Octavia II vs Superb I

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • klakier764
    Classic
    • 2011
    • 3

Octavia II vs Superb I

23.03.2011, środa, 19:30, Ul. Polna - Sopot, pizzeria Tesoro
    1. McGan - mam wlepki dla chętnych!
    2. slawek31113 (moj pierwszy spot)
    3. Chili90 (Mój tak samo)
    4. mirek_p11
    5. sazad
    6. sebastian7905 (ten termin mi też lepiej pasuje)
    7. czyzyk64 ( jeżeli uda mi sie urwac z roboty)
    8. krzynol
    9. marbab
    10.4tech
    11.arti1
  • Grzegorz1985
    Classic
    • 2010
    • 10

Octavia II vs Superb I

Witam!
    Bawiąc się wyszukiwarką na OTOMOTO uderzył mnie właśnie pewien niezrozumiały dla mnie fakt: dlaczego skoda superb będąca klasę wyżej niż octavia w podobnym roczniku, wyposażeniu i przebiegu kosztuje tyle samo albo i mniej niż wspomniana Octavia II ???
    Czy to jest normalne zjawisko biorąc pod uwagę nowsze technologie w OII czy może te przebiegi w superb są zaniżane o 200tys km ???

Proszę o opinie :-)

Pzdr 4all

Komentarz

• Maru 123
      RS
      • 2008
      • 4660

Grzegorz1985, sam sobie odpowiedziałeś poniekąd
      Zamieszczone przez Grzegorz1985
      biorąc pod uwagę nowsze technologie w OII
      O2 jest klasę niżej ale jest nowocześniejszym samochodem, superb owszem limuzyna itd. ale technologia sprzed 7-8 lat :wink:
      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Grzegorz1985
        Classic
        • 2010
        • 10

Czyli to nie są buble (Superb - ogólnie rzecz ujmując), po prostu tak się kształtują ceny ??? Poniekąd jest to ciekawa informacja :-) Warta rozważenia ...

Komentarz

• keraj998
          Rider
          • 2008
          • 359
          • Volkswagen

popyt na dany model kształtuje jego cenę :diabelski_usmiech
          "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"

Komentarz

• Grzegorz1985
            Classic
            • 2010
            • 10

No niby racja ...
            Ale tak sobie kombinuję, że(teraz będzie coś o zaletach SuperB i pewnie nierozsądnie jest to pisać na OCP ale najwyżej mnie z błędu wyprowadzicie):
            chcę kupić auto na kilka lat mając w perspektywie powiększenie rodziny
            łatwiej o S1 1.9 TDI 130KM bez DPFa, który z tego co czytałem, jest lepszym rozwiązaniem niż O2 z 2.0 TDI 140 KM w większości z DPF, osiągi i spalanie obu podobne
            w podobnej cenie jestem w stanie kupić młodsze S1 niż O2 z podanymi silnikami, a co za tym idzie z minimalnie mniejszym przebiegiem.

Na marginesie dodam jeszcze, że początkowo szukałem O1 1.9 TDI 110KM, ale ciężko o model młodszy niż 2004.

Komentarz

• t271828
              Elegance
              • 2008
              • 928

Re: Octavia II vs Superb I

Zamieszczone przez Grzegorz1985
              Czy to jest normalne zjawisko biorąc pod uwagę nowsze technologie w OII czy może te przebiegi w superb są zaniżane o 200tys km ???
              Samochody wyzszej klasy zazwyczaj maja wieksza utrate wartosci. Po prostu bardziej poszukiwane sa samochody popularne, tanie w naprawie, takie do ktorych latwo dostac czesci etc.

Komentarz

Pracuję...