To co ? Bolero są dwa? do octawi inny i do superb żeby się nie okazało że jak kupie bolero że ono nie pasuje!
Smar do zamków
Zwiń
X
-
Smar do zamków
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Smar biały półstały Wurtha http://allegro.pl/smar-bialy-hsw-100...263320142.html lub http://allegro.pl/oryg-smar-do-zamko...256534190.html
Komentarz
-
-
i jedno i drugie, raz, że nie jest w ogóle używany a dwa, że jakiś gnój wepchnął mi tam kiedyś gumę do żucia :lol:Zamieszczone przez rssa co sie stalo z zamkiem?
przycina sie czy chcesz go tylko zakonserwowac na zime ?
wypłukałem to swego czasu wd40, ale, no właśnie to nie smaruje tylko chyba wręcz przeciwnie, ostatnio z ciekawości sprawdziłem i chodzi to bardzo ciężko.
stwierdziłem, że dobrze byłoby gdyby przed zimą uruchomić go na 100%
dokładnie takZamieszczone przez JanuszSzWydaje mi się,że nie masz zamiaru smarować zamków,tylko wkładkisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
jesli podejrzewasz ze jakis kawalek gumy nadal jest we wkladce to najlepiej rozpuscic ja np. acetonem + pare razy wkladac i wyjmowac kluczyk i krecic nim. WD40 ma ten plus ze jest pod cisnieniem i oporocz tego ze cos tam 'smaruje' (pozostawia cienka warstwe smaru - do zamka za cienka) umozliwia 'wydmuchanie zanieczyszczen. co do samego smarowania - chlopaki wymienili juz chyba wszystkie mozliwe sposoby.
najlepiej jednak zdjac tapicerke drzwi i przesmarowac rowniez dzwigienki sterujace od zamka, bo wbrew pozorom pod tapicerke dostaje sie tez drobny wredny kurz i pyl.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Suchy smar w sprayu np. z Bolla:
Oferta firmy to: środki ochrony karoserii, odrdzewiacze, masy uszczelniające i środki do konserwacji podwozia. Oferujemy ponadto: akcesoria lakiernicze, dodatki lakiernicze, chemia samochodowa oraz papiery ścierne do lakiernictwa. Środki ochrony karoserii samochodowej i taśmy lakiernicze
Ma nie chwytać brudu. Warto też popsikać nim elementy złączne cięgien wycieraczek i zawiasy w drzwiach.
Komentarz
-
-
to już zrobiłemZamieszczone przez rsspare razy wkladac i wyjmowac kluczyk i krecic nim. WD40 ma ten plus ze jest pod cisnieniem i oporocz tego ze cos tam 'smaruje' (pozostawia cienka warstwe smaru - do zamka za cienka) umozliwia 'wydmuchanie zanieczyszczen. co do samego smarowania
oj na to nie mam aż tyle samozaparciaZamieszczone przez rssnajlepiej jednak zdjac tapicerke drzwi...
[ Dodano: Sob 16 Paź, 10 17:01 ]
dokładnie, bardzo dziękujęZamieszczone przez rsschlopaki wymienili juz chyba wszystkie mozliwe sposoby.
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ma tylko jedną wadę zamarza więc przestrzegam wszystkich przed oliwieniem oliwą do maszyn już tak raz sobie zamki załatwiłem
To masz pecha u mnie nie zamarza a przy okazji łądny syf leci z zamków.
Każdy kto lubi uzywać odmrażaczy będzie miał kłopoty z zamkami.Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
szkoda, jak zamek już Ci pada, od dłuższego czasu, to przy zanieczyszczeniu, rzadkim używaniu i zamarzaniu w zimie, może się skończyć na wymianie
Ja sam tak miałem (zaczął chodzić ciężej, potem się przycinał, a na końcu stanął zupełnie) i wymieniałem miesiąc temu. A też tak jak Ty, prawie go nie używam, nie smaruję, i tez nie mam cierpliwości do rozbiórek i czyszczeń :roll:pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Nie ma co kombinować, szukać specjalnych smarów, tylko olej silnikowy co Ci został na dolewki wstrzyknąć lub na klucz polać włożyć i pokręcić. Tak powtórzyć kilka razy i problemu nie będzie nawet w zimę po myciu auta.Zamieszczone przez trytonMa tylko jedną wadę zamarza więc przestrzegam wszystkich przed oliwieniem oliwą do maszyn już tak raz sobie zamki załatwiłemZamieszczone przez MartinezTychyOliwa do smarowania maszyn do szycia ładnie smaruje,konserwuje,i płucze zabrudzenia.
[ Dodano: Nie 17 Paź, 10 09:29 ]
W rzeczy samej,Zamieszczone przez MartinezTychyKażdy kto lubi uzywać odmrażaczy będzie miał kłopoty z zamkami.
Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Gość
w poprzednim aucie nie moglem wlozyc kluczyka do zamka, wiadomo centralny z pilota. uzylem tego, rozpuscilo wszystko i ladnie nasmarowalo, w zimie tez sie swietnie sprawdzilo.
Komentarz
-
szkoda,
Mój Ojciec od ponad 30 lat stosuje to samo... I działa!
Zrobione samodzielnie-
Alkohol bezwodny (czyli 100%)-niekoniecznie etanol :wink: + Gliceryna
Należy to dobrze zmieszać pół/pół (objętościowo). Wstrzykujesz strzykawką, kilka razy obrócisz kluczyk, żeby się rozprowadziło i gotowe... Nie zamarza, nie brudzi (jest przezroczyste), za to smaruje i jeszcze sympatycznie pachnie... :2kc
Pozdrawiam- Arek
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
Komentarz