bylem 2 lata temu. stracone 15 min mojego życia. chcieli mi tarcze wymienic bo zasniedziale po deszczu.
kupilem o2 ;) ksiazka po niemiecku - pomoze ktos?
Zwiń
X
-
kupilem o2 ksiazka po niemiecku - pomoze ktos?
Witam
W lato kupilem o2 kombi dsg w salonie skody w niemczech, facet zostawil ja kilka dni wczesniej i wzial nowa.
Mam ksiazke po niemiecku, i za cholere nic z niej nie rozumiem, stuknelo mi wlasnie 123tys i nie wiem co mam zrobic,
przy kazdy przegladzie jest zaznaczone
- motorwechsel,
- qg1
- inspektions-service,
a dodatkowo przy kazdym nastepnym jest:
przy 26tys
zusatzlich alle 30 000km
przy 52tys
zusatzlich alle 60 000km
przy 82tys
zusatzlich alle 90 000km i dodatkowo
luftfiltereinsatzwechsel
kraftstofffilterwechsel
bremsflussigkeitswechsel
przy 108tys
zusatzlich alle 60 000km.
Czy to znaczy ze np przy 52tys zrobili wymiane oleju w dsg, a potem przy 108tys serwis dla 60000 czyli znowu zmiana oleju?
Na koncu mam jescze przy 105tys aktion 91C5, cholera nic z tego nie rozumiem, pomozcie!
A tak ogolnie to pieknie chodzi i nawet oryginalna piata alufelge skody mam na zapasie
-
-
Przy 60kkm i kazdych nastepnych powinien byc wymieniony olej w DSG. Kwestia czy zostalo to zrobione, bo ja mam to osobno zaznaczane
Swoja droga ciekawe, ze zawsze co 26kkm wypadal przeglad, a raz po 30kkm. Perfekcyjna maszyna widac.
Sprawdz czy rozrzad byl wymieniony, a olej w skrzyni to sprawdzi sie wysylajac maila do salonu ktory to auto podobno serwisowal w Niemczech. Takie cos musza podac.
Komentarz
-
-
-
Witam,
Nic nie jest dopisane na zadnej karcie, tylko zaznaczone odpowiednie kratki.
Auto sprawuje sie idealnie, doplacilem kupujac w salonie, ale chce troche tym pojezdzic. Moze rzeczywiscie wysle mejla do salonu w Zorbig, byl tam bardzo przyjazdy gosc ktory pomogl mi zalatwic ubezpieczenie i cala reszte zeby przywiesc auto do PL.
Komentarz
-
-
Re: kupilem o2 ksiazka po niemiecku - pomoze ktos?
Zamieszczone przez dwaokaWitam
W lato kupilem o2 kombi dsg w salonie skody w niemczech, facet zostawil ja kilka dni wczesniej i wzial nowa.
Mam ksiazke po niemiecku, i za cholere nic z niej nie rozumiem, stuknelo mi wlasnie 123tys i nie wiem co mam zrobic,
- motorwechsel, (to oznacza wymiane silnika )
- qg1 nie wieem
- inspektions-service, to wiadomo
przy 26tys
zusatzlich alle 30 000km dodatkowo co ... km
przy 52tys
zusatzlich alle 60 000km
przy 82tys
luftfiltereinsatzwechsel wsad filtra pow.
kraftstofffilterwechsel filtr paliwa
bremsflussigkeitswechsel plynu hamulcowego
przy 108tys
zusatzlich alle 60 000km.
Czy to znaczy ze np przy 52tys zrobili wymiane oleju w dsg, a potem przy 108tys serwis dla 60000 czyli znowu zmiana oleju?
Na koncu mam jescze przy 105tys aktion 91C5, cholera nic z tego nie rozumiem, pomozcie!
A tak ogolnie to pieknie chodzi i nawet oryginalna piata alufelge skody mam na zapasie
Komentarz
-
-
Aktion 91C5 to czynnosc warsztatowa polegajaca na wgraniu nowego software do radia AUDIENCE (odtwarzanie mp3?, mapa nawigacji?, poprawa bledu?), nie bede zmyslal, bo wiecej sie nie doczytalem.
Tlumaczenia:
- motorwechsel, - wymiana oleju siln.
- qg1
- inspektions-service,
przy 26tys
zusatzlich alle 30 000km - dodatkowo co kazde 30k
przy 52tys
zusatzlich alle 60 000km
przy 82tys
luftfiltereinsatzwechsel - wymiana filtra powietrza
kraftstofffilterwechsel - wymiana filtra paliwa
bremsflussigkeitswechsel - wymiana plynu hamulcowego
przy 108tys
zusatzlich alle 60 000km.PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dwaokazy to znaczy ze np przy 52tys zrobili wymiane oleju w dsg, a potem przy 108tys serwis dla 60000 czyli znowu zmiana oleju
nie ma miejsca w typowych okienkach(30,60 itepe) na zaznaczenie wymiany oleju w dsg
szukaj na końcu ksiązeczkiprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz