Ambiente
Napisałem do wiekszości dilerów w calej polsce z tymi linkami i z zapytaniem ile dostane uppustu na takie auta przy wpłacie gotowką lub leasingu Konsumenckiego ponieważ taki mam jeszce przez 2 miesiące.
Dlatego dostałem takie upusty .
Bardziej zależy mi na Leasingu Konsumenckim ponieważ ma wiele to korzysci , ubezpieczenie tansze, karta paliwowa, serwisy itd itd.
Byłem dziś w salonie skody i zapytałem sie pana co wybrać Silnik 1.6, 1.2 TSI lub 1.6 TDI
Uważam że mądrze mi powiedział . Silnik 1.6 TDI odpada bo ma koło dwumasowe , i filtr PDF , silnik TSI pali tyle samo co 1.6 .Kwestia gustu .Pytalem sie go czy mozna do silnika TSI lub 1.6 Benzyna zalożyć grzałek plus grzałek do układu chłodzenia ( teraz taki zestaw mam super rewelacja przy -19 c odpala za pierwszym razem i odrazu jest goraco ) powiedział miże niema problemu koszt to 1500zl .
Brałem przy wyborze auta jeszce inne marki
Seat Exeo 1.6 z Ful wypas lepszy niż Skoda Elegance a cena 61 tys.zł
i auto klasy audi A4 anie octavia na bazie golfa
Potem brałem pod uwagę
Coś z napedem 4x4
To padlo na Fiata Sedici
I na koniec dnia pojechalem do VW gdzie zaproponowano mi VW Jeata 1.6 , z autoamtyczna klimą, alu felgi , lakier metalik, pełna elktryką z pakietem 990 rok produkcji 2011 za 59600zł
http://otomoto.pl/volkswagen-jetta-C15400591.html tego mi oferowali przy wplacie gotowkowej z 1.4 TSI za 64 tys.zł
Szukam Auta do max 65 tys.zł
Możliwości są nie samowite jak szuka sie po całej polsce
jestem na etapie szukania artykułów na temat Exeo i Jety
Najbardzij pasuje mi Fiat Sedici ma napęd 4x4 narazie nie wiem sam co mam zrobić
Komentarz
-
-
Mnie nie interesuje Super ani Yeti ale tu masz dość atrakcyjna ofertę
Superb 72 Tys.zł przypuszczam jak pogadasz u innych dilerów zejdziesz poniżej 70 tys.zl
yeti Ambiente 63 tys.zł - uważam że na pewno nie jest to cena ostateczna
Yeti za 54500zł
[ Dodano: Pią 15 Paź, 10 14:42 ]
Z tego co sie orientowałem to jeszce paru dilerów w Polsce maja auta z 2009 roku skody w bardzo dobrych cenach a teraz przed koncem roku maja wyprzedarze
Znazłem per cikawych ofert
[ Dodano: Sob 16 Paź, 10 02:10 ]
Znalazłem jeszcze parę innych aut
To jest jak dla mnie atrakcyjna cena bo upustu jest powyżej 10 tys.zl
Komentarz
-
-
Witam
Ceny atrakcyjne i powiem tak , byłem w salonie skody i zaproponowano mi Skode octavie w cenie za 1.2 TSI Elegance za 66 tys.zl ale jak pokazałem linka to było zmieszanie ale sprzedawca upierał sie że musi na czymś zarobić to powiedziałem że kupie auto tam gdzie sa te linki facet widział ze jestem zmieszany i zaproponowal mi cene za:
Octavie 1.2 Elegance - 62200zl
Yeti 1.2 Anbiente Dsg za 66300zł
Bardzo przydatne linki do negocjacji
Komentarz
-
Komentarz