To co ? Bolero są dwa? do octawi inny i do superb żeby się nie okazało że jak kupie bolero że ono nie pasuje!
Smar do zamków
Zwiń
X
-
Smar do zamków
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Smar biały półstały Wurtha http://allegro.pl/smar-bialy-hsw-100...263320142.html lub http://allegro.pl/oryg-smar-do-zamko...256534190.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rssa co sie stalo z zamkiem?
przycina sie czy chcesz go tylko zakonserwowac na zime ?
wypłukałem to swego czasu wd40, ale, no właśnie to nie smaruje tylko chyba wręcz przeciwnie, ostatnio z ciekawości sprawdziłem i chodzi to bardzo ciężko.
stwierdziłem, że dobrze byłoby gdyby przed zimą uruchomić go na 100%
Zamieszczone przez JanuszSzWydaje mi się,że nie masz zamiaru smarować zamków,tylko wkładkisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
jesli podejrzewasz ze jakis kawalek gumy nadal jest we wkladce to najlepiej rozpuscic ja np. acetonem + pare razy wkladac i wyjmowac kluczyk i krecic nim. WD40 ma ten plus ze jest pod cisnieniem i oporocz tego ze cos tam 'smaruje' (pozostawia cienka warstwe smaru - do zamka za cienka) umozliwia 'wydmuchanie zanieczyszczen. co do samego smarowania - chlopaki wymienili juz chyba wszystkie mozliwe sposoby.
najlepiej jednak zdjac tapicerke drzwi i przesmarowac rowniez dzwigienki sterujace od zamka, bo wbrew pozorom pod tapicerke dostaje sie tez drobny wredny kurz i pyl.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Suchy smar w sprayu np. z Bolla:
Oferta firmy to: środki ochrony karoserii, odrdzewiacze, masy uszczelniające i środki do konserwacji podwozia. Oferujemy ponadto: akcesoria lakiernicze, dodatki lakiernicze, chemia samochodowa oraz papiery ścierne do lakiernictwa. Środki ochrony karoserii samochodowej i taśmy lakiernicze
Ma nie chwytać brudu. Warto też popsikać nim elementy złączne cięgien wycieraczek i zawiasy w drzwiach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rsspare razy wkladac i wyjmowac kluczyk i krecic nim. WD40 ma ten plus ze jest pod cisnieniem i oporocz tego ze cos tam 'smaruje' (pozostawia cienka warstwe smaru - do zamka za cienka) umozliwia 'wydmuchanie zanieczyszczen. co do samego smarowania
Zamieszczone przez rssnajlepiej jednak zdjac tapicerke drzwi...
[ Dodano: Sob 16 Paź, 10 17:01 ]
Zamieszczone przez rsschlopaki wymienili juz chyba wszystkie mozliwe sposoby.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ma tylko jedną wadę zamarza więc przestrzegam wszystkich przed oliwieniem oliwą do maszyn już tak raz sobie zamki załatwiłem
To masz pecha u mnie nie zamarza a przy okazji łądny syf leci z zamków.
Każdy kto lubi uzywać odmrażaczy będzie miał kłopoty z zamkami.Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
szkoda, jak zamek już Ci pada, od dłuższego czasu, to przy zanieczyszczeniu, rzadkim używaniu i zamarzaniu w zimie, może się skończyć na wymianie
Ja sam tak miałem (zaczął chodzić ciężej, potem się przycinał, a na końcu stanął zupełnie) i wymieniałem miesiąc temu. A też tak jak Ty, prawie go nie używam, nie smaruję, i tez nie mam cierpliwości do rozbiórek i czyszczeń :roll:pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonZamieszczone przez MartinezTychyOliwa do smarowania maszyn do szycia ładnie smaruje,konserwuje,i płucze zabrudzenia.
[ Dodano: Nie 17 Paź, 10 09:29 ]
Zamieszczone przez MartinezTychyKażdy kto lubi uzywać odmrażaczy będzie miał kłopoty z zamkami.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Gość
w poprzednim aucie nie moglem wlozyc kluczyka do zamka, wiadomo centralny z pilota. uzylem tego, rozpuscilo wszystko i ladnie nasmarowalo, w zimie tez sie swietnie sprawdzilo.
Komentarz
-
szkoda,
Mój Ojciec od ponad 30 lat stosuje to samo... I działa!
Zrobione samodzielnie-
Alkohol bezwodny (czyli 100%)-niekoniecznie etanol :wink: + Gliceryna
Należy to dobrze zmieszać pół/pół (objętościowo). Wstrzykujesz strzykawką, kilka razy obrócisz kluczyk, żeby się rozprowadziło i gotowe... Nie zamarza, nie brudzi (jest przezroczyste), za to smaruje i jeszcze sympatycznie pachnie... :2kc
Pozdrawiam- ArekPerfect Service by DGW
Komentarz
-
Komentarz